27 Mayıs 2020 Çarşamba

okuma şenliği: yaz 2020;

öncelikle Bize Her Yer Okul Blogunun sahibinden özür dileyerek başlamak istiyorum.. şenlik sonlarında bazen neredeyse bir ay raporların peşine düşerim.. katılacağım deyip rapor göndermeyenlere mail atarım, yorum bırakırım, mesaj gönderirim.. blogum son zamanlarda sadece şenlik yayınları ile hayat buluyorken, bende blog ile ilgili tüm mesaimi bu şenliklerin raporlanmaları peşinde harcıyorum ama her nasılsa katılımcı olacağını söylemiş, raporunu yayınlamış ve yorum olarak da bırakmış olduğu halde, bize her yer okul blogunun yorumlarını görmemiş olmamın şaşkınlığı içindeyim.. az önce eski şenliklerde neler vardı diye bi kolaçan ederken, blogundaki yayını buldum, listelerde niye gözüme çarpmadı dedim, geldim blogumu karıştırdım yorumları buldum.. inanın çok üzgünüm.. :(( 

yaz şenliği listesini yaptım şimdiden hazırlığa başlayın diye neşe ile gelirken, üzüntü içinde kaldım bir anda..


Kurallar;
Etkinlik 1 Haziran’da başlar ve 31 Ağustos 2020’de sona erer. Etkinliğe bu tarihler arasında canınızın istediği vakitte katılabilirsiniz. Okuduğunuz her bir kitabı aşağıdaki kategorilerden sadece bir'ine saydırabiliyorsunuz. Ancak, etkinlik devam ederken kategoriler arası okuduğunuz kitapların yerlerini değiştirebilirsiniz. 

Kategorilerin tamamını okumak zorunda değilsiniz. Puanlama sistemimiz esnek. Yapılabilecek en yüksek skor diye bir şey yok. Amaç okuyabildiğimiz kadar çok okumak. Toplamda 15 kategori var. Canınız hangi kategoriyi istiyorsa onu okuyun. Amacımız esneklik sağlayarak katılımcıları belli türde kitaplar arasına sıkıştırmamak ve katılımcı sayısını artırmak.

Okuyacağınız her bir kitap  10 puan değerinde. Bazı kategorilere ekstra puanlar var. Sayfa sayısı belirtilmiş kategoriler hariç hiçbir kategori için sayfa sınırlaması yok, elli altmış sayfalık birkaç kitap okuyarak çoklu kategorileri doldurup puan kapma yarışına girmek de kabul edilebilir değil artık hepimiz öğrendik.. Ayrıca bir kategori için birden fazla kitap okuyarak da daha fazla puan kazanamazsınız. 

Katılmak için blogunuzun olması veya okunan kitapların yorumlanması zorunlu değil. Katılmak isteyen herkesin buraya veya instagramda paylaşacağım şenlik görselinin altına yorum bırakması gerekiyor. (Hem buraya hem instagrama yorum bırakıyorsanız, burada instagram kullanıcı adınızı da belirtmenizi rica ediyorum) Blogu olan katılımcılar bloglarında, blogu olmayan katılımcılar da blogu olan katılımcılarla iletişime geçerek hangi kategori için hangi kitapları okumayı planladıklarını duyurabilirler. 

puanlama sistemi; Yukarıda da belirttiğim gibi  tüm kategorilerde her kitap 10 puan değerinde. Ekstra puanlı kategorilerde, okunması gereken tüm kitapları okumayı tamamladığınızda ekstra puanları da almaya hak kazanıyorsunuz ve okuduğunuz toplam sayfa sayısı üç basamaklı bir sayı ise ilk hane, dört basamaklı bir sayıysa ilk iki hanesi, beş basamaklı bir sayıysa ilk üç hanesi toplam puanınıza eklenecek. 

Örnek Puanlama; Diyelim şenliğin sonuna geldik. Katılımcı ilk 10 kategoriden birer kitap okudu. Bir de son kategoriyi tamamladı. Yani katılımcı toplam 14 kitap okudu. Diyelim ki toplamda da 9.695 sayfa okudu. Bu katılımcının alacağı puan;
                Okunan kitaplardan: 14*10=140
                Son kategoriyi tamamladığı için ekstradan 30 puan
                9.695 sayfa okuduğu için 96 puan
                Toplamda 140+30+96 = 266 puan

Kategoriler;
1.Kategori (10 puan):  İsminde “YAZ” mevsimini çağrıştıran bir kelime geçen veya olayların “YAZ” mevsiminde geçtiği bir kitap.

2.Kategori (10 puan): Kapağında/adında/konusunda “Erkek/Adam/Baba” olan bir kitap.

3.Kategori (10 puan):  İbni Sina’yı anlatan yada İbni Sina’nın yazdığı bir kitap.

