13 Ocak 2014 Pazartesi

film: Mona Lisa Gülüşü;

Katherine Watson, 1953 yılında sanat tarihi öğretmeni olarak Kaliforniya’dan Massachusetts’deki Wellesley Koleji’ne gelir. Savaş sonrasındaki bu dönemde Katherine, ülkenin en başarılı ve en iyi öğrencilerine sahip olduğunu ve onların kendilerine verilen imkânlardan yararlanabileceklerini düşünür. Fakat ne yazık ki, Katherine kasabaya geldikten sonra çevresindeki insanların saygınlığı para ile ölçtüğünü görür.
Okuldaki öğretmenlerden biri olan Nancy Abbey’e göre de bir genç kızın iyi bir eğitimden çok parmağında evlilik yüzüğüne ihtiyacı vardır. Katherine öğrencilerine özgürce düşünmeyi öğretmeye çalışırken fakültedeki tutucu kesim ve öğrencilerinden biri olan Betty Warren tarafından suçlanır. Yeni evlenen Betty, Katherine’e en yakın arkadaşı Joan Brandwyn’i Yale Hukuk Okulu’na gitmesine teşvik etttiği için düşman olmuştur. Joan ise o dönemde erkek arkadaşından evlenme teklifi almayı beklemektedir.

Akıllı Giselle Levy için, Katherine daha önemli bir rol almış ve ona yol gösteren kişi olmuştur. Tatlı ve utangaç Connie Baker için ise, Katherine bir örnek olmuş ve kendine olan güvensizliğinden kurtulmasını sağlamıştır. Nasıl yaşayacaklarının anlatıldığı bir dünyada Katherine onlara kendilerini düşünmeyi öğretmiştir. Öğrencileri kendi yollarını bulmaya çalışırken, Katherine de kendine farklı yollar çizmeyi öğrenecektir.
filmi tavsiye ettiği için sevgili mutfak doktoru'na teşekkürlerimle...

izlemek için tık tık 

Oyuncular;

6 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

teşekkürler kaydettim:)

Nilgün Komar dedi ki...

rica ederim.. izledim ben harika bir filmdi..

bahar yorgun dedi ki...

bende merak ettim şimdi en kısa zamanda izlemeli

Nilgün Komar dedi ki...

hemen izle :D

figen abla dedi ki...

konusu ne güzelmiş ya

Nilgün Komar dedi ki...

evet ya süper filmdi..