7 Haziran 2012 Perşembe

oje: venüs'ün geçişi;

bugünkü manikürün esin kaynağı: Venüs'ün Güneş'e teğet geçmesi :) puanlar biraz daha küçük olsada olurdu ama en düzgün yuvarlak şekli zımba ile kağıt banta açarak elde edebildim.. zemin rengini sarı seçmedim, zira güneş sarı turuncu arasında olur ya ben orta bir renk yavruağzına dönük soft bir turuncu seçtim.. uygulaması a çok kolay, sadece aceleci davranmamak gerek yani sabırla bir miktar kuruduktan sonra bantları çıkarmak en doğrusu.. koruyucu olması içinde bir kat cila yani şeffaf oje sürdükmü tamamdır.. zeminde 85 turuncu Pastel, üzerinde 04 beyaz Pastel ve 01 şeffaf Pastel kullandım ve Pastel'in Nail Art albümü için facebook sayfasına gönderdim..
baş parmak daki karışıklık: nasıl yapsam diye düşünürken ki anda
kendimi kaybetmem sonucu oldu :)
sonra yeniden silip zemin ojesini tekrar sürmem gerekti :) 

Venüs, Güneş Sisteminde, Güneşe uzaklık bakımından ikinci sıradaki gezegen. Ayrıca Zühre, Çolpan veya Çoban Yıldızı olarak da bilinir. Bu gezegen adını Eski Roma tanrıçası Venüs (Eski Yunan Mitolojisi'nde Afrodit)'ten almıştır. Kendi ekseni etrafında, Güneş Sistemindeki diğer tüm gezegenlerin aksi istikamette döner. Güneş etrafındaki dönüşünü 224.7 Dünya gününde tamamlar.
Büyüklüğü açısından Dünya ile benzerlik gösterdiğinden Dünya ile kardeş gezegen olarak da bilinmektedir. Gökyüzünde Güneş'e yakın konumda bulunduğundan ve yörüngesi Dünya'nınkine göre Güneş'e daha yakın olduğundan yeryüzünden sadece Güneş doğmadan önce veya battıktan sonra görülebilir. Bu yüzden Venüs Akşam Yıldızı, Sabah Yıldızı veya Tan Yıldızı olarak da isimlendirilir. Bir diğer adı da 'Çoban yıldızı'dır. Görülebildiği zamanlar, gökyüzündeki en parlak cisim olarak dikkat çeker. 
Venüs Ay, Güneş, Merkür, Mars, Jüpiter, ve Satürn ile birlikte, görünür hareketlerinin diğer yıldızlardan farklılığıyla tanınan 7 gökcisminden biri olarak gösterilir. Bu yönüyle, antik gökbilim için olduğu kadar astroloji açısından da önem taşıyan gezegen, birçok dilde haftanın yedi gününe adını veren gökcisimlerinden biri olarak, tarihöncesinden günümüze insan kültüründe yerini korumuştur.  
Günümüze ulaşan en eski gökbilimsel belge olan ve M.Ö. 7'ci yüzyıla ait olduğu sanılan Ammisaduqa tabletinde Babillilerin M.Ö. 1700-1400 yılları arasında yaptıkları Venüs gözlemlerinden söz edilir. Eski Mezopotamya, Orta Amerika ve Uzak Doğu kültürlerinde Venüs'ün önemli bir yeri olmuştur.  
Eski Yunan'da sabah yıldızı olarak görüldüğünde 'Phosphorus', akşam yıldızı olarak görüldüğünde ise 'Hesperus' olmak üzere iki ayrı ad taşımaktaydı. Pisagor sayesinde bu iki yıldızın aslında aynı gökcismi olduğunu öğrenen ilkçağ dünyası, Venüs ve Merkür'ün Güneş çevresinde döndüğünü ileri süren Heraklit ile ilk kez güneşmerkezli görüş ile tanıştı. 
 

ilham kaynağımız Venüs ile ilgil daha fazla bilgi için tık tık

5 yorum:

blogdayaparimkariyerde dedi ki...

Venüsün kızı:)Çok güzel olmuş şekerim ilhamına ve yaratıcılığına hayranım

asosh dedi ki...

bayıldım

Adsız dedi ki...

aa ablammm çok hoşş olmuşşş :) Günün anlam ve önemine uygun =)
birde tırnaklar da uzamışşş =)

uğurböceği dedi ki...

slm.uzun aradan sonra yeniden takip etmeye başladım.ancak taşınma yerleşme .neyse ojelerin güzelmiş.kullanamm ama beğendiğimi söyleyeyim.üzerindeki bluze uymuş.
sevgiler

Nilgün Komar dedi ki...

d-Gu; çok teşekkür ederim şekerim bu akşam bakalım nerden ilham alacağım :)

aslıcım; merci.. daha güzeli senin tırnaklarda olsun :)

sedacık; deme deme valla her an kırılacaklar gibi geliyor bana :) gerçi daha da uzun kullanamıyourm bu boy bana yetiyor ama kırılmasın kendim keseyim istiyorum :)

uböcüğüm; evet ya kendiliğinden silinen çok kayıt var bende çok arıyorum bazen arkadaşlarımı nasıl bir durum anlamıyorum ama yeniden eklemek zorunda kalıyoruz işte umarım daha böyle sorun olmaz.. sevgiler.. taşınma işlerinde kolaylıklar! muckkkkkkk