2 Ağustos 2012 Perşembe

ağaç'larımıza, orman'larımıza sahip çıkalım;

son zamanlarda hiç bir ağaca sarıldınızmı? sloganıyla doğa dostlarına seslenen TemaVakfı'nın çabaları takdir edilecek kadar büyük, her zamanki gibi... bu amaca hizmet eden başka bir çok kurum yada özel topluluklar da var! siviller de!
mesala; ben doğaya zarar veriyorlar diye bütün atık çöpleri ayrı depoluyorum evde.. önce bundan birşey olurmu diye bakıyorum, olmuyorsa dönüşüm amaçlı atık kutusunda yerini alıyorlar..
ancak bütün bunlar toplumun tamamını harekete geçirmeye yetmiyor yada toplum farkında da karar mekanizmalarını çalıştıranların parasal güdülerine hitap edemiyorlar..
nerde bir ev yapılabilecek arazi göz dikiyorlar kanunları bile değiştiriyorlar iki gün sayılacak kısa sürede hoop ev arazi tesis v.b. inşa ediyorlar.. istanbul bu darbelerden en çok etkilenen ve en çok talan edilen şehrimiz.. birşeyler yapmamız gerekiyor.. birşeyler yapmamız, gerekiyor...
birşeyler yapmamız gerekiyor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
BİRŞEYLER YAPMAMIZ GEREKİYOR!!!

şimdide gözler BELGRAD ORMANINA dikilmiş !!!
geç olmadan birşeyler yapmamız gerekiyor!!!!!!!!!!!!!

ilgili yazı için tık tık..

6 yorum:

Ada Deniz dedi ki...

evet ya haberi okuduğumda içim cız etti resmen. Bu ne şimdi. İstanbul'un nesef alınabilecek kaç alanı varki Belgrad Oranı'nı imara açıyorlar. Bir de üstüne üstlük zengin üssü yaparlar orayı...

GÖNÜL dedi ki...

of sorma güzelim istanbulu ne hale getirdiler annanemden evvel ailem istanbula yerleşmiş benim 11 yalımdan sonraki çocukluğumda güzelim bahçeli evleri arıyor faytonlarla dolaştığımız yazlık sinemalara gittiğimiz gezelim istanbulu arıyorum rant uğruma yapmadıkları şey yor çok üzücü..

Gülsüm Güven Tuncer dedi ki...

Biz büyüdük kirlendi dünya.. Biz neyi engelleyebiliyoruz ki. Birine engel olsak bir diğeri patlak veriyor. Zulümün, zalime maliyeti sıfır.

Nilgün Komar dedi ki...

ah ah hepimiz tehlikenin farkındayız da görmeyenleri nasıl uyandıracağız?

nalan dedi ki...

aaa şimdi de sıra ona mı gelmiş:(Hey allahım. İyi ki yazmışsın Nilgünüm,haberim olmayacaktı sağol.

Nilgün Komar dedi ki...

evet nalan'ım; artık bu tür bir haber duymadığımız bir günümüz bile kalmadı! şimdi de sularımıza el uzatıldı! hadi geçmişi bırak! 10senedir nerde bu devlet! niye ses çıkmadı şimdiye kadar! tabi musluktan su akıtamadıkları için susuzlukla başedemedikleri için kalkıp birde şişe sular kötü diyemezlerdi şimdi su akıyor çeşmelerden diyebilirler! bu paradoks yada şeytan üçgeni yada sacayağı ne denirse densin ben artık işin içinden çıkamaz oldum! parayı bastırıp kendi içtiğim suları tahlil ettirmeyi düşünüyorum!