10 Temmuz 2013 Çarşamba

tarif: GÜLLAÇ (Canderel Green ile) ;

Canderel Green ile Ramazan’a tatlı bir merhaba;

Şeker tadından vazgeçmeden şeker tadında bir Ramazan geçirmek artık çok kolay. Sağlıklı beslenmek ve formunu korumak isteyenler Ramazan ayını Canderel Green ile çok rahat ve keyifli geçirecek.

Ramazan’ın Gülü “Güllaç” Hiç Bu Kadar Hafif Olmamıştı!


Uzun yaz günlerinde tutulan oruçla artan şeker ihtiyacını, şekerin doğal alternatifi Canderel Green ile karşılamak mümkün. Yüzyıllardır Güney Amerika’da şekerin yerine kullanılan Stevia bitkisinden üretilen ve içeriği bitkisel, kalorisi ise sıfıra yakın olan Canderel Green ile hazırlanmış “Hafif Güllaç” ile Ramazan sofralarınızı şenlendirin.

Şekerin zararlarından uzak durmak isteyen ama şeker tadından da vazgeçemeyenler için Canderel Green, her türlü tatlı yapımında rahatça kullanılabiliyor.

Canderel Green’den yapımı zahmetsiz, tadımı hafif, Ramazan sofralarının gözdesi olacak bir tarif önerisi; Canderel Green ile hazırlanmış Güllaç…

Canderel Green’li Güllaç Tarifi; 
Malzemeler:
4 yaprak (130gr) Güllaç
2,5 su bardağı (500ml) süt
1 su bardağı Canderel Green Toz
2-3 yemek kaşığı gül suyu
1 çay bardağı ceviz
Hazırlanışı: 
Süt ve Canderel Green Toz’u karıştırarak kaynatın ve soğumaya bırakın. Ilık sütü geniş bir tepsiye dökün. Güllaç yapraklarını teker teker tepsiye yatırın. Sütte bekleyen güllaç yapraklarını iyice yumuşamadan tepsiden alın. İki eşit parçaya bölün. İkiye böldüğünüz yaprakların her birini ikiye katlayın. Ortasına biraz ceviz koyduktan sonra bohça şeklinde sarın. Bohça şeklindeki güllaç yapraklarının kıvırdığınız tarafı alta gelecek şekilde servis tabağına yan yana dizin. Güllaçların üzerine kalan sütü (isteğe göre gül suyunu da ekleyerek) dökerek iyice çekmesini sağlayın. 30 dakika kadar beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun…

1 porsiyonda;
Enerji (kal)          : 117.4
Karbonhidrat (g) : 19.3
Protein (g)           : 2.9
Yağ (g)                 : 3.2

1 yorum:

bademcicegi dedi ki...

Nilgünüm canım benim güllaç nefis görünüyor hımmm:)) canım benim sana karşı çok mahcubum sayfana ziyarete gelemedim uzun zmaandır her şey o kadar güzelki emeğine sağlık öpüyorum seni kocamannnnn:)