10 Haziran 2011 Cuma

bir hastane, bir yanlış teşhis, bir çocuk;



cumartesi yeğenim karın ağrısı geçmeyince üstüne de kusmaya başlayınca ateşli bir halde hastaneye kaldırıldı!
sonrası tam bir eziyet oldu çocuk için!
hastanenin acilinde br gün serum ile yattı.. tahliller.. ultrasonlar.. muayene..

acaba apandist mi? değilmi? başka birşeymi derken sonuç enfeksiyon var barsaklarda denildi.. iltahabik! antibiyotik ile kurutmak gerek..

şişeler bitiyor bir bir.. sonra yemeğe başlaması gerek yoksa yatması gerek kararı geldi!
bunları yaşamaya dayanamadı çocuk ve darlandı canı sıkıldı nefesi kesildi..
oksijen verildi.. canı yandı.. sıkıldı.. isyan etti..

verilen bir ilaç yüzünden halüsülasyonlar gördü.. ancak bu ilaca alerjisi olduğu anlaşıldı, yada gereksiz verildiği için ters tepki yaptı! buda ayrıca araştırılmayı hakeden bir konu!

sonrasında bekledik; tost? meyve suyu? ya canım oğlum canın ne çekiyor?
nidaları ile annesinin ısrarları ama sonuç sıfır yemek yiyemedi ve odaya alındı...
serum devam.. antibiyotik de yanında bonus!!!

ikinci gün bitti durum değişmedi..
bilmem kaçındı serum kolda daha bir uslu oldu bizim çocuk!

üçüncü gün; herşey yine aynı azdan bişler yemiş ama durumda değişiklik yok!
yanındayım elini tutuyorum hiç sıkılmıyor... nasılsın diyorum kediden ince bir ses ile iyiyim cevabı!!!
kafamın içinde dolanan bi dünya tilki ile dördüncü güne bağlanıyoruz;
annesi artık bitkinlikten sakinlik görüntüsü veren oğlu için dayanamıyor doktorlara
çıkışıyor; neden hala iyileşme yok neden hala yatıyor? neden dışkı acaip bir renk ve likit halinde? neden hali yok bu çocuğun? neden neden ? bilmediğimiz bişimi var? diye...

doktorlar cerrah çağırıyorlar; tomografi çekiyorlar, tahlil, muayene ve
barsaklar düğümlenmiş acil ameliyat diyorlar!
herkes panik, şok karışık duygular ile bir oraya bir şuraya gidip geliyor..
telefonlar, konuşmalar, gözyaşı.. iç sıkıntısı.. bekleyiş..

cerrah sonuçları yorumlamak ve ailenin kararını almak için yeniden odaya geliyor,
çocuğa ameliyat diyor, çocuk bu sefer panik oluyor! beni keseceklermiiii diye haykırışlarda..
ağlamaya hali yok; gözyaşları sessizce akıyor yanaklarından!

çare yok bu anne'ninde hepimizinde ağrına giden bir sonuç olarak itiraz ediliyor!
başka doktora gösterelim düşünceleriyle aile büyüğümüz birkaç bağlantı ile sonuçları
başka profesörlere okuyor telefonda dakikalarca ve hemen çıkış işlemlerini yapıp,

gidiliyor başka hastaneye.. çocuk arabada kucakta! serumu kolunda!
ambulans bile istenmedi onuda yavaş yaparlar diye.. aile büyüğümüz bastı gaza elde hasta sicil dosyası diğer hastanenin kapısına!!!!!!

hemen muayene, tetkik, tahlil, tomografi.. karar aynı: ameliyat ama farklı olan bişi var ki
o da hepimizi endişeye boğuyor: barsak düğümlenmesi falan yok! çocuğumuzun apandisiti patlamış içine akıyormuş kaç gündür!!!!

acil ekip toplantı cerrah, anestezi uzmanıi doktor ve tüm ameliyathane ekibi evinden kalktı geldi!
herşey hazırlandı ve saat 23:00 civarı ameliyata başladı!

neredeyse iki saate yakın bekledik.. karnında diren.. beni ne kadar kestiniz sözleri dilinde miniğimiz yatağına yattı.. odaya kimsenin girmesine izin verilmedi enfeksiyon kapmasın diye..

o saate kadar 30u geçen kişi sayımızla kapıdan tek tek el sallayan bir grup olarak vedalaşıp hastaneden içimiz rahat ayrıldık.. annesi babası başında.. biz yolda şükrederek allahımıza.. dularımıza karışan isyan seslerimizle evimize döndük!

