12 Haziran 2017 Pazartesi

kitap: anthony burgess: otomatik portakal;

son bi saattir izmir depremini dikizliyorum medya'dan.. süt içip kendimden geçesim geldi.. ludwig de çalıyor arka fonda ama ben yinede mangırlarımı sayıyorum sayıyorum fazla geliyor.. hemen harcayıp yenilerini bulmak için birkaç kişiyi zumzuklamam lazım.. ne dediğimi yada ne demek istediğimi çakozladınız mı? okurken dilim epeyce bozuldu anladınız sanırım.. yorum yapacak durumda değildim :) tam unuttum güzelce yorumlarım artık derken depremle sarsıldım, eski lügata döndüm.. yine de kesinlikle okuyun, bi sokak serserisi nasıl acınacak hale düşer görün derim.. 


okuma tarihlerim: 29Mayıs - 7Haziran 2017
#okumaşenliğibahar2017
#kapağındakibaskınrengituruncuolanbirkitap




anlatıcı kitabın kahramanı, tam bir serseri ama bir o kadar kibar anlatıyor ki şaşırırsınız :) başladığımda argo lügatından dolayı biraz sıktı beni, argo sevmediğim için değil kelimelere takılıp konuya giremedim :) sonra kendime geldim anlatıcının lügatını kavrayınca daha bir çok kelimesini sıradan ifadeler gibi okuyup geçtim.. klasik olması güzel ancak temel eser de olması lazım bence.. ergen gelişimindeki yanlışlar ve sonuçları için de bir örnek bu kitap bence.. ailesi yalnış mı yaptı diyorsunuz dimi, hayır herşeyi iyi yaptılar ama eksik yaptılar.. 


kibar anlatıcımızın trajik hikayesi bence yeniden okunabilir bir eser olmuş.. filmi de varmış izleyince buraya not ederi görüşlerimi.. 

5 yorum:

Ada Deniz dedi ki...

Ben severim bu tarz kitapları. Abartmamışa eğer daha bir doğal gelr...

Nilgün Komar dedi ki...

yok değil hiç abartı değil

goethe'nin kılıyım dedi ki...

kitabı okudum.
başarılı değil veya çeviriyi yapan kişi kötü çevirmiş.
mesela olayın kahramanı 15 yaşında, 10 yaşındaki kıza tecavüz ediyor. Bu kitap ta yok.
filmini seyretmenizi tavsiye ediyorum. yönetmen kubrick, filmiyle kitabın önüne geçmiş.

Nilgün Komar dedi ki...

tamam filme bakıcam genelde kitap daha iyi olur demek burada öyle olmamış

Şule Uzundere dedi ki...

Otomatik Portakal'ı ben de iki gün önce bitirdim. Başlarda kitabın içine girmekte zorlansam da alıştıktan sonra sayfalar çok hızlı aktı ve neler olacağını merak ederek okudum. Kitabı ben de sevdim. Şimdi filmini izlemek istiyorum.

Bu arada yazının giriş bölümü çok güzel olmuş :-)