6 Şubat 2013 Çarşamba

doğanın tatlı hediyesi: Canderel STEVİA;

cuma gecesini neredeyse hiç uyumadan geçirmiş olsam da önceden söz verilmiş olmayı bir kenara bırakın, söz verdiğimiz kurumun ve arkadaşlarımın bendeki değeri adına ve sevgili fıstığımın: olumlu telkinleri ile suadiye'deki zamane kahvesine gittim..  harika bir atmosferde, özenle kurulmuş sofralarda, tatlı güleryüzleri ile bizi karşılayan Canderel ekibi'ni görünce sanki başka bir dünyada hissettim kendimi.. beynim içinde tepişen filler de yoktu o anda kavga eden tilkilerde :)  bu bağlamda bu organizasyoda olmamı sağlayan senem'ciğimize de çok teşekkür ederim...

öncelikle söylemek isterim ki mekanda tadına baktığım herşey çok nefis ve sağlıklı idi..
yalnız bitiremediğim için çok üzgünüm :(

çayımı şekersiz içtiğimi özellikle belirterek şunu en baştan söylemek istiyorum;
stevia'lı canderel tatlandırıcı'nın tadına bayıldım..

sunum başladığında pür dikkat dinledik
ve izledik..

aklımıza takılan soruları sorduk ve gayet anlaşılır ve açık 
bilgiye dayalı cevaplarımızı aldık..


ürün müdürü: Tuba hanım'ın çok donanımlı ve akıcı bir anlatımı varki
orada durup günlerce kendisini dinleyebilirdim..

elimiz boş gittik ama dolu geldik;
yeni üründen denememiz için bir set hediye ettiler..
büyük kavanozdaki toz canderel ile
soğuk sıcak tatlıları yapmak için sabırsızlanıyorum;
canderel mutfak için tık tık


Doğanın Tatlı Hediyesi: STEVİA;
Stevia’nın tatlı hikayesi aslında çok eskilere dayanıyor. Anavatanı olan Brezilya, Arjantin, Paraguay’da yüzyıllardır yerliler tarafından kullanılıyor. Stevia, yapraklarındaki tatlı mucize keşfedildiğinden beri sadece Güney Amerika’da değil başta başta Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Fransa, İsviçre, Çin, Avustralya, Yeni Zelanda, Kore, Meksika ve Arjantin olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde, 100’den fazla çeşit yiyecek ve içeceğin tatlandırılmasında son derece yaygın olarak ve güvenle kullanılmaktadır. Bu güven 85’ten fazla bağımsız bilimsel araştırmadan elde edilen verilerle de kanıtlanmıştır.
Stevia’nın tatlandırıcı etkisi, yapraklarındaki doğal özlerde (Rebaduosid A) gizli. Bu özler sayesinde Stevia yaprakları şekerden 300 kat daha tatlıdır. Stevia bitkisinin özünü oluşturan, kendiliğinden tatlı Reb A; kalori ve karbonhidrat içermez. Bu sayede sıcak ve soğuk tüm içeceklerde, tatlı ve kek tariflerinde şeker yerine kullanmak için sağlıklı bir alternatiftir. Şekerin tadından mahrum kalmadan kalorisinden uzak durmak isteyenler için ideal, güvenilir ve en önemlisi bitkisel bir alternatiftir. Stevia bitkisinin yapraklarından elde edilen Canderel Green’in kullanımı diyabetikler ve vejetaryenler de dahil sağlığına ve formuna özen gösteren herkes için uygundur.



Stevia Güney Amerika’ya özgü bir bitki olup; kökeni Brezilya, Arjantin ve Paraguay’dır. Stevia bitkisinin yetişebilmesi için 500-1500 metre arası rakım, ortalama 25 derecelik hava sıcaklığı ve kumlu topraklar gerekmektedir. Günümüzde bu iklim şartları sağlayabilen Çin ve Güney Kore gibi birçok ülkede Stevia üretimi yapılmaktadır.

Stevia bitkisinin ekimi ciddi bir el emeği ve özen gerektirmektedir. Ayrıca bitkinin yetişebilmesi için güneş ve yağmur en önemli unsurlardır. Stevia bitkisinden yılda 2 ya da 3 kez hasat alınabilir. Stevia bitkisi yerden 5 cm yüksekliğe ulaştığında gövdesinden kesilerek toplanır. Gövde ve yapraklar temizlenir. Reb A özü ayrıştırılmadan önce yapraklar, güneş veya sıcak hava kurutucuları yardımıyla kurutulur.

Reb A (Rebaudioside A); Stevia bitkisinin yapraklarında bulunan,
doğal bir özdür. Bu tatlı öz kalori içermediğinden insan vücudu tarafından emilmez.
Bu yüzden besin değerine sahip değildir.