mutlu son ile bitti tabi bu hikayemiz; şimdi çocuğumuz hastanede yatıyor tehlike yok ama tedavi sürüyor.. normale gelene kadar doktor gözetiminde olacak doğal olarak!

ama hala içimizde dilimizde ya tepki göstermeseydik acaba çocuğumuz hala MEDİPOL hastanesinde yatıyor olsaydı durum ne olacaktı!

patlamış apandisit ile ne kadar dayanabilecekti vücudu!!!

düşünmek bile istemiyorum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[doğru teşhisi koyan ve tedaviyi yapan hastene bilgilerini vermiyorum
zira bunlar doğru bişi yapmadıkları gibi şimdi gidip o hastanenin isminide bu pis işlerine bulaştırmasınlar diye, bilgi almak isteyenler mail atabilirler.]

44 yorum:

Unknown dedi ki...

ÇOK ÇOK GEÇMİŞ OLSUN NİNEM.NE YAZIK Kİ BU ÜLKEDE TESADÜFEN YAŞIYORUZ.İNAN AĞLAYARAK OKUDUM,HER AN HEPİMİZİN BAŞINA GELECEK BİR OLAY

Nilgün Komar dedi ki...

evet ninem; tesadüfen yaşıyoruz.. şimdi o hastane ile ilgili başka şikayetler de okuyorum internetten' ağzım açık kaldım! bende bu üzüntü verici ama ivret alıcı hikayeyi gerekli en üst yere kadar ileteceğim!

Adsız dedi ki...

ayy okudukça tüylerim dken diken oldu...allah korumuş..nilgünüm bir garibi sevindir çocuğunuzun yüzü suyu hürmetine...bizde 4 gün yattık bağırsak enfeksiyonundan çok zor bişey ama ikinci gün kendine gelmişti...önce başka bir hastaneye götürdüm oda çocuk ve doğum hastanesiydi.çocuğa serumu taktı eve gidin siz çıkarırsınız dedi bize..sonra gece üçte başka bir hastaneye götürdük acil doktoru hemen evinden çocuk doktorunu çağırdı..allah razı olsunki o saatte geldi doktorumuz..yani amaç sadece paza kazanmak olunca belli ediyorlar kendini.tabi kaçtana cana mal oluyor bilinmez.....allah korusun hepimizi..inşallah çar çabuk ağa kalkar yavrunuz......
peşini bırakma canım başka canlar yanmasın bari...

Gülcan dedi ki...

ÇOK ÇOK GEÇMİŞ OLSUN ABLACIM ALLAH BETERİNDEN SAKLASIN ARTIK HASTANELERE DOKTORLARADA GÜVEN KALMADI.İNSAN HAYATI ÇOK UCUZLAŞTI BANA GÖRE. İNŞALLAH SAĞLIĞINIZA KAVUŞURSUNUZ BİRAN ÖNCE...

İnci Yemek dedi ki...

Canım ya esefle okudum çok geçmiş olsun,maalesef özel hastanelerin durumu böyle,iyi isim yapmış olmaları sadece ticari ben böyle düşünüyorum.öpüyorum canım...

cicibebe dedi ki...

çokkk gecmiş olsun canım.. Allah korumuş yegenini resmen.. tüylerim diken diken oldu cidden bu nasıl saglıkçılık bu ne sorumsuzluktur anlamadım.. acil şifalar diyorum minige..li

Nilgün Komar dedi ki...

evet ceylanım; bırakmayacağım gerekli her yere yazacağım!!!! yaren içinde çok üzülmüştüm! allah çocuklarımızıda bizi de korusun!


gülcanım; çok haklısın canım benim ucuz olduk artık mal mülk para daha değerli !

incilim; çok haklısın amaç para sadece başka bişi değil! kendilerini ispat ediyorlar işte böyle!

cicibebem; teşekkür ederim canım! allah hepimizin yardımcısı olsun! bunların yüzünden ufak şeylerde hemen doktora koşmayın diyoruz işte!

Noblesse dedi ki...

Bir haftada neler yaşamışsın, tabii ki patlamış bir apandist ortada varken, antibiotiğin faydası olabilir mi?Küçücük çocuk ne korkular ne acılar çekti kimbilir... işte hep bu gibi hastanelerin yaptığı yanına kalıyor.
Büyük geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın.

Adsız dedi ki...

Büyüyk geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum

Yeşim dedi ki...

Canım benim neler yaşamışsınız :( çok üzüldüm çook. Herşeyin yoluna girmiş olmasına sevindim. Böyle bakkal açar gibi hastane açılırsa ve bu hastaneler denetlenmezse çok kişinin canı yanar. Neyse ki siz kurtulmuşsunuz, büyük geçmiş olsun tatlım.

