2 Ocak 2017 Pazartesi

okuma şenliği kış 2017;

sevgili pinuccia'nın düzenlediği okuma şenliklerine katılımımı biliyorsunuz.. bu şenliklerle okumalarıma birçok kişi gibi bende ivme kazandırdım ve bunu her defasında dile getirdim.. son iki dönemdir görevi sevgili gül devam ettiriyordu.. ancak iş yoğunluğu nedeni ile kış dönemi için bir düzenleme yapamayacağını söylediğinde herkes gibi bende boşlukta kaldım.. az okuyorum çok okuyorum fark etmez.. sonuçta etkinlik çerçevesinde bir çaba gösterip kendimize bir hedef belirliyorduk ve ivme ile ilerliyorduk.. etkinlik olmayacak bilgisi ile yaşadığımız boşluğu doldurmak için çalışma başlattık.. kimler mi? çoğunuz biliyorsunuz motif motif etkinlikler yapıyoruz ve battaniyeler ördüğümüz bir grubumuz var.. ve bu grubumuz içinde önem verdiğimiz bir konuda kitap okumak çünkü çoğumuz örgü sever olsakta aynı zamanda kitapseveriz.. ve örgü etkinliklerimizin yanında birlikte okuma etkinlikleri de yapıyoruz, ortak kitaplarımızı eşzamanlı okuyoruz.. ortak merakımız olan kitapları da alıp yine eşzamanlı okuyorduk.. güz okuma şenliklerinde ise grubu şenliklere bulaştırdım :) tamda hepimiz etkinliğe ısınmışken ortak fikirler ile yola çıkarak kendimize bir kış etkinliği düzenledik.. ve başlangıç tarihi 5 Ocak olarak belirledik.. bir çırpıda çıkan şenlik listesini herkese duyurmaya ve şenliğin unutulmamasını sağlamak istedik.. sevgili gül ile görüştüm ve yayını yapmaya karar verdim.. hadi hep birlikte okumaya devam edelim.. okuyalım.. okutturalım.. daha çok kitap sayfası çevirelim.. 

Kurallar; 

Etkinlik 5 Ocak’da başlıyor ve 5 Nisan 2017’de sona erecek. Etkinliğe 5 Ocak- 5 Nisan tarihleri arasında canınızın istediği vakitte katılabilirsiniz. Okuduğunuz her bir kitabı aşağıdaki kategorilerden sadece birine saydırabiliyorsunuz. Ancak, etkinlik devam ederken kategoriler arası okuduğunuz kitapların yerlerini değiştirebilirsiniz. 

Kategorilerin tamamını okumak zorunda değilsiniz. Puanlama sistemimiz esnek. Yapılabilecek en yüksek skor diye bir şey yok. Amaç okuyabildiğimiz kadar çok okumak. Toplamda 20 kategori var. Canınız hangi kategoriden istiyorsa onu okuyun. Amacımız esneklik sağlayarak katılımcıları belli türde kitaplar arasına sıkıştırmamak ve katılımcı sayısını artırmak.

Okuyacağınız her bir kitap  10 puan değerinde. Bazı kategorilere ekstra puanlar var. 15. kategori hariç hiçbir kategori için sayfa sınırlaması yok. Bir kategori için birden fazla kitap okuyarak daha fazla puan kazanamazsınız. 

Katılmak için blogunuzun olması veya okunan kitapların yorumlanması zorunlu değil. Katılmak isteyen herkesin buraya veya instagramda paylaşacağım şenlik görselinin altına yorum bırakması gerekiyor. (Hem buraya hem instagrama yorum bırakıyorsanız, burada instagram kullanıcı adınızı da belirtmenizi rica ediyorum) Blogu olan katılımcılar bloglarında, blogu olmayan katılımcılar da blogu olan katılımcılarla iletişime geçerek hangi kategori için hangi kitapları okumayı planladıklarını duyurabilirler. 

15 Şubat'ta bir yayın yaparak kimin ne okuduğunu soracağım ve sıralamaları buradan duyuracağım. O yayınımın altına yorum bırakarak hangi kitapları okuyarak kaç puana ulaştığınızı bildirebilirsiniz.

