6 Mayıs 2013 Pazartesi

kolay & lezzetli: pudingli pasta;


bizim evin son günlerin favori pastası :) kolay, hızlı ve nefiss!! zeymurancafe'de gördüğümden beri dolabımızdan hiç eksik olmadı desem yeridir.. ayrıca eti burçak ve kakaolu bisküviyi her şekliyle yerim diyenlere göre de harika bir seçenek...

malzemeler: 1 paket eti burçak bisküvi
                  1 paket eti kakaolu bisküvi
                  1 paket dr.oetker kakaolu puding (1 lt. 'lik olanlardan yok ise 2 tane 500ml.'lik olanlardan)
                  2 su bardağı su (kesinlikle SU)


 

puding tozunun tamamı tencereye boşaltılır üzerine 2 su bardağı su konulur ve kaynayıp kıvamı tutuncaya kadar karıştırılır ki bu süre normal puding pişirmelerine göre daha kısa olduğundan bırakıp bir yere gitmeyiniz :)
 

bir sade burçak bisküviye bir kakaolu bısküvinin bir yüzüne 1'er tatlı kaşığı puding sürüp tepsiye DİK olacak şekilde ardışık olarak sıralanır... pastamız baton şeklini alır.. en son olarak üzerine kalan puding dökülür ve buzdolabına kaldırılır.. iyice soğuyup donunca servis edilir..

                                     

ben fırsatım varken yapıp, alüminyum folyo ile paketleyip buzlukta stokluyorum.. misafir geldiğinde çay demlenene kadar çözülüp keyifle yenecek kıvama geliyor.. üstelik dilimleyip tabağa koyduğunuzda herkesin dikkatini çekiyor, tarifi yaz diyorlar bende iki dakika anlatıveriyorum.. :)

zeymuran cafe'ye sonsuz teşekkürlerimle..

16 yorum:

3prenses dedi ki...

oh harika bu pasta.bir ara bende çok yapardım.hatırlamam iyi oldu:)ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

Ben de çok sık yaparım nefis görünüyor yalnız ben pötibör ve kakaolu pötibör kullanıyorum görüntü aynı oluyor ellerine sağlık canım

NİRVANA dedi ki...

Eline saglik canım kolay ve lezzetli demek süper:)

Nilgün Komar dedi ki...

ilkayyyyyyyyyyyyyyy rica ederimmmmmm
ancak bir şey var sen bininci yayınıma yorum yapan ilk kişi olarak süpriz bir hediye kazandın :) yarın bana mail atarmısın bir zahmet adresin bende olması lazım ama genede yazalım yeniden :)))

Nilgün Komar dedi ki...

fundacığımmm;
nirvanacığım; çok teşekkür ederimm....

sizlerede süprizlerim olacak :)) ilk üç ilk üç :)

Nilgün Komar dedi ki...

bayılıyorum benim şu garip çekiliş hallerime yahu :) kendi kendimi sevdim şimdi ben sanırım megolomanik bir akşam yaşıyorum..

TATESAL dedi ki...

Afiyet olsun şekerim...

Nilgün Komar dedi ki...

tatesalim çok teşekkür ederim...

çatlakkafe dedi ki...

tam yaz pastası ellerine sağlık

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

İnanamıyorum! Tam da dukan rejimine başladığım günlerde bana bu nasıl yapılır? Dün akşam eşim erkenden arayıp yemeğe çıkmak istediğini söyledi. Sabah dukana başlamıştım, neyse dedim, azıcık delmekten bir şey çıkmaz. Sanki normalde ekmek yiye yiye ölürmüşüm gibi, çılgınca kızarmış ekmekle tereyağ götürdüm. ilk gün de olunca pek dert etmedim:) Bu sabah işe 2 yumurta, lor peyniri götürdüm, kahvaltı niyetine. Öğle yemeği haşlanmış tavuktu. Akşama da biraz yoğurtla peynir ve 1 bardak da süt içtim. Midem tok ama zihnim aç. Böyle diyet mi olur arkadaş? Bu saçma sapan şeyleri yediğim için midem bulanıyor. Tam da birkaç gün önce kendim için eve çikolata bisküvi yığınağı yapmıştım. Hele ceviz, fındık, fıstık, kayısı...vb kuruyemişler.. Pasta... Bunları yiyemeyince hayatın tadı tuzu kalmaz ki! Şimdi de senin pasta resimlerin..Ben Eti Burçak bisküviyi bilsen nasıl severim:) Ama neyse, ilk günden su koyvermek yok. Ameliyattan önce 15-20 gün kadar çok az yemiştim, bayağı da kilo verebilmiştim. Şu haftada 1 gün ödül günü iyi gelecek. 5 günlük ilk ataktayım. 5 gün nasılsa geçer:)) Yazlık kıyafetlerimin hatırına devam edicem artık.. Sana afiyet olsun, ne diyeyim.

Nilgün Komar dedi ki...

çatalkkafem evet yaz pastası :)

nurtenim ya ne kadar haklısın biliyorum ama az zayıflamış olmanın verdiği mutlulukla bende etrafa saldırmış durumdayım :) biliyorum ki biraz zaman sonra bende tekrar olmaz aman yemem diyeceğim sonra yapmayacağım da ama sonra gene bir kilocuk verip ondan sonra gene ayy şunu yapsak yesek bunu yapsak yesek diye dönüp dolanacağım hatta o günler için yatırım olsun diye şimdiden tariflere bakınıyor beğendiklerimi kaydediyorum :) ah ah bitmedi bu kadın milletinin zayıflama dertleri ama sağlıklı olalım da az yiyelim diyor idare edip gidiyoruz ya çoğu zaman o da başka :)

Bucanni dedi ki...

Bir ara dr oetker pudinglerle birlikte küçük uğur böceği çanta hediye ediyodu. Sırf uğur böceğinin aşkına 4 paket puding aldıydım :)) sırf onlar ziyan olmasın diye bende bi pasta yaptım ama benim ki evlere şenlik. Pudingi yaptım. Burçakları 4-5 parçaya böldüm karıştırdım. Fincanlara koydum. Bulaçmaç görüntüsünü gizlemek için üzerilerine de çilek :)) Yendi mi yendi :))) Sevgiler, öpücükler.

Nilgün Komar dedi ki...

yenemzmiii bence süperrr olmuştur... tadını hayal edebiliyorum, bence yine fincana sıra ile diz bulamaçlık gider :)
♥♥♥

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Bu arada, ben bu pastayı petibör bisküviyle yapıyorum. Üzerine puding sürmek yerine, bir köşesinden tutup tencereye bandırıyorum. Sonra da ilk petibörü azıcık kaykıltarak dik açıdan fazla, mesela 120-130 dereceyle diziyorum. Keserken de dik veya verev kesiyorum, tabakta şık duruyor. Bir de Eti Kakaolu kullanacaksam beyaz muhallebi pişiriyorum. Kontras güzel gösteriyor:)

Nilgün Komar dedi ki...

Offf nurtenim simdi ben bunu da denerim
muptelasi olurummm :)))))

zeymurancafe dedi ki...

canımsın,ellerıne sağlık,cok guzel olmus,sevgıler..