7 Ağustos 2020 Cuma

iki film birden: mendil tüketen yedinci koğuş ve izlediğinizde eksik kalacağınız tamam mıyız?

   

bu sefer iki film ile birden geldim; en dramatik film; yani en acıklı olan.. çok var.. en olanını seçmek zor ama taze hafızamla hatırladığım yakın zamanda izlediğim yedinci koğuştaki mucize var.. başrol aras bulut'un sevgili deniz ile birlikte rol aldığı diğer filmi de tamam mıyız?'ı bugün izleme şansım oldu.. bu bağlamda bu yayında iki filme birden yer veriyorum.. yedinci koğuşu hıçkıra hıçkıra ağlayarak salya sümük izledim.. daha detay vermeme gerek yok sanırım :)

yedinci koğuştaki mucize; 7 yaşındaki kızı ile aynı zeka yaşına sahip bir babanın adalet arayışını konu ediyor. 1983 yılında bir Ege kasabasında küçük bir kız ölür. Ölen küçük kız sıkıyönetim komutanının kızıdır ve onun ölümünün sorumlusu olarak babaannesi ile yaşayan ve 7 yaşında bir kızı olan Memo görülür. Memo, her ne kadar suçsuz olduğunu anlatsa da kimse ona inanmaz. İdam cezasına çarptırılan Memo'nun yakınları adaletin sağlanması için uğraşırken, Memo ve kızı Ova'nın tek istediği birbirlerine kavuşabilmektir. Memo, bir mucize gerçekleşip idam cezasından kurtulabilecek midir? Yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin'in üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Aras Bulut İynemli, Nisa Sofiya Aksongur, Celile Toyon, İlker Aksum, Mesut Akusta, Deniz Baysal, Yurdaer Okur gibi isimler yer alıyor.



İhsan bedensel engeli nedeniyle annesine bağımlı olarak yaşamak zorunda olan ve içerisinde kısılıp kaldığı bu hayata günbegün daha fazla küsen genç bir adamdır. Hayalleri vardır; asla gerçekleşmeyeceğini düşündüğü bu hayallerin uktesi ve annesine yük olduğu fikrinin ağırlığıyla yaşamdan kopmaktadır. Temmuz ise idealleri doğrultusunda baba evinden ayrılan ve bu süreçte ayaklarının üzerinde durmak için çabalayan bir heykeltıraştır. Geçinebilmek amacıyla çocuk romanlarında çizerlik yapar ve iyi gittiğini sandığı bir ilişkisi de vardır. Bir anda sevgilisi tarafından terk edilmesi ve elindeki işi kaybetmesi hayatını daha da altüst eder. Temmuz ve İhsan'ın yolları hayatlarının böylesine karanlık bir döneminde kesişir ve bu tesadüf ikisinin de yeniden doğmasını sağlar.

Yerli sinemamızın sevilen ismi Çağan Irmak'ın son filmi olan yapımın senaryosu da Irmak'a ait. Filmin başrollerini Aras Bulut İynemli ve Deniz Celiloğlu paylaşırken, oyuncu kadrosunda göze çarpan diğer isimler ise Sumru Yavrucuk, Aslı Enver ve Gürkan Uygun...

#5Ensevdiğinizdramafilmihangisi 


6 yorum:

burcu dedi ki...

ben ikisini de izlemedim dram yönleri ağır ve kaldıramam diye.

EsTen dedi ki...

7. Koğuştaki mucize filminin aslı olan kore filmide çok etkileyiciydi 💙

Nilgün Komar dedi ki...

burcu; o zaman sadece tamammıyız'ı izle

esten; bende onu merak ediyorum mutlaka izleyeceğim.. onlarda da duygu anlatımı mimikler çok başarılı oluyor..

Şule Uzundere dedi ki...

7.Koğuştaki Mucize çok sevilen bir film oldu ama ben o kadar dramı kaldıramayacağımı düşündüğüm için izlemedim. Belki canımın ağlamak istediği bir gün izlerim :-)

Nilgün Komar dedi ki...

şulem evet kesinlikle gerildiğin birgün de izleyebilirsin, ağlar rahatlarsın :)

Ada Deniz dedi ki...

İzlemedim bu fimleri. Fazla dram diye düşündüm sanırım.