30 Ocak 2015 Cuma

tarif: nutellalı çiçek ekmek;

yapılacaklar listesinden bir tarif daha yeğenimin sayesinde silindi.. hemde son zamanların fenomen tariflerinden biri..  yeğen nette görmüş beğenmiş, canı çekmiş, yapalım yapalım diye tutturdu.. tarif zaten yazılı olarak vardı, malzemelerden de eskikleri tamamladık işe koyulduk.. üç aşamalı bir süreç ama hem kolay, hem eğlenceli hemde beklediğinize değiyor..

malzemeler;
  • 2 su bardağı ılık süt / 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta       / 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı toz şeker / 1 paket instant maya 
  • Alabildiği kadar un Arası için; Nutella ( 350 gr )
    Üzeri için; 
    1 adet bütün yumurta
hazırlanışı; 

birinci aşama; Büyük bir kaba süt, yumurta, sıvı yağ, toz şeker, tuz ve mayayı iyice karıştırıp unu yavaş yavaş ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. İsterseniz yoğurma işlemini tezgahın üstünde yapabilirsiniz, hamuru iyice yoğurup kabına alın üzerine streç folyoyla kapatın ve üzerini sıcak tutacak şekilde sarıp dinlenmeye bırakın. 

ikinci aşama; Dinlenen hamuru 8 eşit bezeye bölün. Bir çiçek ekmek için 4 bezeyi ayırın. 4 bezeyi hafif unlayarak merdane yardımıyla kek kalıbının tepsisi kadar açın. kek kalıbının altını yağlayın üzerine fırın kağıdını yuvarlak bir şekilde kesip kek kalıbını altına yerleştirin ( bu işlem hamura nutellayı sürerken kaymasın diye yapılıyor ) elinizle düzeltip fırın kağıdının tepsiye iyice yapışmasını sağlayalım. Açtığınız yufkayı fırın kağıdının üzerine yerleştirin. Üzerine nutellayı sürün ve diğer 2 yufkayı da aynı şekilde açın, arasına nutella sürüp diğer yufkanın üzerine koyun. En son 4. bezeyi de açıp nutellanın üzerine düzgün bir şekilde kapatın. Etrafını elinizle iyice düzeltin, şekli tam yuvarlak olsun. Tepsideki nutellalı hamurun tam ortasına 1 su bardağını ters kapatın hamurun 4 kenarından eşit şekilde kesin. Kestiğiniz 4 parçanın tam ortasından bir daha kesip 8 parçaya ayırın. Kestiğiniz 8 parçanın tam ortalayarak yine kesin ve hamurunuz 16 parçaya kesilmiş olacak.
Kestiğiniz hamurları yan yana olan iki parçayı tutup tam tersi hizada 2 tur çevirip uçlarının birbirine iyice yapıştırarak birleştirin ve kestiğiniz bütün hamura aynı işlemi uygulayın Diğer kalan 4 bezeye de aynı işlemi uygulayın. Şekil verme işlemi biten ekmeği 45 dakika dinlendirin.

üçüncü aşama; üzerine yumurtayı çırpıp fırçayla sürün ve 190 derece fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin. Soğuyunca servis yapın. Afiyet Olsun :))


12 yorum:

Unknown dedi ki...

Aman tanrım, çok güzel görünüyor. Çocuklar neyse ama benim gibilerin itina ile kaçması lazım gördüğü yerden.

CREATIVE KHADIJA dedi ki...

This is perfect :)

çatlakkafe dedi ki...

çok güzel görünüyor, ellerine sağlık sevgiler

ikitanemvebiz dedi ki...

ellerinize sağlık afiyet olsun sevgiler

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

baştan çıkarır insanı bu kareler:)))) ellerine sağlık

Ada Deniz dedi ki...

Görüntü çok hoş:)))

rabiasultanipek dedi ki...

Olsada yesek :)

kolay yemek tarifleri dedi ki...

Bende yakin zamanda denedim guzel lezzet ellerinize saglik sevgiler

Kelebek Etkisi dedi ki...

eşleştirmeler yapıldı size mail attım
http://kelebeketkisi39.blogspot.com/2015/02/bir-kartpostal-bir-kitap-bir-kozmetik.html

Mavi. dedi ki...

Q apetitoso. Muy bonito y laborioso.

Mavi. dedi ki...

Q apetitoso. Muy bonito y laborioso.

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

harika görünüyor..bütün çabaya değer bir görüntü olmuş..