22 Kasım 2009 Pazar

veeee odamın perdesi....



katlamalı perde diye bildiğimiz modelin çakmasını yaptım.. :)) yani taklidi.. katlamalı gibi duruyor ama katlanmıyor :))
mekanizması yok.. oturma odamın perdeleri gibi sadece ekstrafor dikip, perde mandalı kullandım asılma kısmında.. iki ucunda stoper ile kornişe sabitledim.. benim odamın camı fazla açılmadığından genelde sadece aralayıp havalandırma yaptığımdan dolayı rahatca kullanıyorum...
dikiş detayları yok ama zor bir yanıda yok kenarlarını 4-5 cm kadar geniş kıvırıp düz dikiş ile diktim.. eşit aralıklarla dört sıra boydan boya büzgü sağlayacak halkalı strafor diktim.. üst kısma sabitlediğim kurdeleleri bu halkalardan en alta kadar geçirip perdenin boyunun nerde durmasını istiyorsam o hizada kurdeleyi en alt kısma düğümledim.. 5 cm eninde kıvrılmış etek ucunun içinden yassı profil geçirdim..

13 yorum:

ada ve deniz dedi ki...

ellerine sağlık, yapraklı yapraklı güzel görünüyor

3D1N dedi ki...

Bence seninki daha parlak fikir, benim katlamalı katlayıp açtıkça her seferinde alt pilelerde düzeltme gerektiriyor, bir dahamı asla.

nilgün komar dedi ki...

saol adadenizim..
evet 3D1Ncim sabit olunca bozulmuyor :)))

♥eylulbahcesi♥ dedi ki...

lazerli makası dore katalogundan getirttim yan kolonumda online katalog var ordan bakabilirsin fiyatı 14.90 dan 10.90 a inmişti.. isteyene getirtiyorum fakat şirket 90 tl alışverişe kargo ücreti almıyor altındaki alışverişlerde 9 tl kargosu var o yüzden tek makas almak pek karlı değil,katalogu blogumdan inceleyebilirsin

tatesal dedi ki...

Çok güzel olmuş perden...Mekanizmalı olsaydı yıkamak daha zor olurdu,bence bu çok daha kullanışlı,ellerine sağlık...

nilgün komar dedi ki...

eylülbahçesi hemen bloguna geliyorum tekrar demek gözümden kaçmış :)

tatesalcim evet değilmi yıkama çok rahat hemen çıkarıp takıyorum..:)

sibel dedi ki...

Çok güzel olmuş bayıldım eline sağlık.

aytacrafts dedi ki...

canımm ellerine sağlık harikasın.Çok şık bir perde olmuş çok beceriklisin yaa maşallah sana, oturma odasıda çok güzel,güle güle kullan:)

nilgün komar dedi ki...

beğenileriniz için teşekkür ederim....

eslemce dedi ki...

ya ben çok beğendim harika,süperrr.Bende böyle bişey istiyorummm.Banada dikermisin acaba

nilgün komar dedi ki...

canım benim dikerim neden olmasın!

Anonymous dedi ki...

Merhaba ;
Bloğunuza 10 marifet sitesinde gezinirken rastladım . Odanıza diktiğiniz perde çok güzel olmuş , güle güle kullanın :)
Yalnız , etek ucunun içinden yassı profil geçirdim demişsiniz . Bu profil nasıl birşeydir , nerde satılır ? Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim .
Şimdiden teşekkürler ...

Sevgiyle kalın ...

nilgün komar dedi ki...

merhaba; beğendiğinize mutlu oldum.. perdecilerde satılan bir profil bu. yassı ama içi boş ağır olmasın diye bu şekil yapılmış. siz öyle deyin onlar bilirler.. ben acıbademde bir perdeciden almıştım.. sevgiler..