Nilgün Komar dedi ki...

noblessem; amin canım benim! allah daha beterinden korusun!!!

pembedüşlerim; saol canım benim...

yeşimim; evet bizde yoluna girdiğinden biraz yüzümüzü kaldırdık gözümüzün önünde eriyordu çocuk :( çok şükür verilmiş sadakası varmış!

Sevdiye dedi ki...

Çok geçmiş olsun çoook.Yanlış teşhis olayı maalesef bizimde başımıza gelmişti :(
İadeyi ziyaret yapayım dedim,tekrar teşekkürler güzel yorumlarınıza,Biz'de hastahane yollarına düştük bu aralar dönüşte bu güzel blog gezilecek doya doya :)

Ada Deniz dedi ki...

Büyük geçmiş olsun. Şu zamanda, şu teknolojilerle teşhisi bu kadar kolay bir apandisit için çektirilen eziyetin mutlaka arkasını arayın. Sonuçta verdikleri bağırsak düğümlenmesi kararı ve gerçek sorun ortada. Haklılığınız da.

Ceren dedi ki...

Kabus gibi günler geçirmişsiniz, çok geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin. Bir lokmacık cana reva mıdır bu...

fiamma dedi ki...

Ah ahh ahh çok geçmiş olsun yeğenine yine de şanslıymış okudukça içim daraldı yeniden doğmuş adeta.Tüm ailene geçmiş olsun. Hiç mi saat başı lokosit sayımı yapmadılar:( nasıl iş bu anlamak mümkün değil:( Kimse bana kızmasın gücenmesin, eskiden doktorlar hastanın gözünden anlıyorlardı, elle muayeneyle tanı koyuyorlardı şimdi herşeyi tomografi mr aletlerine tahlillere bağladılar yine de bilgisizlik mi deneyimsizlik mi ne adını bilmiyorum ama eğitimde eksik olan bir şey var diye düşünüyorum. Bir de ham idim oldum u çok erken söylüyorlar ukela bir tavır içine giriyorlar ki bu beni iyicene irrite etmeye başladı.

Banuca dedi ki...

Ah Nilgünüm, geçmişler olsun, Allah yardım etmiş. Gördüğüm kadarıyla özel hastaneler resmen ticarethane olmuş, çalışan doktorlarsa para kazanmak için orada, doktorlukla pek ilgilenmiyorlar :( Allah hepimizin yardımcısı olsun, sağlığımız bozulmasın, emanet edilebileceğimiz yerler azalmış, bulmak büyük şans...

ANTİGONE dedi ki...

çok üzüldüm canım, büyük geçmiş olsun. ne yazık ki bu gidişle daha böyle çok hikaye duyacağız, okuyacağız ve belki de yaşayacağız. sağlık sisteminin özelleştirilmesi ve yeterince denetlenmeyen, mantar gibi çoğalan özel hastaneler sayesinde. yazık, çok yazık...

Bucanni dedi ki...

Canım sıkıntılı günler geçirmişsiniz ama çok şükür bitmiş. Çok geçmiş olsun.

Işıl Işıl Günler dedi ki...

canım çok geçmiş olsun artık kime hangi hastaneye hangi doktora güveneceğimizi de bilemez olduk insan hayatı o kadar hafife alınır oldu ki....ben çok gittim medipole istanbulda otururken...allah korumuş vallahi çocukcağızı orada kalsaydınız düşünmek istemiyorum sonuçlarını...tekrar hepinize çok geçmiş olsun canım....

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Canım çok geçmiş olsun. Çok fena birşey yaşamışsınız. Maalesef özel hastaneler böyle. Yazık neler yaşamış hem yeğenin hem siz... Medipol Hastanesini iyi bilirim. Çok gittik zamanında. Ama artık hiçbirine güvenmiyorum. Çok yazık!
Diğer hastaneyi de merak ettim doğrusu. Aslında isminin anılması, ödüllendirilmesi gereken o ama haklısın...

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

canım geceleri oturduğumdan şimdi gördüm daha çok üzüldüm çok geçmiş olsun.
Rabbim yardım etmiş patlamış apandistle bu kadar dayanması mucize şükürler olsun .
büyük geçmiş olsun canım acil şifalar.

Sibelin Hobi Dünyası ... dedi ki...

Nilgünüm büyük geçmiş olsun canım, neler yaşamışsınız... Allah acil şifalar versin allah doğru zamanda doğru doktorlarla karşılaştırsın hep böyle dua ederim, bak çocuğa neler yapmışlar... Sana ve sevgili yeğenine kocaman sevgiler gönderiyorum canım...

