30 Kasım 2016 Çarşamba

kitap: paulo coelho: on bir dakika;

On Bir Dakika, dünyanın en eski mesleği fonunda yaşanan bir aşk masalı. Paulo Coelho’nun kahramanı güzeller güzeli Maria, iyi bir eş, sakin bir yuva değil, serüvenler, aşklar, zenginlikler hayal etmektedir. Bu hayallerin peşine takılıp ülkesinden çok uzaklara, İsviçre’ye sürüklenir. Dilini bile bilmediği bu yabancı dünyada, hayallerini gerçekleştirmek uğruna garip serüvenlere karışan genç kadının cesareti yanında ilkeleri de sınanır. Maria, birçok kadının ömür boyu adım atmaya cesaret edemediği bir eşikten geçmektedir: kendini, bedenini, ruhunu ve cinselliğini tanıma. Aşk ve cinsel özgürlük, zenginlik ve yoksulluk, utanç ve cesaret, çıkar ve özveri, söz simyacısı Paulo Coelho’nun Maria için katı gerçeklerle dokuduğu düşler dünyasının çelişkileri…







     


                    

7 yorum:

Beyaz Sardunya dedi ki...

Keyifli Okumalar, sevgiler...

Tazekahve dedi ki...

Böyle bir Maria ile tanışmak, tüm hikayesini bir demlik çay eşliğinde fotoğraf albümüne bakarken kendi ağzından dinlemek... Şimdicik kuruverdim bu hayali. Yüreğine sağlık Nilgüncüm. Not aldım bunu da ;)

Ada Deniz dedi ki...

Hiç okumadım bu yazardan kitap. Aslında eksiklik. Bakayım kütüphanede varsa....

Gül Özdemir dedi ki...

Keyifli okumalar :)

Nilgün Komar dedi ki...

beyaz sardunya;
tazekahvem;
saadetim;
gülüm; çok teşekkür ediyorum... ♥

saadetim ben simyacı ile tanıdım kendisini ve bu yıl diğer kitaplarını okuma fırsatım oldu ve her birinden ayrı bilgi ve keyf aldım..

Neslihan Duysak dedi ki...

bir daha okunmalık:)

Nilgün Komar dedi ki...

ahh maria nasıl bir mücadele değilmi? yaptığı işe bu kadar önem vermek! iş ne olursa olsun onun hakkıyla ve bilgiyle yapmak kim dikkat ediyor ki buna şu zamanda bile!