24 Ocak 2017 Salı

kitap: vladimir nabokov: lolita;

kitabın kahramanı antipatik kahraman, aslında ne deniyor bu tarz kitaplara dur bakıp geliyorum :) zaten anti kahraman deniyormuş, başka bir tanımlama bilen varsa söylesin.. sapıkça duygular ile sevgiyi, aşk ile çocuk seviciliğini karıştıran, kendince fedakar ama dışarıdan bakıldığında çıkarcı bir adamın öyküsü yada bu adamdan zarar görmüş bir lolita'nın..






kahramanımız yani anti kahramanımız hiç ummadığı birinden ummadığı bir zamanda bir kazık da yiyor ama aklı başına gene de gelmiyor.. pedofili denen çağımız da da geniş bir sicile sahip hastalık yakasını bırakmıyor.. kendini tedavi etmek yerine bu hastalığa sığınıp yaşayacağı güzel anların hayali ile büyüleniyor, yanlış yollara sapıyor..



okumaktan sıkılırım diyenler için filmi de var.. aynı etkiyi veriyor mu diye sorarsanız veriyor bence, zaten içerik edebi değil ki aynı tadı veremiyor diyelim :) konuyu güzel işlemiş oyuncular da başarılı anlatılmak istenen de anlatılmış.. ders alınması gereken şeylerde var abartılı olmuş o kadar da değil denecek şeyler de.. 

bence hem okuyun hem izleyin.. 

okuma tarihlerim: 22.06.2015-15.08.2015
#2015de15klasik

Hiç yorum yok: