23 Ekim 2013 Çarşamba

bir bayramın ardından;

kurban bayramı köyde güzel olur.. bu bizim çevrelerin kullandığı bir cümledir hep.. ama gerçekten de öyle.. büyükşehirde kurbanı nerede keseceğiniz problemi çözülmeye çalışılırken köyde çoktan ilk ızgara ateşlenir bile.. tabi bu sene büyükşehir belediyelerinin elinden geldiğinden fazla bu iş için çaba sarfettiklerini de duydum.. ancak yinede tadı başka köydeki bayramların :) ısrarla aynı cümleyi söylüyorum ama işte bu manzaraya karşı bayramı geçirmek sahiden de başka değilmidir? geçen yıl kurban bayramında almanya'da idim.. yıllar sonra doğduğum ülkeye ilk ziyaretimdi ve orada olmanın çocukluk anılarını canlandırmanın dışında bir bayram havası içinde geçmediğini anlatmıştım.. bu yıl almanya'dan akrabalar bizimle köyde idi ve onlarda aynı şeyi söylediler: köyde bayramlar başka oluyor :) 


kapalı havaya rağmen denizin ve gökyüzünün parlaklığı hiç eksik olmadı
üzerimizden..

yeşilin çeşitleri ise görülmeye değerdi bu mevsimde..

son dönemin çiçekleri de güneşle birlikte bizi selamladılar hergün..

yazdan kalma günleri yaşadık da
harika da bir sonbahar oluyor bence..

maşaallah deyin de fidandan bozma
mandalina ağacımızı nazar etmeyin emi..

son gün babamın söylediği şarkıdan bir bukle;

Gözyaşımda saklısın, ağlayamam ben
Düşeceksin sanırım kirpiklerimden
Damarımda kan olup dolaşıyorken
Beni böyle bırak git, git gidebilirsen


.................................

7 yorum:

suhuba dedi ki...

Selam, şimdi eşim seninle görüşüp görüşmediğimizi sordu. :) Dur dedim o yazı yazmıştır. Ve tatataamm yazmışsın. KÖyde bayram başka oluyor. Kesinlikle bende Erzincandaydım. Sana sonuna kadar katılıyorum. Ben ayrıca hoşheldin ve enerjini getirdin sevindim diyorum.

TUĞBA'NIN DÜNYASI dedi ki...

İnan bana ben de aynen senin gibi düşünüyorum. Şehrin karmaşasında geçirilen bayramların tadı köy yerindekiler gibi olmuyor ki. Bizim öyle gidecek bir köyümüz yok ama eşe dosta gittiğimiz zamanlarda ki eskilerden bahsediyorum çok eğlenirdik köy yerlerinde. İki sene önce Cezayir'de kurban kesmek için arkadaşların köyüne gittik adetleri bizden biraz değişik olsa da yine de çok güzel bir gündü. Temiz hava, ağaçlar, toprak kokusu, sonra yenen yemekler nasıl da harika oluyor. Bizim köylerimiz gibisi de yok valla. Çayır çimeni dağ havasını toprak kokusunu özledim. Buralarda da var olmasına var ama ne bileyim bizim vatanımız gibi olmuyor elbet. Bir kere kurbanın ilk günü kesilen eti zeytinyağında kızartıyorlar yaaa olur mu öyle şey dimi ama böğğğyyykkkk:(:(

bahar yorgun dedi ki...

ohhh mis gibi tatili yapmışsın memleketinde canım ne güzel :))

Syhn dedi ki...

maşallah hem ne maşallah. ne güzel tutmuş!

nasıl bırakıp gittin peki o bukleden sonra :(

hep beraber olunca kalabalıklarla güzel bayram. işte böyle.

sevdiklerimizle nice byramlara öyleyse...

Esen Can dedi ki...

Bence de bayramlar köyde güzel :) Biz de her bayram köydeyiz ;)
Neresi sizin köy merak ettim, fotoğraflar harika

Nazan dedi ki...

Ne güzel bir köy, manzarası enfes Nilgün.Çok şanslısınız.Ben de böyle yerlerde bayramın daha güzel kutlandığını düşünüyorum, hele bir de yanında ailen varsa.

Adsız dedi ki...

Uzun süredir rahatsızlığım nedeniyle uğrayamadım, geçmiş bayramınız kutlu olsun. Büyük şehirler ne yazık ki bayramları tam yaşayamıyoruz.