7 Aralık 2009 Pazartesi

ebruli yeleğim..














geçen kış ördüğüm ama ancak dün akşam bitirebildiğim ebruli yeleğim. :)) ön lastiğin bir tanesi ve yaka lastiğini dün yerine diktim.. diğer kısımları tamamen geçen kış yani nisan ayı gibiydi sanırım bitmişti.. yani bir altı ay sonra yeleğimi yapılacaklar kutusundan çıkarıp dolaba koyabildim.. hatta bugün işe giderken giydim bile.. modeli bir vitrinde görmüştüm gerçi bilindik bir model ama yapmak için bize başlangıç noktası oluşturan birşeyler vardır her zaman; bana da ilham veren bir mağaza vitrini oldu.. modelin tamamı turuncu idi ben daha alternatif olarak ebruli bir ip tercih ettim.. düz örgü kullandım.. yan ceplerin yapımı çok basit ceplerin olmasını istediğiniz yere kadar olan ilmekleri örüp geri kalan ilmekleri kenarda bırakıyorsunuz istediğiniz cep boyuna ulaştığınızda kenarda bıraktığınız ilmeklere örmüş olduğunuz kısmın arka kısmından ilmek alarak ilave ediyor ve hepsini birlikte örüyorsunuz. bu iki parça birbirine eşit olduğunda ilmekleri bir sırada birleşitirip örgünüze devam ediyorsunuz.. biliyorum anlatım yetmez bir parça örnek foto olması lazımdı ama :(( üzgünüm yeni bir örgüde fotolarını çekerim söz :)) son iki foto yeleğin içini gösteriyor..

12 yorum:

Elzemhobby dedi ki...

aynı renkten oğluma örüyorum elimde şu an ellerinize sağlık bitirir-bitirmez yayınlarım.

karabidikim dedi ki...

Ellerine sağlık güle güle giy çok cici olmuş,renkte çok hoş.Bunları örmek çok güzel giymek ayrı güzelde geç oluyor sinir oluyorum ben sabırsız biriyim hemen bitsin istiyorum :D

YETENEK-SİZİN dedi ki...

ay örgüyü giymesi güzelde, örmesi için aynı şeyi diyemiyceğim. Sıcacık tutacaktır ii günlerde giyin

Bizim Gibiler dedi ki...

Sıcacık giy de hasta olma bir daha canım benim:)

nilgün komar dedi ki...

beğenileriniz için teşekkür ederim canlarım...
elzemhobi bekliyorum bitsin de oğlunda güle güle giysin...
bizimgibiler çok saol.. bütün gün çıkarmadım üzerimden valla epey sıcak tuttu.. evet karam sabırsız oluyoruz bazen ama elinden bırakmassan bunu iki günde yaparsın hiç zor değil..
yeteneksizim örmesi bana göre güzel keşke vakit oslada sanada örsek..
muck

♥ rosamary♥ dedi ki...

hmm cepler çok hoş bayıldım güle güle kullan ablacım:))

nilgün komar dedi ki...

saol fındıkkurdum.. beğendiğine sevindim..

Cabam dedi ki...

canım ellerine saglık çok güzel olmuş güle güle kullan. bana mesajlarım yayınlanmamış demişsin ama ben tüm yorumları yolluyom sayfaya bir karışıklık olmuş olmalı neyse senin yorumların içinde teşekkür ederim. kolay gelsin...

nilgün komar dedi ki...

teşekkür ederim cabam.. bir daha bakayım o zaman yorumlara.. takılıyor sanırm son zamanlarda birçok kişiden duyuyorum sorunlar oluyormuş..

Benhurum dedi ki...

canımmmm harika olmuş, güle güle sağlıcakla giy inş. ve ayrıca çok da yakıştı;) eee güzele ne yakışmaz demi şekerim;)

birdutmasali dedi ki...

el emeğinin yerini bişey tutamaz.
keyfide çok sıcaklığıda :)
sevgiler..

nilgün komar dedi ki...

teşekkür ederim dut masalı..