Puanlama Sistemi;

Yukarıda da belirttiğim gibi  tüm kategorilerde her kitap 10 puan değerinde. Ekstra puanlı kategorilerde, okunması gereken tüm kitapları okumayı tamamladığınızda ekstra puanları da almaya hak kazanıyorsunuz. Güncelleme tarihi itibariyle okuduğunuz toplam sayfa sayısı dört basamaklı bir sayıysa ilk iki hanesi, beş basamaklı bir sayıysa ilk üç hanesi toplam puanınıza eklenecek. 

Örnek Puanlama; Diyelim şenliğin sonuna geldik. Katılımcı ilk 10 kategoriden birer kitap okudu. Bir de son kategoriyi tamamladı. Yani katılımcı toplam 14 kitap okudu. Diyelim ki toplamda da 9.695 sayfa okudu. Bu katılımcının alacağı puan;
Okunan kitaplardan: 14*10=140
Son kategoriyi tamamladığı için ekstradan 30 puan
9.695 sayfa okuduğu için 96 puan
Toplamda 140+30+96 = 266 puan

Kategoriler;

1.Kategori(10 puan): İsminde kış mevsimini çağrıştıran bir kelime geçen veya olayların kışın geçtiği bir kitap.
2.Kategori(10 puan): Mektuplardan veya anılardan oluşan bir kitap.
3.Kategori(10 puan)İsminde bir şehir adı olan bir kitap. [bu kategori için beyoğlu sorgulaması yaptım ve şimdilik istanbul denince beyoğlu simge bir ilçe olduğundan kabul ettim ancak çok fazla karmaşaya neden olan ilçe talepleri gelirse yeniden değerlendirme yaparız]
4.Kategori(10 puan)İsminde yada konusunda örgü ve motif olan bir kitap.
5.Kategori(10 puan)Beyazperdeye aktarılmış bir kitap.
6.Kategori(10 puan)Bir şiir kitabı
7.Kategori(10 puan)İsminde bir hayvan ismi olan bir kitap.
8.Kategori(10 puan)Hediye gelen bir kitap
9.Kategori(10 puan)100 Temel Eser listesinden bir kitap.
10.Kategori(10 puan): Kategorilerden bağımsız canınızın istediği bir kitap.
11.Kategori(10 puan)Klasik Eserlerden bir kitap.
12.Kategori(10 puan)Korku/Gerilim türünde bir kitap.
13.Kategori(10 puan)En Sevdiğiniz yayın evinden bir kitap.
14.Kategori(10 puan/her ikisini okuyana ekstra 20 puan)Kardeş, anne-baba/oğul-kız iki yazardan birer kitap
15.Kategori(10 puan)200 sayfadan kısa bir kitap.
16.Kategori(10 puan/her ikisini okuyana ekstra 20 puan)Nobel Ödülü almış bir yazardan Nobel Ödülü almadan yazdığı bir kitap ve Nobel Ödülü aldıktan sonra yazdığı bir kitap.
17.Kategori(10 puan/hepsini okuyana ekstra 40 puan)Şimdiye kadar hiç kitabını okumadığınız dört yazardan birer kitap. [Yazarların ikisi Türk, ikisi yabancı, ikisi kadın, ikisi erkek olmalı]
18.Kategori(10 puan/hepsini okuyana ekstra 40 puan)Baş harfleri alfabeye göre sıralanan 4 kitap.
19.Kategori(10 puan/hepsini okuyana ekstra 40 puan)Aşağıdaki ülkelerde doğmuş yazarlardan birer kitap. [Çin, Amerika, Japonya, Almanya.]
20.Kategori(10 puan/hepsini okuyana ekstra 30 puan)Türk yazardan bir üçleme veya aynı seriye ait üç kitap.

Kategorilerin bazıları çok tanıdık, çünkü çok sevdiğimiz kategorilerden vazgeçemedik, bazılarını yeni icat ettik :) bazılarını az bi değiştirdik.. Tanımlamaları kısa ve öz yapmaya çalıştım çünkü serde acemilik var.. Uzmanlar devralana kadar şenliği devam ettirelim de varsın kusurumuz olsun..

gözünüze takılan imla hatası veya farklı bir kusur varsa bildirin..

Sevgiler..

