4 Eylül 2009 Cuma

poşetlere hayır... (3D1N ye selam olsun)

evet artık poşetlere hayır ve bu bağlamda benim çantam yok diye bir gün ağladığımda 3D1N koştu geldi beni çantalandırdı..:))
onun o nefis çantalarından biri artık benim.. marifette mesajlaştık birbirimize telefonlarımızı verdik ve işten çıktık birgün hooooop IKEA dayız... karşılıklı kahve içip sohbet ediyoruz.. :)))) marifetin samimi ve nazik ve yetenekli üyelerinin önde gelenlerinden sayın 3D1N ye tekrar o günün anısına teşekkür ediyorum..
samimiyet içtenlik.. muhabbet ve güleryüz o günün ardında kalanlar, benim anılarımda.. çevreden yana olalım çevremizi koruyalım..
POŞETEEE HAYIIIIIIIIIIIRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!

6 yorum:

Zehra Gürgen dedi ki...

Poşetlerden bende nefret ediyorum ama ne garipki bez çanta yok hayatımızda? alış-verişe giderken bez çanta yanıma almıyorum ?( yok gerçi ama olsada alırmıyım?) o domates, çilek hangi poşeye girecek? kağıtta kullanılmıyor pazarda?
Birşekilde bu uygulamayı yaygınlaştırmamız lazım ama birşeyler eksik..??
Havada kaldı sanki bu uygulama? bana mı öyle geliyor? insanların hayatlarına geçirebilmeleri için daha fazlası lazım gibi geliyor?

TAZE NANE dedi ki...

Önceden ne güzel file varmış. Şimdi içimiz dışımız poşet oldu.
Birde yolda kopma sorunu yüzünden marketten poşet aşırıyoruz resmen.
Haklısın.

dshandmade dedi ki...

bende poşete hayır diyorum. bez çantalarım ve bir tane de filem var. çoğaltmak gerek. ama zehra'nın dikkat çektiği konuya da katılıyorum. kesekağıdı tekrar dönmeli. bez torbaya meyveyi sebzeyi koymak için.

nilgün komar dedi ki...

evet arkadaşlar çok haklısınız.. market alışverişleri için bir sorun yok aldığınız herşeyi poşet istemiyorum diyerek kendi torbalarımıza koyabiliyoruz.. bizzat çantamı 3D1N den aldığım günden beri bunu yapıyorum.. ancak cumartesi günü ilk kez pazara gittim çantalarımla.. domates aldım "poşet istemiyorum" deyip torbaya koydum ama diğerleri için olmadı bu.. mecburen poşete koydurdum.. ayrıca havuç aldım ama gene poşete koydurdum çünkü sinirlerim bozuldu:)) adama diyorum poşet istemiyorum niye diyor.. kaç kez aynı kelimeleri tekrar ettik sonunda ver poşetli tamam dedim..:))
semizotu aldım aynı şey en sonunda o adama çıkıştım :) ben poşete hayır diyorum sen bana ne diyorsun bez çantanız kirlenir!! bu alışveriş çantası kirlensede önemli değil yıkarım biz "poşete hayır diyoruz" çevreye bilinçli oluyoruz bak üstelik sizinde poşet ihtiyacınız kalmayacak zamanla maliyetiniz düşmüş olacak dedim.. hmmm doğru diyorsun abla dedi.. :))
çözüm bulmamız şart zehracım ama nasıl?
kese kağıdı olabilir o zaman bir süre kendi kese kağıdımızı yapıp yanımızda pazara götürebiliriz..
çanta ve fileler yaygınlaşmaya başladı ama bu konuda mutluyum...

3D1N dedi ki...

Sevgili çelebi, buluşmamaız benim için de çok keyifli bir deneyim oldu, internetten ilk defa arkadaş edindim :)
Bu arad pazar işleri için ben bir miktar poşeti yıkayıp yıkayıp kullanıyorum, israrcıyım, pazarcılar ayrı bir poşete koysada kendi poşetime döküyorum.

Aslında bu iş için file'den biraz ince tül aldım, onlardan torbalar dikeceğim (10marifette bununla ilgili bir yazı yayınlamıstım). Eğer işe yarasa senin pazar torbaları bir kahve karşılığı benden.

Sevgiler

Gokce dedi ki...

çok güzel ellerinize sağlık ben de böyle bir torba edindim ve her fırsatta kullanmaya çalışıyorum dediğiniz gibi bazen poşetlere engel olamıyorum, bu arada kahveyi de kıskanmadım değil hani :) hangi ikeaydı bu bir daha kine baskın yapayım :)