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

çook üzüldüm nilgüncüm geçmiş olsun.çokda moralim bozuldu içim parçalandı bişey diyemiyorum :(( Acil şifalar diliyorum miniğimize..

sergun dedi ki...

büyük geçmiş olsun Nigüncüm. atlatmanıza sevindim ama eziyet olmuş öncesi.

Mayka dedi ki...

REZALET TIP KURUMLARI RANT KAPISI OLURSA,DEVLET HASTANESİNDEKİ DOKTORLAR TÜ KAKA OLURSA,KÖŞE BAŞINDAKİ ÜNİVERSİTEDE PARAYLA TIP FAKÜLTESİ DİPLOMASI VERİLİRSE SONUÇ BU OLUYOR.
Çok üzüldüm hatta gidip patlatasım geldi doktorun burnunu..minicik bir can ve apandist öyle zor teşhis edilecek birşey değil geçmişler olsun en çok da anneciğine kadının ömrğnden 10 yıl gitti

sesiber dedi ki...

Nilgüncüm çok geçmiş olsun. Çok üzüldüm, gerildim okurken. Allah'a emanet yaşıyoruz. Ne diyeceğimi bilemedim:(

Nilgün Komar dedi ki...

iyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim.. amacım bu işin duyulması ve herkesin tedbirli olması için bir çaba sarfetmekti.. aldığım öneriler doğrultusunda şikayet adımlarında ilerliyorum..

sevgiler...

GÖNÜL dedi ki...

sevgili nilgün çok geçmiş olsun allah korumuş malesef ülkemizde özel hastaneler hastaya hasta olarak değil para olarak baktıkları sürece bu durum düzelmez yazıyı okudukça içim daraldı neler yaşamış yavrucak iyi olmasına sevindim sevgiler

Gülcan dedi ki...

ablam benim kabak çorbasındaki tabaklarımı beğendiğine çok sevindim. bende çok seviyorum o takımlarımı ve kırılmaması için elimden gelen özeni gösteriyorum. sevgiler.

YETENEK-SİZİN dedi ki...

Canım büyük geçmiş olsun, Rabbim korumuş. Hakkınızı arayın şikayet filan edin Sağlık bakanlığına..

kalemperest dedi ki...

offff içim şişti okurken.. insan canı kıymetli ama çocuk canı her şeyden kıymetli. neyse ki sağlıkla atlatmış bu tehlikeyi kuzucuk.. çok zor günler geçirmişsiniz çok çok geçmiş olsun..

Nilgün Komar dedi ki...

gönülüm;
gülcanım;
yeteneklim;
berfum; çok teşekkür ederim.. kimsenin başına gelmesin diye anlatmaya devam ediyorum.. allah hepimizi ve çocuklarımızı korusun böyle saçmalıklardan!!!!

sevgiler...

çatlakkafe dedi ki...

çok geçmiş olsun canım acil şifalar diliyorum sevgiler

Tazekahve dedi ki...

Gözlerim doldu sinirlerim bozuldu acayip :/ Böyle şeyleri okumaktan çok etkilenmem aslında ama bu yaşanmışlığın içinde bi çocuk olduğu için belki de çok üzüldüm bu duruma.Ve bazı şeyler/işler nasıl bu kadar denetimsiz kalabiliyor akıl alır gibi değil :( Canım neyse ki minikcik sağlığına kavuşmuş.Allah gelmiş geçmiş etsin çok.Sevgiler...

Öblem dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun.. Sırf bu yüzden bebeğimi hastaneye götüremüyorum kontrol için bile..Korkuyorum...
Sevgiler..

Keddy- Selen Akgül Sungur dedi ki...

çok geçmiş olsun....

Sevtap dedi ki...

Canım çok geçmiş olsun ya.Ne sorumsuz insanlar bunlar ya.İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Allah'ım korumuş çok şükür.İnşallah en kısa zaman da tamamen iyileşir ve hastaneden çıkar.

Peritozu dedi ki...

Cok buyuk gecmis olsun. Benimde benzer bir olay basima gelmisti. Bir gun boyunca patlamis apandistle hastane hastane dolasmistim. Sonrasinda 35 tane igne ile zehri anca atabilmislerdi vucuttan. Insanin akli almiyor bu kadar basit bir seyi bile nasil goremiyorlar. Bolesine ileri teknolojili aletler kullaniyoruz diyerek ortalarda gezerken.

