1 Ağustos 2012 Çarşamba

dört parçalı etek;

en kolay dikilen etek modellerinden biridir bu dört parça.. kemerli yada lastikli olarak da tercih edilebileceği gibi dikkat edilmesi gereken tek konu ise kullanılan kumaşın desen yönü!!
kullandığım bu kumaşta olduğu gibi: desen hep bir yöne doğru bakan bir kumaş seçmişsek parçaların her birinide aynı yöne doğru biçmemiz gerekiyor.. burdaki sorun ne diyeceksiniz :)
iki sorun var: birincisi desenler ters düz olursa çirkin bir eteğimiz olur :) ikincisi ise düz desenliden ziyade daha fazla kumaşa ihtiyacımız olmasıdır.. yani elimizde bir boy kumaşımız varsa çift en olsa bile kalıbı geniş bir beden için dört parça etek yapamayız ancak lastikli bir etek çıkarabiliriz bu kumaştan.. bu noktayı aştıktan sonra eteğimiz için başka bir sorun kalmıyor hemen dikiveriyoruz :) sanırım kalıp, biçki ve dikiş aşamaları ile ilgili hiçbirşey yazamayacağım.. durun hemen paint'de bir kalıp çizip geleyim de en azından temel bir kalıp görme şansınız olsun.. evet şablonu aşağıya ekledim...


bu fotoda ne alakası var diye düşündünüz değilmi;
eteği sevdiğim bir ablam için dikmiştim,
teslim ettikten sonra burcu ile buluşup
istanbul shopping fest'in son günlerinden yararlanalım istemiştik..
yeni sezonlarda pek bana uygun birşeyler yok
olsada kendimi iyi zaptedebildiğim için
torbalarımız az az eve dönmüştük :)


ve dört parça etek kalıbı :)
kendiniz biçebilir dikebilirsiniz
sadece fermuar için parçalardan ikisinin bel kısmında
daha geniş dikiş payı vermeyi unutmayın..


7 yorum:

Yeşim dedi ki...

Dikişten anlamadığım halde öyle güzel anlatmışsın ki gidip kumaş alıp dikesim geldi :) Çok güzel olmuş tatlım, ellerine sağlık sahibi güzel günlerde giysin.

Nilgün Komar dedi ki...

:) faydalı olmak beni mutlu eder.. şimdi mutluyum demek isteyenin işine yarayacak! süper!!

Unknown dedi ki...

ben çok seviyorum parçalı eteği, benim terzim annem sağolsun ne istersem dikiyor :)

Ada Deniz dedi ki...

ellerine sağlık kumaşın deseni de çok güzelmiş:)))

Nilgün Komar dedi ki...

yekta; anneciğinin elleri dert görmesin... bende küçükkene öyle çooook şanslıydım senin gibi.. sonraları birlikte yaptık sonra ben tek ama şimdi vakit yok anneme bir parça bişi yapamıyorum ama eteklerini dikebiliyorum bu model! üstleri zor oluyor kalıpsız ve büyük beden onlarıda tanıdık bi terzi dikiyor :)

saadetim; bende çok beğendim hatta kendime de aldım zaten alırken de bu eteği o ablaya dikmek konusu oldu yani satıcıma etek diktim :) beğenmiş ayrıca kendiside ama beli biraz bol olmuş çünkü benim diktiğim süreç içinde misafirleri varmış uzaklardan gelen koşuştururken zayıflamış..

Unknown dedi ki...

emeginize,gonlunuze saglik
sevgilerimi yolluyorum

ANTİGONE dedi ki...

çok güzel bir etek olmuş canım, ellerine sağlık. bi de üzerinde göreydik :p