16 Aralık 2016 Cuma

kitap: paulo coelho: casus;

Yanlış devirde doğmuş bir kadınım ben, hiçbir şey düzeltemez bunu. Gelecekte hatırlanacak mıyım, bilmiyorum ama şayet hatırlanırsam mağdur bir kadın olarak değil, cesur adımlar atmış ve ödemesi gereken bedeli korkmadan ödemiş biri olarak görülmek istiyorum.

Mata Hari'nin tek suçu özgür bir kadın olmaktı: Sınırlar ve sınırlamalarla dolu bir dünyada kaderine boyun eğmeyen bir kadın...


Paulo Coelho, 20. yüzyıl başında casuslukla suçlanarak idama mahkûm edilen Mata Hari ile avukatı arasındaki yazışmalardan yola çıkarak kurguladığı Casus'ta bu olağanüstü kişiliği bir roman kahramanına dönüştürerek hayatın ve aşkın gizemlerini sorguluyor.



okuma tarihlerim: 30Kasım - 15Aralık

#güzokumaşenliği2016
#kapağındabirveyadahafazlainsanyüzübulunanbirkitap
#motifçilerbirlikteokuyor




avukatının yazdığı mektuplara baktığımda suçsuz olduğu kanısı bende güçlendi.. zaten tarihe baktığımızda hiçbir casusluk yaptığı da belgeli değilmiş ama yüzyılın kadın casusları listesinde adı var.. aslında casusluk olarak bakmayalım, daha çocukken başından geçenleri okuduğunuzda o dönemde ve o şartlarda bir kadın ne yapardı yada ben olsam ne yapardım diye düşünelim..


bu kitap konusu ve kahramanı olarak bir yer edinse de benim dünyamda, dağıtıma çıktığı ilk gün takip edip satın almam ve elime üçüncü günü gelmiş olması ile de kişisel bir hatıraya dönüştü.. sevdiğim bir yazarın yeni çıkan kitabını ülkemde ilk yayına girdiğinde beklemek ve almak ilk kez yaşadığım birşey.. 

hep derim ben yeni okurum, daha okuduğum kitap sayısı yüzü bulmadı.. keşke daha erken yaşlarda şimdiki gayreti gösterseydim.. ama kısmet işte lise yıllarında dikiş nakış derslerimiz yoğunlukta olduğundan edebi derslere zamanımız az kalıyordu, bu bağlamda boş zamanlarımızdaki tercihlerimiz başka şeyler olurdu, hatta belkide hiç boş zamanımız olmazdı nerdeyse.. sonraki yıllar üniversitede kitapkurdu bir arkadaşım sayesinde üç beş eser okuyabildim.. sonrasında iş hayatına geçiş ve kitap alma imkanımın genişlemesi ile kitap sayım artsa da bu artışa orantılı olarak okuma miktarım artmadı :D azar azar okumlarımla son iki üç yıldır bloglar da ki etkinliğim ve kitapkurtlarının peşine takılmam ilerleme kaydetmeme neden oldu.. bu bağlamda sevgili pinuccia büyük rol oynadı buradan kendisine tekrar teşekkür ediyorum..

anılara gittim bir anda, şimdi okuduklarım diye bir arşiv oluşturmaya çalışıyorum,bittiğinde paylaşırım zaten bir acemi liste şuradaki yayında var.. eh hadi vakit kaybetmeden bir sayfa daha okumaya koşayım öğle arasında..

" gün bitmeden bir sayfa da olsa okumadan uyumayalım, damlalar okyanusu oluşturuyorsa 
kelimeler neler yapar siz tahmin edin.. "

8 yorum:

Handan dedi ki...

Bu kitabı fuardan almıştım, daha okumadım :)

Geç olmuş güç olmamış. Demek ki hayatında kitapların olması gerektiği zaman tam da şimdiymiş :)

Nilgün Komar dedi ki...

ay handan öyle dedin su serptin yüreğime hep geç kaldım diye sızlanıyorum

Adsız dedi ki...

Okunası kitapmis o zaman. Yüreğine sağlık

Gonca dedi ki...

Önemli olan bir yerden başlamak okumaya değil mi ? Bende sipariş ettim merak ediyorum doğrusu bu pembis kitabı.

nalan dedi ki...

Nilgün ,uzun zamandır blogları ihmal etmişim. Taa 2009da Mahmut için açtığımız blogdaki (http://mahmutabisi.blogspot.com.tr/2009/10/mahmut-abi-blog-ac-ac-ac-deyip-ortalg.html) yorumunu okuyup geldim ki bu güzel kitabı tanıtmışsın. Coelho yu çok severim. Bu ara hayattan bile uzaklara düştüğümden haberim olmadı. En kısa zamanda birinden ödünç alıp okuyacağım. Evde kitaplara bile yer kalmadı.Her şeyi elden cıkarabilirim ama kitaplara dokunamam. O yüzden ödünç alıp geri vereceğim :) ya da e-kitap seçeneğini...seni görüp okuduğuma çok sevindim. Sevgiler.

Nilgün Komar dedi ki...

aydın adaşım; teşekkür ederim.. ♥
goncam; haklısın bir yerden başlamışız ya hiç okuyamıyor olsaydım daha kötü idi bardağın dolu tarafına bakmaya çalışayımmm!! teşekkürler ♥
nalan ablammmm; bende kopuyorum bazen hayattan ama iplikler ve kitaplar kurtarıyor beni.. bloglarda olmaya çalışıyorum bende çok uzaklaştık hepimiz.. ne güzeldi hareketli blgo günlerimiz.. önce face sonra instagram sonra başka şeyler aldı götürdü bizleri başka yerlere ki ben oralara da çok takılmam ama blog blog blog diyorum.. hep burada olalım.. burası bizim evimiz gibi dostlar da komşularımız dimi? sevgiler ♥

Neslihan Duysak dedi ki...

aynı duyguyu bana da yaşattığın içn ayrıca teşekkürler:)

Nilgün Komar dedi ki...

rica ederimmm ♥