4.Kategori (10 puan): Can Çocuk Yayınlarından bir kitap.

5.Kategori (10 puan): Türk Klasiklerinden bir kitap.

6.Kategori (10 puan): Hasan Ali Yücel Klasiklerinden bir kitap.

7.Kategori (10 puan): Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ile ilgili bir kitap.

8.Kategori (her kitap 10 puan, ekstra 30 puan): Bir Üçleme, yada daha uzun bir serinin üç kitabı.

9.Kategori (her kitap 10 puan, ekstra 30 puan): Thomas Man, Franz Kafka, Alexandre Dumas’dan birer kitap.

10.Kategori (her kitap 10 puan, ekstra 30 puan): Bir Fransız, bir Rus ve bir Alman yazar tarafından yazılmış birer kitap.

11.Kategori (her kitap 10 puan, ekstra 30 puan): Adının baş harfleri Y, A, Z ile başlayan 3 kitap.

12.Kategori (her kitap 10 puan, ekstra 30 puan): Kendinizin belirleyeceği bir temaya uygun üç kitap.

Katılımcılar;

 

21 yorum:

  1. Ooooo yeni kategoriler gelmiş :) Diğerinin son kitabını bitiriim geliyorum hemen :D

    YanıtlaSil
  2. Hmm 22 kitap doğru hesapladiysam herkese iyi okumalar :)

    YanıtlaSil
  3. olur öyle, kendine yüklenme bebeğim. bakayım kategorilere, çocuklarla okuyamayacağım için buna katılırım sanırım. evdeki kitapları uydurabilirsem sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Bu yaz bol bol bloglarımızda ve kitaplarımızla olacağız sanırım :)

    YanıtlaSil
  5. Gelmiş yeni şenlik listesi. Benim bahar okumam pek zayıf bu kez. İlk kez bu kadar düşüşe geçtim. Yenileri için de bakayım bir ara.

    YanıtlaSil
  6. polonyalı kategorisi için çok yazar bulamadılar değişime gidiyorum.. başlamadan haberiniz olsun.. ♥

    YanıtlaSil
  7. Nilgün hanim mesajinizi aldım, ben de farklı gonderiler altina bir kac kez yazıp aylarca bekledikten sonra herhalde birinden birini görmüştür diye dusunerek ciddiye alinmadigim sonucuna varmıştım. Sizin hakkınizda suizanda bulunmus oldum siz de hakkinizi helal edin. 🙂❤

    YanıtlaSil
  8. Ben de bu seferki okuma şenliğine katılıyorum o halde. Herkese iyi okumalar.

    YanıtlaSil
  9. Beni de ekleyebilir misin Nilgünüm. #mavikalem45 :)

    YanıtlaSil
  10. Kategorileri erken yayınlayarak o kadar iyi yaptın ki. Bunu bir gelenek haline getirmelisin :-) Her seferinde günde elli kere bloğuna bakıyordum ne zaman yazacaksın diye. Şimdi hevesle listemi hazırlayacağım. Teşekkürler :-)

    YanıtlaSil
  11. Meğer şenlik başlamak üzereymiş ve listeyi şimdi gördüm 😅 Neyse, geç olsun güç olmasın diyerekten listemi hazırlamaya başlayayım.🤩

    YanıtlaSil
  12. Oooo kategoriler gelmiş bile harika.Ellerine sağlık. Bende varim hemen hazırlıyorum.

    YanıtlaSil
  13. liste yapıp yarın sabah yayınlayacağım

    bize her yer okul hoşgeldin inan çok mutlu oldum..

    arkeoloji16
    belleeee
    şulem
    mavihikaye
    handan
    gonca
    mavilale
    mert

    hepiniz hoşgeldiniz...





    YanıtlaSil
  14. Merhaba Bahar Okuma Şenliği Sonuç raporunu gönderdim. Yaz Okuma şenliğine de katılıyorum.Kolaylıklar diliyorum.

    YanıtlaSil
  15. https://adadenizi.blogspot.com/2020/06/okuma-senligi-yaz.html

    Listemi blogda paylaştım. her zaman dediğim gibi kitapları kütüphaneden temin ettiğim için aldıkça, sayfa/yayınevi eklemelerini yapacağım.
    Kolaylıklar sevgiler sana:)))))

    YanıtlaSil
  16. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  17. herkese keyifli okumalar diliyorum

    YanıtlaSil
  18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  19. How to Play Roulette and Win at Top Casinos - JSHub
    Here 강릉 출장안마 are our top-rated Roulette games with 울산광역 출장안마 a 동두천 출장안마 huge payout, the fastest slots, the 출장마사지 best slots, and the newest 전라남도 출장안마 games.

    YanıtlaSil