8 Mayıs 2015 Cuma

2015'te 15 klasik etkinliği: rüzgar gibi geçti;

başladığım altıncı kitap.. bitiremediğim altıncı kitap olacak :) 

Margaret Mitchell Munnerlyn (8 Kasım 1900 - 16 Ağustos 1949) Amerikalı yazar ve gazeteci oldu. 1936 yılında yayınlanan Gone with the Wind (Rüzgar Gibi Geçti) adlı romanıyla üne kavuştu. Roman, romantik Ashley Wilkes ve Scarlett O'hara'nın eşi Rhett Butler ile amerikan iç savaşı arasında kalmış aşk üçgenini anlatmaktadır. Ulusal Kitap Ödülü 1936 En Seçkin Romanı ve Fiction için Pulitzer Ödülü 1937 yılında ise kazandı. Yeni yılda Mitchell'in kızlık çağı yazılarının bir koleksiyon ve o bir genç olarak yazdığı bir romanı; Kayıp Laysen, yayınlanmıştır. Mitchell tarafından yazılmış makaleleri Atlanta Journal adıyla kitap halinde basılmıştır.

[ilk paragraf]
Margaret Mitchell Güneyli ve bir ömür boyu ikamet ve yerli olan Atlanta , Georgia . O varlıklı ve siyasi belirgin ailenin 1900 yılında doğdu. Babası, Eugene Muse Mitchell, bir avukat oldu ve annesi, Mary Isabel "Mayıs Belle" (ya da "Maybelle") Stephens, bir oldu suffragist . O 1896 yılında doğan iki kardeş, 1894 yılında henüz bebekken öldü Russell Stephens Mitchell, Alexander Stephens Mitchell, vardı.

Mitchell'in anne büyük dedesi Philip Fitzgerald İrlanda'dan göç ve sonunda yakın bir kölelik plantasyon yerleşti Jonesboro, Georgia o bir oğlu ve eşi, Elenor yedi kızı vardı. 1863 yılında evlendi Mitchell dedesi, Annie Fitzgerald ve aynı zamanda Konfederasyon Devletleri Ordusu bir Kaptan İrlanda'dan göç ve uğradım John Stephens idi. John Stephens müreffeh bir gayrimenkul İç Savaşı'ndan sonra geliştirici ve kurucularından biri olan Gate City Sokak Railroad (1881), bir katır çizilmiş Atlanta arabası sistemi . John ve Annie Stephens birlikte oniki çocuğu vardı; Yedinci çocuk Eugene Mitchell ile evlendi Mayıs Belle Stephens, oldu.  Mayıs Belle Stephens Quebec Bellevue Convent okudu ve Atlanta Kadın Enstitüsü'nde eğitimini tamamladı. [ 3 ]Babasının yanında Mitchell'in ailesi aslen Thomas Mitchell, soyundan Aberdeenshire yerleşti, İskoçya, Wilkes County, Georgia 1777 yılında, ve görev Amerikan Bağımsızlık Savaşı . Dedesinin, Russell Crawford Mitchell, Atlanta içinde Ilan Konfederasyon Devletleri Ordusu24 Haziran 1861 tarihinde ve hizmet Hood'un Texas Tugayı . O ağır olarak yaralanan Sharpsburg Savaşı'nda ', verimsizlik' için indirgenen ve Atlanta'da bir hemşire olarak ayrıntılı.  İç Savaşı'ndan sonra, o Atlanta hızlı yeniden inşası için kereste temini büyük bir servet yaptı.Russell Mitchell iki eşlerinden on üç çocuğu vardı; en yaşlı mezun Eugene oldu Gürcistan Üniversitesi Hukuk Fakültesi . 

Atlanta Anayasa Mayıs Belle Stephens ve Eugene Mitchell 8 Kasım 1892 tarihinde gelinin ebeveynlerinin Jackson Street konağı evlendiler bildirdi:
... Onur hizmetçi, Bayan Annie Stephens, yeşil kadife kollu uzun bir ceket ile sarı saten bir directoire kostüm, bir Fransız pastel gibi güzeldi ve altın brokar bir yelek ... Gelin bir fuar oldu nefis fildişi beyaz ve saten ... onu terlik beyaz saten incileri ile dövme vardı onu elbise genç estetiğini vizyonu ... şık bir akşam yemeği ikram edildi. yemek odası, beyaz ve yeşil katlı gümüş candlelabras içinde sayısız mumlarla aydınlatılmış oldu ... babasından gelinin hediye Bayan Mitchell oldukça veda cüppe giydi 11:00 At zarif bir ev ve çok oldu ... onun şen kadife şapka ile yeşil İngiliz kumaş maç ve onun arkadaşlarına veda. 

[ biyografiyi türkçe olarak bulamadım ingilizceden çeviri olarak aldım, bu nedenle çokca imla bozukluğu  var, kusura bakmayın.. ]

3 yorum:

rabiasultanipek dedi ki...

Güzel bir eser, ben de okumak isterim. Sinemaya da aktarılmış.. Filmini de çok severek izlemiştim.

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Filmini izledim ama kitabı okumadım:(

Nilgün Komar dedi ki...

İyiki filmi izlememisim yoksa okuyamazdim zira zaten bitiremeyecegim suresi içinde ama olsun :)