16 Ekim 2017 Pazartesi

güz okuma şenliği 2017;


bu sefer güz şenliğinde biraz farklılık yaptık.. farklılık derken büyük bir olay değil.. şenliği devralıp yürütmeye çalışırken, başlangıç bitiş tarihlerinde esnemeler oldu ve ismine yakışır dönemsel zamanlardan kaymaya başladık, bu nedenle bu güz şenliğimizin süresi diğerlerine göre kısa olacak.. o nedenle kategorileri de azalttık ve çok da yaratıcı kategoriler seçemedik.. ama okuyacağımız kitaplar zaten sevdiklerimiz, istediklerimiz ve keşfettiklerimiz değil mi? o zaman hadi başlayalım....

şenlik dönemimiz 15 Ekim - 30 Kasım tarihleri arasında olacak! ilk ve son günler okuma sürelerine dahil, toplamda 47 gün sürecek bir şenlik olacak.. şenliğe bu tarihler arasında olmak kaydıyla istediğiniz zaman katılabilirsiniz..

Kurallar;

Okuduğunuz her BİR kitabı aşağıdaki kategorilerden sadece BİRİNE saydırabiliyorsunuz. Ancak, etkinlik devam ederken kategoriler arası okuduğunuz kitapların yerlerini değiştirebilirsiniz. 

Kategorilerin tamamını okumak zorunda değilsiniz. Puanlama sistemimiz esnek. Yapılabilecek en yüksek skor diye bir şey yok. Amaç okuyabildiğimiz kadar çok okumak. Toplamda 20 kategori var. Canınız hangi kategoriden istiyorsa onu okuyun. Amacımız esneklik sağlayarak katılımcıları belli türde kitaplar arasına sıkıştırmamak ve katılımcı sayısını artırmak.

Okuyacağınız her bir kitap  10 puan değerinde. Bazı kategorilere ekstra puanlar var. Hiçbir kategori için sayfa sınırlaması yok. Bir kategori için birden fazla kitap okuyarak daha fazla puan kazanamazsınız. (Sınırlama yok diyoruz ama AZ sayfalı kitaplar çoklu kategorilerde bundan sonra kabul edilmeyecektir.) 

Katılmak için blogunuzun olması veya okunan kitapların yorumlanması zorunlu değil. Katılmak isteyen herkesin buraya veya instagramda paylaşacağım şenlik görselinin altına yorum bırakması gerekiyor. (Hem buraya hem instagrama yorum bırakıyorsanız, burada instagram kullanıcı adınızı da belirtmenizi rica ediyorum) Blogu olan katılımcılar bloglarında, blogu olmayan katılımcılar da blogu olan katılımcılarla iletişime geçerek hangi kategori için hangi kitapları okumayı planladıklarını duyurabilirler.

30 Kasım'da bir yayın yaparak kimin ne okuduğunu soracağım ve sıralamaları buradan duyuracağım. O yayının altına yorum bırakarak hangi kitapları okuyarak kaç puana ulaştığınızı bildirebilirsiniz. 

Puanlama Sistemi;

Yukarıda da belirttiğim gibi  tüm kategorilerde her kitap 10 puan değerinde. Ekstra puanlı kategorilerde, okunması gereken tüm kitapları okumayı tamamladığınızda ekstra puanları da almaya hak kazanıyorsunuz. Güncelleme tarihi itibariyle okuduğunuz toplam sayfa sayısı dört basamaklı bir sayıysa ilk iki hanesi, beş basamaklı bir sayıysa ilk üç hanesi toplam puanınıza eklenecek. 

Örnek Puanlama; Diyelim şenliğin sonuna geldik. Katılımcı ilk 10 kategoriden birer kitap okudu. Bir de son kategoriyi tamamladı. Yani katılımcı toplam 14 kitap okudu. Diyelim ki toplamda da 9.695 sayfa okudu. Bu katılımcının alacağı puan;
Okunan kitaplardan: 14*10=140
Son kategoriyi tamamladığı için ekstradan 40 puan
9.695 sayfa okuduğu için 96 puan
Toplamda 140+40+96 = 276 puan

Kategoriler;

