3 Ağustos 2011 Çarşamba

ramazan 3.gün;



yoğun iş temposu ve mide sorunsalım yüzünden bugünü niyetsiz geçirdim.. zira geçen yılda iki tuttum bir bıraktım, üç tuttum iki bıraktımdı.. borçları sonradan toparlamak zor olsada..

hiç tutmamaktan daha iyidir diye düşünüyorum.. biliyorumki doktora sorsan hemen sana YASAK diyecek..
ama kimsede onu dinlemeyecek :))





yıllardır migren ve mide, barsak ağrısı çekmiş annemin dinlemediği gibi :) eklem ağrıları, tansiyonla uğraşan yengem gibi :) babam midesinin 3de ikisini bir ameliyat ile kaybetmeseydi belki o da hala çeke çeke ağrıları oruç tutardı ama o doktorlarını bu sayede dinlemeyi başardı, zira günde nerdeyse 10öğün yiyor :) bir buçukdan iki öğün ile hayatta dayanamazdı bu sıcaklarda..

neyse ben dünde vermiş yarınlarda vereceğim firelerden kendimi soyutlamaya çalışmıyorum tabiki.. gerçekte sağlık sorunu olan kişilerin yapmaması gereken bir davranış biçimi üzerinde durmaya çalışıyorum.. zira annem artık 62 yaşında, eh bu yaşa kadar açlıktan terbiye olmuştur diye düşünüyorum! ama dinletemiyorum.. ben küçüktüm doktor ona oruç tutmamalısın demişti, ben büyüdüm tutmaya başladım, hatta daha da büyüdüm ve tutamayacak duruma geleceğim nerdeyse.. ama annem hala niyetini bozmadı! konu nereye geldi biliyormusunuz? 
eskilerin dayanıklılığına!!!!!!!!!!!

bütün sorun burda aslında; susuzluktan başım dönüyor diyenler, çaysızlıktan sinirlerim kavruluyor başım dönüyor diyenler, dikkatim midemde kalıyor iş yapamıyorum diyenler..
bunlar bizleriz.. hala direnen eskiler!!!!!!

gelelim; günün karesindeki nesnenin tarifine; [kaynak]
1 dilim çavdar ekmeği: 61 kkal

2yemek kaşığı çikolatalı fındık kreması (30 gr): 162 kkal Yarım muz: 50 kkal
1 dilim çikolatalı fındık kremalı muzlu ekmek dilimindeki kalori değeri: 273 kkal

nutella koliklerden biriyim bende ama onun yüzünden oruç tutmayanlardan değilim tabiki;
bugünün konusu nutella oldu çünkü önceki gün markette nutella rafına yöneldiğimde yaşadığım şaşkınlıktan ötürü.. en son hatırladığım ki bu da yakın zamanlardaydı; 3,75-4,00-4,25 gibi fiyatlardan 6,75-6,99-7,50 gibi fiyatlara fırlamış olması.. ablam ile alla alla, alla alla diyerek günü tamamladık :)

şu dolar amcanın yaptığı bir marifetimi bu?
yoksa ramazanda pide ile iyi gider az daha fazla kazanalım bu bağlamda da bize kazık atanların işimi?

===========================================
bakara suresi 61.ayet: Hani bir zamanlar, "Ey Musa, biz tek çeşit yemeğe asla katlanamayacağız, yeter artık bizim için Rabbine dua et de bize yerin yetiştirdiği şeylerden; sebzesinden, kabağından, sarmısağından, mercimeğinden ve soğanından çıkarsın." dediniz. O da size "O üstün olanı daha aşağı olanla değiştirmek mi istiyorsunuz? Bir kasabaya konaklayın o vakit istediğiniz elbette olacaktır." dedi. Üzerlerine zillet ve meskenet damgası vuruldu ve nihayet Allah'dan bir gazaba uğradılar. Evet öyle oldu, çünkü Allah'ın âyetlerini inkâr ediyorlar ve haksız yere peygamberleri öldürüyorlardı. Evet öyle oldu, çünkü isyana dalıyorlar ve aşırı gidiyorlardı.

7 yorum:

Gülsüm Güven Tuncer dedi ki...

hmm. Çok iştah açıcı. Afiyet Olsun.. :)

Nilgün Komar dedi ki...

çok emrci gülsüm abla; akşam yemezsem gözüm açık giderim dermişim!! valla bazen öyle saldırıyorum sonrada aç insanları düşünüyorum iştahım kaçıyor!

Ada Deniz dedi ki...

geçmiş olsun.

Unknown dedi ki...

geçmiş olsun , mide sıkıntısı varken niyetli olmak çok zor oluyordur...acil şifalar dilerim ,inşallah düzelir :)

Banuca dedi ki...

NUTELLAAAAAAA :))))Ortak zevkimizzzz...
Benim annemin de midesinin 4/5 ü alındığı için O'da sık sık yemek zorunda, oruç tutamıyor, beni besliyor:))

YETENEK-SİZİN dedi ki...

Enfes bi görüntüsü var, oruç oruç bakmak beni mest ediyor:)

Nilgün Komar dedi ki...

adamdenizim;
karnavalım; iyi dilekleriniz için teşekkür ederim..

banu ablacım; evet ya ondan hiçbirşekilde geçemedim şimdiye kadar :)

yeteneklim; evet şekerim gelde yapayım da ye :)