Katılımcılar; 1- Gülay Cansever
2- BirElifBirGonca
3- Handan
4- Gül Özdemir
5- Hilal Timur
6- Saadet Uslu
7- Neslihan Erdinç
8- Ebru
9- Uzmanamatör
10- Mavi Lale
11- Hasibe İpek
12- Alonenes
13- Urfa Tutkunu
14- Leylakçe
15- Sema Kasapoğlu
16- SevgiOrtn
17- Gizem Sekmen
18- Bir Okurun Günlüğü
19- Tozlu Raflar
20- Revna
21- Şule Uzundere
22- Merve Büyükköroğlu
23- River
24- Büyülü Ayraç
25- Esma Tezgi
26- Kedinin Kaleminden
27- Cessie
28- Ceyda Soyocak
29- Kitap Sanatı
30- Esseve Rin
31- Scorpio Nova
32- Rushmine
33- Gülsüm Öztürk
34- Seda Gürtekin Zorlu
35- Büşra Kanat
36- Black Pearl
37- Asi
38- NurayDYR
39- Ben :)

katılımcıların listelerine (bildirilmiş olanlar) isimlerine tıklayınca ulaşabilirsiniz.

48 yorum:

Gülay Akbal dedi ki...

Çok sevindim Nilgün:) Bende katılıyorum. Fakat Gül de devam etseydi evde okunacak kitaplar ve okumak istediğim kitaplardan dolayı okuduğum kitapları listeye yerleştirecektim. Şimdi de öyle yapmak isterim. Listeyi yayınlayarak en azından kesin okuyacağım bir iki kitabı ekleyeceğim. Yayınlar yayınlamaz buraya link eklerim :)

Gonca dedi ki...

Okumayı seviyoruz madem elimizi taşın altına koymamiz gerek :) hep destek tam destek :))

nuray dedi ki...

tabiiki okuyacağız elimiz yünde gözümüź kitapta☺

Gülay Akbal dedi ki...

Bir kaç kitap ekleyeceğim dedim ama elimde okunacak kitaplar olunca ne bekleyeceğim hemen kategorilere yerleştireyim dedim. Bir iki boşluk var onlar da okudukça yerleşir. Nobel ödüllü soru çok zor. Gül koyduğunda bile en çok zorlandığım kategoriydi. Atık okurum yada okumam ama araştırmak bile güzel :) 18. kategori de fazlaca kitaplar var çünkü kararveremedim, sanırım ruh halime göre okuyacaklarımı seçeceğim. Listem hemen aşağıda...
http://gulaycansever.blogspot.com.tr/2017/01/kis-okuma-senligi-2017.html

Handan dedi ki...

Bu kadar uğraşılmış ben de katılayım :) Çok bir performans beklemiyorum kendimden ama biriken kitaplarımı eritebilirim umarım :)

Gül Özdemir dedi ki...

Ben de varım :)

Handan dedi ki...

18. Maddeyi anlayamadım Nilgün, aynı harfle başlayan değil herhalde biri a biri b le falan mı başlayacak, çıkamadım işin içinden :)

black pearl dedi ki...

Cok sevindim gercekten senligi devralmaniza :)
Ben de katiliyorumm.

Hilal dedi ki...

Ben de katılıyorum Nilgünüm
@hilaldurantimur

Ada Deniz dedi ki...

Harikasınız Nilgün. Şimdiden kolaylıklar dilerim emeği geçecek herkese. Ben bu zor işin altına kimse girmez artık diyordum. Neyse ki cesur kitapseverler varmış hala:)))

Derinim73 dedi ki...

Ben de sizinle aynı duygulari yaşıyorum. Boşlukta kaldim. Dolayısıyla katılıyorum

Ebru dedi ki...

Merhaba ben de varım. Okuyalım, okutalım..Herkese Sevgiler

ggizemm dedi ki...

Elbette katılacağım. Çok sevindim devam etmesine ve hemen bir soru sorayım isminde şehir adı geçen kategori ille şehir mi olacak beyoğlu gibi bir yer geçse de olur mu? Umarım oluyordur :)

ggizemm dedi ki...

Bu arada instagram hesabım @ggizemm.m :) ordan da yazmıştım karışıklık olmasın. Listemi de en kısa sürede paylaşacağım. Sevgiler

Nilgün Komar dedi ki...

nasıl mutlu oldum bilemezsiniz.. kendi aramızda etkinliği yaşatalım derken sizlerinde varlığı ile bunu daha iyi başaracağımızdan eminim.. okuyacağım deyip katılanların az ya daç ok mutlaka okuyarak bu etkinliği tamamlayacağını biliyorum..

