20 Ağustos 2014 Çarşamba

iki dilim ekmek, karpuz ve hafiflik hakkında;

bu iki dilim ekmek de neyin nesi? nerden çıktı bunlar? bak birinin üzerinde fıstık ezmesi ve bal diğerinde de fındık ezmesi bal var.. alla alla kızım sen diyette değilmiydin? ne yaptığını sanıyorsun?.... 
sus artık içses sus!! dün akşam yedi günlük diyetimi başarı ile tamamladım.. harfi harfine her aşamasına ve kurallarına uydum daha ne olsun.. bir sürü hayalimde harikalar vardı yemek istediğim ama bu iki dilimle idare et işte sus bakayım! 

evet içsesimle bugünkü tartışmamızın sebebi yedi gündür uyguladığım karpuz diyeti.. öyle alışmışım ki diyete inanın bu ekmekleri yedikten sonra pişman oldum sanki.. 
hedef beş kiloydu ama ben dört kilo verdim çünkü göbek bölgesi yağım fazla, ancak bu kadar oldu şimdi yürüyüşlere başlayacağım ama inanın epey hafiflemiş hissediyorum kendimi bu kadarcık eksilme bile iyi geldi.. daha hızlı yürüyorum sanki, daha seri hareket edebiliyorum.. bünyenize uygunluğuna bakın ve sizde deneyim derim; karpuz mevsimi geçmeden..


hafif yiyin hafif kalın!

7 yorum:

günlük yaşamım dedi ki...

yürümeye de başlarsanız hemen verirsiniz kiloları ama yediklerinizden de pişman olmayın arada kaçamak iyidir

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Ben bu kadar bile yemiyorum. HEle ekmeği sadece öğle yemeği olarak 1 dilim ve arasında peynirle yiyorum, başka ekmek tüketimim neredeyse sıfır. Bunu rejim olsun diye yapmıyorum, öğle yemeği hastanede çıkıyor ama benim tabağıma hep bir sürpriz de denk geldiği için iğrendiğimden peynir-ekmeğe talim ediyorum. Akşam yemeğinde de ekmek yerine başka şeyler oluyor, gerek kalmıyor. Tek suçum akşam işten gelince yediğim badem şekerleri veya BİM ve A101 lerde satılan kurabiyeler. Ama bu karpuz diyeti ilginç. Seneler önce havanın çok sıcak olduğu bir dönem, böyle bir diyetten henüz haberdar bile değilken, sıcaktan öğle yemeği yiyemeyince bazan 1 dilim ekmekle bazan sadece peynirle öğle yemeklerini geçiştirmiş ve hakikaten 1 ayda bir kaç kilo vermiştim. Galiba ödem söktürüyor. Sana bu gayretli rejiminde başarılar diliyorum.

ANTİGONE dedi ki...

kolay gelsin canım. ben karpuza bayıldığım için bu diyette sıkıntıya girmem sanırım ;))

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ben geçen yıl Dukanla 10 kg verdim ve sabitte kaldım:))) ama hedefimde bir o kadar daha var şimdi 77 kg. 70 rakamını görmeyeyim bayram yapacağım:)))
hafta sonu 4-5 günlüğüne Bursa yapacağız düğün var inş almadan gelirim dönüşte yürüyüşlere de başlayacağız eşimle bu ara çok sıcak çıkamıyoruz.
Diyetin çok sıkı değil tam da mevsimi deneyeceğim :))

BAYKUŞ GÖZÜYLE... dedi ki...

Böyle bir duruma ancak kolay gelsin, kolay olsun diyebilirim Nilgüncüm:)

TATESAL dedi ki...

Çok güzel canım harika 4 kilo vermişsin daha ne olsun...kolay gelsin diyerek bende reçeteni alıyorum sevgiler...

Syhn dedi ki...

o hoo 5 kilo hedefin dördü verildi madem iki dilim ekmeği bi kavanoz fıstık ezmesi ile taçlandırırdım ben, harikasın tatlım fighting!
:)