13 Nisan 2016 Çarşamba

film: dizi: türk: galip derviş;

yabancı bir diziden uyarlanan galip derviş, ilginç bir karaktere sahip bir olay yeri uzmanı.. ilginçliği aşırı obsesif ve bol fobileri olmasından geliyor.. aslında birçoğumuzda var olan yada var olup farkına varmadığımız fobi ve takıntılarımız derviş'de birleşmiş :) mikrop korkusu, yalnız kalma korkusu, tokalaşma, sarılma, yemekleri karışık yiyememe, ışıksız uyuyamama, arkadaş edinememe ve daha niceleri :) bütün bu sorunları evlendiğinde karısının desteği ile aşmış ancak karısının öldürülmesi ile yeniden takıntılarına karışmış ve hemşiresi sonra da asistanı olan hülya ile destek bulmaya çalışmış.. tam yetkili görevine dönemese de danışman ve olay yeri uzmanı olarak ileri derece gözlem yeteneği sayesinde yine emniyet için çalışmaya devam etmiş.. her bölümde bir olayı çözerken yaşadıkları maceralar ile renkli bir dizi olmuş.. 
ilk yayını, hafta arası tekrarları, bittikten sonra geç saatlerde tekrar eden bölümleri ve sonrasında internet üzerinden baştan sonra izlemelerimi toplarsak sanırım üç tam tur bazı bölümleri daha çok kere izlemiş oldum bugün itibari ile.. bu sıralar yine kanalda sabaha karşı tekrar yayınları var ara sıra.. meraklısına duyrulur..

galip dervişi, engin günaydın canlandırıyor.. ve gerçekten hakkını vermiş.. rol arkadaşları algı eke (hülya uçar), ersin korkut (komiser ahmet tekin), orhan güner (başkomiser izzet merdan) barış başar (komiser ali), levent öktem (psikolog dr.fırat), deniz türkali (hülyanın annesi pervin), ege gürel (hülyanın oğlu yusuf).

ve bölümlerde ünlü tiyatro ve sinema sanatçıları konuk oyuncu olarak yer almışlar..

bölüm sayısı : 56
süresi : ortalama 45 dk.
yayın zamanı : 21Mart2013 - 28Aralık2014 /3 sezon


















kendinden daha obsesif ve fobisi olan kardeşi fazıl :)

temizlik hastası oto yıkamada çalışır mı sizce :)

plajda güneşlenirken :)

2 yorum:

Handan dedi ki...

Orjinal halini seyretmiştim keyifle ama bu versiyonu izlemedim.

Nilgün Komar dedi ki...

bende orjinal olanı izlemek istiyorum bakalım yazın inşallah