30 Ekim 2009 Cuma

maviş kekim..





yaptım yaptım.. mavi kek yaptım.. :))

bildiğimiz klasik kek.. içinde çikolata parçacıkları var o kadar:)

daha önce netde gördüğüm bir gökkuşağı keki vardı onun için boyalarımı aldım keki yapmak için uygun bir zaman beklerken dün gece arkadaşım Rabiş ile hadi gel bir tek renk denemesi yapalım dedik.. ben hazırladım keki koydum kalıba.. ama babam hemen bunu çöpe atın yazık elektriğe dedi..:))

biz ısrarla pişirdik.. valla bu hali ile bize çok orjinal göründü ama bakalım.. kesilince yenince kim ne diyecek.. o halinin fotolarınıda yarın yayınlarım kısmetse..





15 yorum:

Gülen Tezer Üstün dedi ki...

Çelebi'm, prensesim; ya kızmazsan siz bu keki yemeseniz? Hatta imha etseniz hazır volkan partiküllerine benziyorken :P Kedi köepklere de vermeyin zehirlenirler filan mazaallah :P
Şaka bir yana değişik görünüyor ama tadı kesin iyidir.
Babaya göstermeden tüketin, onun tepkisine ayrıca güldüm :P

YETENEK-SİZİN dedi ki...

maviş kekini yesinler:))

Beyaz Kkelebek dedi ki...

çelebim dünyanın uzaydan çekilmiş bir resmi gibi görünüyo ;) renk geçişleri çok başarılı ;)tadıda güzeldir eminimki ellerine sağlık

krizantem dedi ki...

Yani gittiğim bir evde gelse önüme, yeme konusunda tereddüt ederdim:)))Önce yanınmdakilerin yemesini bekleyip, eğer onlara bişey olmazsa yerdim:D Tadını merak ettim. Neyse ben gelince de yap mavi kek olurmu.

Nedret dedi ki...

Benim yaptığım keçelerden yaptınız sandım.Ispanakla yeşertilmiş nefis kremalı pastalar yedim ama bu bir tuhaf göründü.Gıda boyası kullandınız muhakkak da, alışılmadık bir renk olduğu için insanın bakarken içi kalkıyor.Umarım tadını beğenmişsinizdir.

karabidikim dedi ki...

çok güzel olmuş ellerine sağlık

3D1N dedi ki...

Çelebi ses ver, yedin mi yoksa, iyi misin ? :))

nilgün komar dedi ki...

:)
evet şekerler.. cevaplamakda gecikdiğim için kusura bakmayın...
şimdi yeni fotolarınıda ekliyorum..
tadı normal kek tadında.. sıradan normal kek tarifinin dışında hiç bişi eklemedim.. sadece bir avuç çikolata damlaları.. akşam İpeğimin doğum günü partisine götürdüm.. tadına bakanda oldu bir dilim alıp yiyende
tadı farklı olmadığı için beğendiler..sadece görüntüden dolayı yemek istemeyen de oldu.. yeşil renk siparişi aldım arkadaşdan.. ona giderken de yeşilini yapıp götüreceğim..
hepinizi öptüm...
muck...
bence deneyin sizde tabi gıda boyası kullanmak istemeyenlere bişi diyemem.. çok az atarsanız açık bir renk oluyor.. gök mavisi gibi.. her ton denenebilir.. :))
selamlar...

Nedret dedi ki...

İyi ki denedin aslında.Büyük değişikliklere nasıl muhalif oluyoruz hemen değil mi?Alışırız, alışırız da yapıp sağda solda hava bile atarız.

Özge Sipahioğlu dedi ki...

CNM GUZEL olmus ellerine saglıkk

nilgün komar dedi ki...

evet aynen nedukum.. şimdi diğer renkleride deneyeceğim.. az öncede dergilerimin birince renkli düğme kurabiye tarifi buldum:))
en kısa zamanda kısmetse onlarıda deneyeceğim..
özgecim sağolasın...

Nedret dedi ki...

Bloguma geldiğini gördüm.Hoşgeldin.Memnun oldum.Her zaman beklerim.Sevgiler.

nilgün komar dedi ki...

canım benim bende memnun oldumm geç de kaldım gelmekte biliyorum.. her zaman orada olacağım.. muck...

orgucuoyuncakcınine dedi ki...

BANA DA HOŞ GELDİNİZ.SİZİN BLOGUNUZU TANIMIŞ OLDUM.NE GÜZEL ŞEYLER VAR.BAYILIYORUM GENÇLERİN YENİ FİKİRLERİNE DE .BEN YEME İÇME KONUSUNDA ÇOK TUTUCUYUM BİR ARA OĞLUM MAVİ KOLA ALMIŞTI VE BEN BİR YUDUM BİLE İÇEMEMİŞTİM.MAVİ KEKİ DE O YÜZDEN DÜŞÜNDÜM KALDIM.ELLERİNİZE FİKRİNİZE SAĞLIK

nilgün komar dedi ki...

o zaman sevgili büyüğümmm.. tatlı örgücüm senin için toz pembe bir kek yapayım ben..
hayallerimiz umutlarımız gibi...
içimizde şefkat duygularımız gibi..
muck....