Kurutulan Stevia yaprakları suyla işlenir.
Bu işlem çayın demlenmesi işlemiyle hemen hemen aynı olup,
yapraklardaki Reb A özünün ortaya çıkarılmasını sağlar.

Demleme tamamlandığında,
Reb A dışında kalan maddelerin arıtılması için su boşaltılır.
Böylece geriye %95 oranında kristalleşmiş saf Reb A kalır.

Canderel Green Tablet

Canderel Green’in taşıması kolay ve renkli kutusunu çantanıza atın 
ve istediğiniz her yerde kalorisiz lezzetin keyfine varın.

Şeker tadından mahrum kalmadan çayını ve kahvesini keyifle yudumlamak isteyenler için tamamen bitkisel Canderel Green Tablet’in bir tanesi, bir kesme şekere eş değer tat verir. Üstelik SIFIR KALORİ! Canderel Green düzenli bir beslenme programında, tüm içeceklerinizle birlikte kullanmak için idealdir. Stevia şekerin doğal bir alternatifidir. Vücut tarafından emilmez. Yani siz şekerin tadını alırken kalorisini almazsınız. Bir tatlı kaşığı şekerin beş gram karbonhidrat (20 kcal) içerdiğini düşünecek olursanız, şeker yerine Sıfır Kalori Bitkisel tatlandırıcı Canderel Green Tablet kullanarak gün içerisinde ne kadar çok kaloriden tasarruf edeceğinizi hesaplamak zor değil. Canderel Green Tablet; taşınması kolay, kullanımı pratik eşsiz tasarımlı kutusu ile gün içerisinde sürekli yanınızda. Hafif kutusunu çantanızın içine atın ve istediğiniz her yerde kalorisiz lezzetin keyfini çıkarın.



Canderel Green TozTatlı ve hamur işi tarifleriniz için ideal!Canderel Green’i toz halinde kullanmak son derece pratik olup,
sayısız kullanım alanı vardır.
Fırında veya ocakta pişirdiğiniz tüm yiyeceklerde şekerin yerine kullanabileceğiniz güvenilir ve sağlıklı bir alternatiftir. Canderel Green Toz’un kullanım kolaylığı sağlaması açısından özel olarak ayarlanan kullanım ölçeği ile bir tatlı kaşığı Canderel Green Bitkisel Toz bir tatlı kaşığı toz şekerin eşdeğeridir. Üstelik bir tatlı kaşığı Canderel Green Toz sadece 2 kalori içerir. Canderel Green tatlı ve hamur işi tariflerinizle, meyve ve meyve salatalarıyla mükemmel bir uyum sergiler. şeker tadında olup dengeli beslenme düzeninin vazgeçilmezidir. Bir tatlı kaşığında 5 gram karbonhidrat yani 20 kcal içeren şekerin aksine, Canderel Green kalori değeri olmadığından vücut tarafından emilmez. Size sadece yiyeceklerinizin tadını çıkartmak kalır.

Canderel Green SticksTüm Seçkin restoran ve Kafelerde.Kullanımı pratik, miktarını ayarlamaksa çok kolay. Tek kullanımlık paketleri sıcak ya da soğuk içeceklerle, meyve salatalarıyla ya da müsli gibi kahvaltılık gevreklerle rahatlıkla kullanabilirsiniz.

9 yorum:

*kelebekana*-* dedi ki...

sizde ne güzel anlatmış sınız ..bende bilgilendim ..

Nilgün Komar dedi ki...

makbule geçti ise sevindim :)

gooogoook dedi ki...

Son zamanlarda reklamlarda gördükçe merak ediyordum, bilgilendirme çok iyi oldu, teşekkürler.

SeneminYemekleri dedi ki...

Canım teşekkür ederim geldiğim için. Yalnız varya alayımız reçelleri yememiş almışız ona çok güldüm :))

vişnap dedi ki...

Nilgünüm gün güzeldi sohbetlerimiz güzeldi canderel ürünleri çok çok güzeldi.Sevgiler canımm.

Nilgün Komar dedi ki...

Rica ederim zaten amacimiz bu.. Sizlere fayda saglamak...

Nilgün Komar dedi ki...

Ya sorma benimde dikkatimi cekti :)
Tabagimdakileri yiyemedim bile ben gec geldigim icin hepsi cope gitti ona cok uzuldum zaten...

Nilgün Komar dedi ki...

Evet canim baska bir gun sohbetlesmek icin toplanalim... Muckkkk....

Unknown dedi ki...

merhaba.ürün içeriği nedir.sadece stevia mı ?