Beyaz Kkelebek dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun canım.

Hilal dedi ki...

han iböyle bir yazıya "aaa inanamıyoruuum" demek isterdim ama kesinlikle aynını yaşamış biri olarak birebir hissettim Nilgünüm yaşadıklarınızı. öncelikle çok çok geçmiş olsun. tarifsiz bir ağrı ile gece boyu kıvrandıktan sonra sabahına midemdekileri birden istemsizce çıkarıp bayılınca hemen doktora gittik. özel ve devlet hastaneleri. hiçbiri bir teşhis koyamadığı gibi, en fecisi de bir hastane bana direk elle muayene yapmakla yetnip ağrı kesici verdi ve eve gönderdi. babam itiraz etti, almadı ağrı kesiciyi. ne olduğu belli değil ya apandisit ise dedi. hakkaten apandisitte ağrı kesici kullanmak en tehlikeli şeymiş. zira ağrının kesilmesi sizin çocukta olduğu gibi teşhisi zorlaştırıyor.herneyse, amelyata alındığım esnada apandistim patlamış. oluyor böyle şeyler de, bahsettiğimiz şey apandisit, yani sıradan ve sıkça görülen bir hastalık ama neden bunca doktor kayıtsız kalıyor anlayamıyorum. anlayamıyorum. pes diyorum

ayseli dedi ki...

Çok geçmiş olsun.Yıllarca oğlumu götürdüğüm bir hastane Medipol hastanesi.Fakat oradaki doktorumuz oğlumun rahatsızlığı ile orada pek ilgilenemez ve umursamazken tayini Florance Nightingale hastanesine çıkınca birden ilgili bir doktora dönüştü.O hastanenin havasımı suyumu bilinmez ama çocuk doktorları orada pek ilgisiz.Ama başka hastaneye geçince süper doktor oluyorlar.Apandisit çok sınırda bir rahatsızlık ve doktorlar hemen teşhis koymakta zorlanıyorlar babamdan biliyorum 3 gün hastaneden kaldı ve ancak ameliyata alınınca apandisit olduğu anlaşıldı.Bağırsak düğümlenmesi denmişti ve ameliyatla bağırsağın bir kısmı alınacaktı.Şükür ki atlattık.Allah limseyi düşmanıı bile hastanelere düşürmesin.

Gülsüm Güven Tuncer dedi ki...

Aman Allah'ım . Nasıl bir kabus bu..! Çok ama çok geçmiş olsun. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Nutkum tutuldu. Hani derler ya.. verilmiş sadakanız varmış. Ancak aklıma takılan bir şey var. size zaman kaybettiren, yeğeninizin hayatıyla oynayan kişileri dava etmediniz mi? Biliyorum appendix enfeksiyonlarının teşhisi, hele de küçük yaşlardaki hastalarda çok zordur. Ama daima alternatifler arasında değerlendirilmelidir. Doğru tahlillerle doğru sonuçlara ulaşılır. Ben bir eczacı olarak hatayı yapan doktoru kolay kolay affetmezdim. Bunun hesabı sorulmalı. Üzerine gidilmeli ki bu doktor başka vakalarda işini daha çok ciddiye alsın. Korkmalı ki bir daha aynı tedbirsizliği devam ettirmesin. Teşhis koyamayabilir. Ama diğer hekim arkadaşlarının yardımına başvurabilirdi, konsültasyon isteyebilirdi. İçim daralıyor inanın. Konuyu blogunuza taşımakla ne iyi etmişsiniz. En azından biz daha dikkatli olabileceğiz. Bizim başımıza böyle bir şey gelirse hastamızı başka hastaneye götürmeyi düşünebiliriz en azından. Tekrar tekrar geçmiş olsun.

YeMeK vAkTi dedi ki...

İnanmıyorum!!!Çok tehlikeli bir durum bu çocuk günlerce o halde kalmış hemde medipol gibi bir hastanede gözlerim yuvalarından çıktı resmen!Peki sonra hangi hastaneye gittiniz Nilgün?Çünkü benim aklıma gelen ilk hastanelerdendir medipol şok oldum

Nilgün Komar dedi ki...

iyi dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.. çocuğumuz şimdi çok şükür iyi tabiki çokda yorgun.. azdan hareket ediyor dikişleri alındı.. karnesini almaya bile gidemedi, hemde kırmızı kurdeleli bir karne...!!!!!! bu haftada artık yazı geçirmek üzere annesi ile köye gitti.. yeşilin kucağında olmak iyi gelecektir!

aylinim; gittiğimiz hastane İstanbul Cerrahi Hastanesi.