8 Eylül 2016 Perşembe

kitap: paulo coelho: portobello cadısı;


Portobello Cadısı, üstün özelliklerle donatılmış bir kadının, Athena'nın zor yaşamını anlatır;


Asıl adı Şirin Halil olan Athena, henüz üç aylıkken Transilvanya'daki bir yetimhaneden evlat edinilmiş bir kız çocuğudur. Bükreşli olan anne ve babası öz kızları olmadığını ona asla hissettirmemiş, onu sevgiyle büyütmüşlerdir. Fakat bir süre sonra Lübnan'da bir iç savaş patlak vermiş ve ailecek Londra'ya taşınmak zorunda kalmışlardır. Athena, küçüklükten beri dans ederek doğaüstü tanrısal varlıklarla iletişim kurduğunu söylemektedir. İçindeki bu gizli gücü büyütmüş ve kendini dans konusunda da çok geliştirmiştir. Üniversiteye başladığı yıl, kendisine bir görev verildiğini, evlenip anne olması gerektiğini söylemeye başlar. Nitekim öyle de olur. 




Üniversitede Lukas Jessen-Petersen adında bir gençle tanışır. Genç adam kendisine aşık olmuştur. Ona da kendisine verilen görevden bahseder. Genç adam tereddüt etse de ona olan aşkı her şeyi kabul etmesini sağlar. Hemen evlenirler. Fakat ne var ki genç yaşta bir erkek çocuğu sahibi olan Athena, tüm sevgi ve ilgisini oğlu Viorel'e vermeye başlamış, kocasına olan ilgisini ise yitirmiştir. Lukas, kendini kullanılmış hissetmektedir. Bunun sonucu da boşanmaları olur.



Athena boşanmalarından sonra Viorel ile birlikte bir apartmanın çatı katına taşınırlar. Babasının bir tanıdığı sayesinde bir bankada işe başlar. Fakat ev sahibi yaşlı adamın evinden gece geç saatlere kadar gürültülü bir müzik sesi geldiğinden Viorel korkmakta, bir türlü uyumamaktadır. Bir akşam Viorel'i kucağına alan Athena, ev sahibinin kapısını çalar ve şikayetini belirtir. 









Adam onu içeri davet eder. İçeride bir grup insan vardır ve görünüşe göre bir ayinin tam da ortasındalardır. Bir Orta Asya müziği eşliğinde dans etmektedirler. Athena hiç sesini çıkarmadan olanları izler, Viorel ise bu gürültünün ortasında iki dakika içinde uykuya dalmıştır. Athena da dansa katılır ve gece yarısına kadar dans ederler. Athena bu dans sırasında vecde gelmiştir. Ev sahibinin bu ayini dedesinden kalma eşyaların içinde bulduğu bir kağıttan öğrendiğini öğrenir. 


Ve her gün düzenli olarak bu ayinlere katılmaya başlar. Bu dans ve müzik artık onun 'ritüeli' olmuştur. Bu dansı iş yerindeki arkadaşlarına da öğretir ve oradaki insanların hayranlığını kazanmaya başlar. Bu, Athena'nın "Portobello Cadısı" na dönüşümünün başlangıcı olur.

okuma tarihlerim: 30Ağustos - 8Eylül
#yazokumaşenliği2016
#kendiminbelirlediğitemayauygundörtkitap

2 yorum:

Neslihan Duysak dedi ki...

en çok sevdiklerimden:)

Nilgün Komar dedi ki...

cadı deyince athena geliyor aklıma çölde dans ediyoruz :)