14 Ocak 2013 Pazartesi

yeni sezondan bir oyun; ÇIĞ;

yazarı sayın Tuncer Cücenoğlu ile daha önce tanışma fırsatı bulabildiğim, birçok ülkede oynanan ÇIĞ adlı bu oyunu çok sevdim ve neden daha önce izlemedim diye kendime kızıp durdum.. tiyatroda gerilim desem yeterli olur bence.. her an çığ tehlikesi altında yaşayan insanların bırakın çocuk doğurmayı, öksürmenin bile lüks olduğu hayatlarını izlerken sizde içinizden sessiz çığlıklar atmak isteyebilirsiniz.. 

bu ciciş de rabia sultan'ın bana doğum günü hediyesi;
valla bu sene bana verdiği kaçıncı doğum günü hediyesi sayamadım bile :)

4 yorum:

suhuba dedi ki...

Vav süper bende merak ediyordum. Gidilecek listesinde. Sağol birtanem :)

Nilgün Komar dedi ki...

suhubacığım keşke hep birlikte gitseydikkk

Hümeyra'nın denizi dedi ki...

Biz bu oyuna yıllar önce Bursa'da gitmiştik.Oyun sırasında kız kardeşim fenalaştı ve acilen hastaneye götürdük.Kalp krizi sandık aslında panik atak kriziymiş.O gün bu oyun onun panik atağının başlangıcı oldu.O yüzden kapalı alanlardan sıkılan ve gerilime dayanamayan varsa gitmesin.Biz de iyi bir izlenim bırakmadı.Başka bir açıdan düşünülürse çok etkili bir oyun ki insanları böylesine etkileyebiliyor diyebiliriz.Bakış açısı işte.

Nilgün Komar dedi ki...

evet canım benim aynen öyle biz bile çıkınca sanki sessizliğe gömülmüş gibi hissetttik!! oyuncular yerine çığlık atmak istedik :))) kardeşine geçmiş olsun diyelim çok derin hissetmiş demek oyun hakikaten hisleri ileten güçlü bir yapıda..