1.Kategori (10 puan): İsminde Güz'e dair bir kelime olan/olayların Güz ayında geçtiği bir kitap.
2.Kategori (10 puan): Nobel Edebiyat Ödülü kazanmış bir yazardan bir kitap.
3.Kategori (10 puan): Beyazperdeye aktarılmış bir kitap(filmi de izlenecek).
4.Kategori (10 puan): Cumhuriyet veya Cumhuriyet Bayramı ile ilgili bir kitap.
5.Kategori (10 puan): Adında yada konusunda bir meslek geçen bir kitap.
6.Kategori (10 puan): Goodreads'da en az 3 puan almış olan bir kitap.
7.Kategori (10 puan): Dünya yada Türk Klasiklerinden bir kitap.
8.Kategori (10 puan): Bir biyografi veya otobiyografi türünde bir kitap.
9.Kategori (10 puan): Polisiye veya Gerilim türde bir kitap.
10.Kategori ( 10 puan): İsminde bir Hayvan adı geçen bir kitap.
11.Kategori (10ar puan/ikisini de okuyana ekstra 20 puan): İsimlerinde zıt anlamlı kelimelerin olduğu iki kitap.
12.Kategori (10ar puan/üçünü de okuyana ekstra 30 puan): Bir üçleme veya aynı seriden üç kitap.
13.Kategori (10ar puan/dördünü de okuyana ekstra 40 puan): Şimdiye kadar hiç kitabını okumadığınız dört yazardan birer kitap. [Yazarların ikisi Türk, ikisi yabancı, ikisi kadın, ikisi erkek olmalı] 

Katılımcılar;
1- saadet uslu

2- gülay cansever
3- isnag
4- gwenhhy

5- samime samay
6- kitap_aşk
7- bir okurun günlüğü
8- fatoş
9- tülin ayaz
10- arzu işçi demirel
11- leylakçe
12- mariapuderölmedi
13- alonenes
14- mavi lale
15- birelifbirgonca
16- mavi hikaye
18- hk yurtseven
19- kkozyrkk
20- nurayduyar
21- urfatutkunu
22- hasibe
23- handan
24- black pearl
25- ggizem
26- tasellini
27- leyyllaaa24
28- ftmaozen
29- 1kitap1dünya
30- şule uzundereve ben :)

sorularınız için info@nilgunkomar.com

14 yorum:

Ada Deniz dedi ki...

İyi olmuş bence bu değişiklik. Epey kayma olmuştu çünkü. Özce yazın sonuçlarını hazırlayayım sonra listemi hazırlarım ben...

isnag dedi ki...

https://merhabakendim.blogspot.com.tr/2017/10/2017-guz-okuma-senligi-kitap-listem.html
Listem :)

Gülay Akbal dedi ki...

Tabi ki katılıyorum. Bu sefer liste yaparsam buradan paylaşırım :)

Nilgün Komar dedi ki...

şenliğe hoşgeldiniz.. dün başladım dediğiniz kitaplarınız da böylece listede olacak :) hadi keyfili okumalar herkese... ♥

Mert dedi ki...

Kitap okuma etkinlikleri ne güzel... :)
Okunacak çok kitap olduğu için bu etkinlikler de hiç bitmez, bitmesin :)
Neyse, iyi günler ve ben de bloguma bekliyorum diyerek sevgiler :)

Handan dedi ki...

Belki bu sefer okurum, ben de katılıyorum :)

Ebemkuşağı dedi ki...

Yine şenlikli bir hava seziyorum.:) Geçen şenklikte çok zorlandığımı itiraf edeyim. Çünkü okuduğum kitaplara uygun kategori bulmakta zorlandım. O yüzden bu sefer sizi uzaktan takip etsem iyi olacak sanırım. Emeğinize sağlık.:)

black pearl dedi ki...

Merhaba, ben de katilmak istiyorum :)

ggizemm dedi ki...

Bende varım :)

Ada Deniz dedi ki...

http://adadenizi.blogspot.com/2017/10/okuma-senligi-guz.html

listem burada....

Şule Uzundere dedi ki...

İki güne bir sayfaya bakıyorum, katılımcı listesinde adım var mı diye? Olmayınca da niye eklenmiyorum diye düşünüyordum. Meğer yorum yazmayı unutmuşum :-) Çok güldüm kendime :-)

İki senedir yaptığım gibi bu şenliğe de katılıyorum :-) İşte listem: https://suleuzundere.blogspot.com.tr/2017/10/guz-okuma-senligi-2017-okuma-listem.html

Nilgün Komar dedi ki...

şulem; yeni dönem hayırlı olsun.. bende dikkatim dağılmasın diye yorumlardan kontrol ederek yazıyorum kusura bakma :) yoksa seni en başlara yazmam lazımdı :) bu sıra biraz yoğunum bak yaz şenliği sonuçlarını bile açıklayamadım umarım yarın halletmeye çalışacağım..

sevgiler ♥

Gülay Akbal dedi ki...

Listemin bir parçası. Çoğunluk okuduklarım :
http://gulaycansever.blogspot.com.tr/2017/11/guz-okuma-senligi-2017.html

arkeoloji_16 dedi ki...

Bende varım bende listeye ekleniyim lütfen :))