5 Aralık 2016 Pazartesi

örgü: demlik yeleği/hırkası;

kış geldi demlikler üşümesin dedi mavilale, giriştik örmeye :) çaydanlık hırkası dedik adına ama siz yelek de diyebilirsiniz kılıf da.. örmesi de kullanması da keyifli.. aslında porselen demlik için kullanılıyor tek dem yapmak istediğinizde çayınız bitene kadar sıcak durmasına yardımcı oluyor..  çok sıcak tutmaz diyen de oldu ama olsun maksat biraz da güzel görünüş değil mi? 



iplik bako saten, bir yumak kullandım birazcık da arttı.. şişi 3 ada 3,5 elinizin sıkılığına bağlı olarak tercih edin.. 

yeleğe en alttan 100 ilmek ile başlangıç yapın ve lastik olarak 1 ters 1 düz, 4 sıra örün..
















örneği kurduktan sonra örmeye başlayın ve kol ayrımlarına kadar bir miktar örün.. bu ayrım yeri demliğinizin boyutuna bağlı olacaktır.. demliğin sap kısmı yerden ne kadar yüksekse o ölçü kadar ördükten sonra kol evi ayrımına gelinir.. yelek hırka gibi ya kol evi de var işte :) sağ sol ve arka parçaları ayrı ayrı ama örnek bütünlüğünü bozmadan örüp sap için gerekli açıklık yeterli olduktan sonra üç parça bir sırada birleştirilir ve demlik boyunu sağlayana kadar bütün örmeye devam edilir.. benim modelimde birleşimden sonra beş altı sıra örmem yeterli oldu..


boyu yeteri kadar olduğunda lastiklerin üstüne örgüyü kapatıyoruz geri kalan kısıma 1 ters 1 düz lastik örgü örmeye devam ediyoruz böylece yakasını oluşturmuş oluyoruz.. yakayı yaklaşık onbeş sıra yeterli siz demliğinizin tipine göre karar verebilirsiniz..bütün kullanmak istediğim için ilik açmadım, düğmeleri kapalı şekilde diktim.. 


#motifçilerbirlikteörüyor

8 yorum:

Handan dedi ki...

Çok şeker olmuş, ellerine sağlık :)

Ada Deniz dedi ki...

çok güzel be Nilgün:)))

Marifetli Muallim dedi ki...

ayyy harikalııı

Nilgün Komar dedi ki...

handanım;
saadetim;
büşram; çok teşekkür ederim.. eğlencelik bişiler daha zevkli yapılıyor söylemiş olayım :) birlikte eğlenebiliriz örmek isteyen olursa haber versin.. ♥

Marifetli Muallim dedi ki...

Ah bi vaktim olsa çok şeyler yapmak istiyorum daaa,

resim defterimm dedi ki...

Harika ellerinize sağlık :)

Neslihan Duysak dedi ki...

yerim onu ben:)

Nilgün Komar dedi ki...

aloneneslim yollim mi :D