4 Nisan 2016 Pazartesi

ayıcıklı motif battaniye: düz motif ve burunlar;


kuzenime başladığımız battaniyeyi bu gidişimde alıp geldim bursa'dan.. o artık örmek için vakitsiz kalmaya başladı ama lacivert içleri ördü ya büyük kısmını zaten başardı aslında.. bende dışlarını örerek birleştirmeye hazır hale getirdim.. ikinci aşama da burunlar tamamlandı.. minnak minnak örmek zevkli ama parmağım acıdı.. çok da sabır istiyor.. o yüzden bütün burunları örüp hazır hale getirdim ki kafaları örerken hazıra konmuş gibi olur sevinirim diye :) 

burun yapılışı; 4zincirle halka yapılır üzerine 6 sık iğne.. ikinci sıra 6 sık iğne daha üçüncü sırada 12 sık iğne ve biter)




birinci aşama düz motifler in yapılışı; 

orta için 6 zincir ile bir halka yapılır.. üzerine 12 ikide çıkılan direk yapılır.. ikinci sıraya çıkılır ve her direğin üzerine iki 3de çıkılan 24 direk yapılır.. üçüncü sırada direkler üzerine bir tek bir çift direk yapılarak toplam 36 direk ile yuvarlak kısım tamamlanır. kenar kısımda 3 tane tepe alınarak yapılan sık iğne, 1 tane ikide çıkılmış direk, 2 tane aynı yere 3de çıkılmış direk, 2 tane aynı yere 4de çıkılmış direk, üç zincir köşe için yapılır ve devam edilerek kenar tamamlanır.


kaynak olarak sanırım doğru bir adres bulabildim.. daha önce kaydetmiştim fotoğrafını ama bog adı yoktu.. biraz araştırma ile buldum kendisini orjinal foto aşağıda adresi de şurada..

şimdi gidip kendisine teşekkür edeyim..


2 yorum:

Ada Deniz dedi ki...

Kolay gelsin. Minicik minicik iyi uğraşıyorsunuz...

Nilgün Komar dedi ki...

ah kuşum sorma heves ediyoruz sonrada uğraşıyoruz :) olsun ama sonuç güzel olsun da..