26 Aralık 2022 Pazartesi

eskiyen yıldan, yenilenen başlangıçlara..

 

evi taşıdım kendimden geçtim :) yol çok uzun oldu.. baştan iş saatime uygun nasılsa yetişiyorum dedim, mesafeyi görmezden geldim cesaretle.. yollarda kitap okuyorum dedim eğlendim.. ama süre geçtikçe zorluklar olmaya başladı.. erkenden işte olmam gerektiği günler olamadım.. hesaplayıp çıksam da bi şekilde geç kalmayı başardım.. 

yani diyeceksiniz ki biz beşte altıda kalkıp yollara düşüyoruz sende düşseydin, ne kadar nazlısın.. nazla alakası yok, yaşadıklarımla alakası var.. uzun yıllar erkenden kalktım bende herkes gibi.. üretim olan yerlerde çalıştım servisle işe gittim herkes gibi.. ama herkes gibi iş saatine bağlı kalmadım ben.. iş bitmeden eve gidemedim.. gerekmediği halde çok mesai yaptım.. gerekmediği diyorum çünkü bunu kıskanan insanların yaftalamasıydı bu bana ve sanırım çalışmaktan en keyif aldığım en çok çalıştığım ama en çok eğlendiğim yerden bu yafta bu kıskanç insan yüzünden istifa etmiştim yıllar önce.. sonrasında girdiğim yer beni insansal muamele konusunda tatmin etmeyince ayrıldım, sonrasında da en uzun süreli çalıştığım yere girmiştim 2006 yılında.. 2020 de tasfiyeye kadar da çalıştım orada.. 

huzur bulduğumda istikrarlı çalışırım ben sonsuz süreli.. hiç çıkmayacakmışım gibi.. o yüzden kapanana kadar çıkamadım o işyerinden.. aslında o demek soğuk geliyor bana onca yıldan sonra kendi işyerim gibi olmuştu aslında.. ayrılırken herkes en fazla bi koliye koyar elinde taşırlar masalarındaki eşyalarını.. ama ben kutulara sığamadım elde taşınacak gibi de olmadım :) nasıl yerleşmişim nasıl benimsemişim siz düşünün.. 

sonrası için bi hayal kurmuştum aslında ama zamanla değişen koşullar beni yine savurdu bir yerden bir yere ve evime yakın bir işe geçiş yaptım.. daha yeni.. her şey yeni.. 

bu yıl değişim yılı oldu.. sonsuza kadar oturacağımı sandığım evden taşındım.. sonsuza kadar çalışacağımı sandığım işten ayrıldım.. hep radikal kararlar vermek gerekir derlerdi.. ben vermedim şartlara bağlı gelişti kararlar beni buldu.. 

herkes için hayra çıkacak yollar, sevgiyle sarılan kollar dilerim.. 

yeni yılda daha çok hasbihal etmek niyeti ile.. 

9 yorum:

Ada Deniz dedi ki...

Ev taşımak ayrı, iş değiştirmek ayrı zor. Sen ikisini birden yaşamışsın. Bu sabah aklımdan geçtin. İnstagramdan yazsam mı acaba hiç sesi soluğu çıkmıyor Nilgün'ün diye düşündüm. Yoğun günlerin varmış. Kolay gelsin sana. Sağlığına dikkat et.

mavilale dedi ki...

Değişimler hayırlara çıkarsın seni güzel insan. mutlu ol hep. öpüyorum

Nilgün Komar dedi ki...

adadenizim; saol canım benim aynen sağlıktan önemlisi yok.. farkına varmak ayrı farkında kalmak çok ayrı .. hep farkında olurum inşallah..

mavilalem; çok teşekkür ediyorum bacım bende çok öpüyorum..

hep birlikte mutlu olalım...

Satır Arası dedi ki...

Kolaylıklar diliyorum... Ev taşımak ve hem ev taşıyıp hem işe gitmek de zorlayıcı olabiliyor...
Dileğinize.kocaman amin. İyi seneler şimdiden ☺️🪷

Deniz dedi ki...

Hayırlı olsun tüm yenilikler, ben de bu sene riyada taşındım. Bloğa da zun süre sonra ara verip dönenlerdenim. Umarım bu sene daha verimli bir blog yazım sürecimiz olur. Tüm yollarımız hayra çıksın

Nilgün Komar dedi ki...

satır arası çok teşekkür ederim... ♥

deniz'im.. yaaa demek riyad.. değişik yerler görüyorsun ne güzel.. yazalım arkadaşım güzel güzel bloglarımızdaki o eski atmosferi yakalayamazsak da yaklaşalım inşallah...

Neslihan Duysak dedi ki...

Hakkettiğini yaşaman dileğiyle 💕

Nilgün Komar dedi ki...

neslim çok teşekkür ederim.. ♥

Handan dedi ki...

Bu sene savrulduk seneye yepyeni filizler verelim :)