19 Mayıs 2021 Çarşamba

bardak altlığı: karanfilli;

bir süre önce bu modeli kayıtlardan çıkarıp örmeye karar verdiğime niye bu kadar geç kaldığımı sorguladım.. kolay ve zevkli ve harika bir görünümü var bu modelin.. ilk ördüğümü hediye etmiştim.. ve nereye kaydettiğimi bilemediğim bir anda ezbere örmeye karar verince sol alttaki sık iğne tabanlığı bir gece ördüm nerdeyse.. birde ince ip seçmişim ki :) sormayın gitsin.. sabah olup da gün ışığında yeniden bakınca ortalığa modeli kaydettiğim yeri buldum işte şurada.. 

sayıları kendimce ipe göre kendim belirledim.. şöyle; 

taban; 12 trabzan ile başlayıp, ikinci sırada bire bir artrıp 24 trabzan örüyoruz.. üçüncü sırada 2 örüp bir artırıp, dördüncü sırada 3 örüp bir artırıyoruz.. beşinci sırada 4 örüp bir artırıyoruz, altıncı sırada 5 örüp bir artırıyoruz ve son sırada 6 örüp bir artırıyoruz.. son olarak da bir sıra sık iğne yapıyoruz.. 

karanfil; tabanın kenarından 6 ilmek üzerine sık iğne yapıyoruz ancak ilmeklerin bir kenarına batıyoruz, sonra arkasını çevirip ilmeklerin arka kısımlarına da batıp yuvarlak şekilde sık iğne örüyoruz toplam 12 adet.. ikinci sırada her ilmeğe 2şer tekli trabzan yapıyoruz.. üçüncü sırada her ilmeğe 3er 2li trabzan yapıyoruz ve son olarka da bir sıra sık iğne ile bitiriyoruz.. 

yeşil kısımları fotoğraftaki gibi bakıp iğne ile işleyebilirsiniz.. 



 
 

4 yorum:

mavilale dedi ki...

harika model, ellerine sağlık çok yapasım var. muhteşem bir hediyelik hem

Ada Deniz dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzeller...

Şule Uzundere dedi ki...

Çok güzeller. Eline sağlık. Özellikle sarı daha bir güzel olmuş sanki :-)

Neslihan Duysak dedi ki...

Yine Pembe benim oldu :)