Nilgün Komar dedi ki...

gizem aslında olmaz ama beyoğlu o kadar çok şehir içinde şehir ki İstanbul denince beyoğlu geliyor değilmi? şimdilik kabul edelim ama çok fazla karışıklığa yol açarsa yeniden değerlendiririz zira benimde beyoğlu kitabım var hemen o aklıma geldiydi :D

Şule Uzundere dedi ki...

Ben de katılıyorum. Öncelikle şenliği devam ettireceğiniz için çok teşekkür ederim. Şimdiden emeğinize sağlık.

Yalnız 21. kategori yani serbest kategori yok mu? En sevdiğim kategorilerden biri oydu :-)

arkeoloji_16 dedi ki...

Şenliğin devam etmesine inanılmaz mutlu olanlardanım :))Harika kategoriler olmuş:)Elinize sağlık.Bu sefer de varım.

Nilgün Komar dedi ki...

arkeoloji blogun aktif değil sanırım ig'da bulamadım seni varsa başka bir sayfan bildirebilirsin yoksa sorun değil sevgiler

ggizemm dedi ki...

Tamam inşallah bir sıkıntı çıkmaz da okuruz belki de aynı kitaptır elimizdeki :)

arkeoloji_16 dedi ki...

Sevgili Nilgün Komar.Pardon belirtmeyi unutmuşum.İnstagramda Merve BÜyükköroğlu ben.Blogum yok benim maalesef.Katılanlara alt alta yazılmışım:))

ggizemm dedi ki...

Ben yine Bir şey soracağım çok oluyorum biliyorum ama 20. kategoride bir Tüek yazardan üçleme ya da bir serinin üç kitabı denmiş. Serinin üç kitabı Türk yazardan mı olacak yabancı da olabiliyor mu?

Nilgün Komar dedi ki...

Türk yazar olacak mecburen diğer kategorilerde çokca yabancı olur zaten :)

Adsız dedi ki...

hayırlı olsun canım yaptığımız yazılıları okumak hiçbir kategoriye girmiyor değil mi :) mavi lale

Nilgün Komar dedi ki...

ayyy canım mavi lalem girmiyor üzgünüm ama senin için bir kategori mi açsak bir sonrakine yada sen listenin altına kaç sayfa okuduğunu yazsana bence hoş bir detay olur.. ♥

ggizemm dedi ki...

http://okumagunceleri.blogspot.com.tr/2017/01/kis-okuma-senligi-2017.html

benim listem hazır :)

Şule Uzundere dedi ki...

listemi hazırladım bile :-) http://suleuzundere.blogspot.com.tr/2017/01/kis-okuma-senligi-2017-okuma-listem.html

River dedi ki...

Şule vasıtasıyla buldum haberdar oldum.
Kategoriler birbirinden güzel. Ben de katılmak isterim Nilgün. ^^

Büyülü Ayraç dedi ki...

Beni de ekleyin lütfen bu seferki şenliğe elimden geldiğince çok kitap okuyarak katılmak istiyorum. =) Listemi en kısa zamanda hazırlayacağım ^^

Hayat Kendini Arayıştır dedi ki...

Süper bir liste olmuş, bu şenliklere katılmayı hep istiyordum kışa denk gelebildim.
Listemi bir an önce yapmaya çalışacağım, o zaman link bırakırım. :)

River dedi ki...

http://merahilpeymayazgilari.blogspot.com.tr/2017/01/2017-ks-okuma-senligi-listem.html#more

Bir ucundan tutup listemi hazırladım. Biraz az oldu, öz oldu fakat umarım bunları okuyup diğer listeye koymadığım maddeleri de okudukça doldurabilirim. :)

elem dedi ki...

O halde ben de varım şenliğe! :))
Listemi yakında paylaşırım :))

Büyülü Ayraç dedi ki...

Benim listem de hazır =) https://buyuluayrac.blogspot.com.tr/2017/01/ks-okuma-senligi-2017-listem.html

kitap sanatı dedi ki...

ben de varım çok sevindim :)

Unknown dedi ki...

Bende katılmak istiyorum...

Cessie dedi ki...

Hemen listemi hazırlayıp ben de katılmak istiyorum!

Adsız dedi ki...

Bende katılmak isterim @rushmineblog

Ada Deniz dedi ki...

http://adadenizi.blogspot.com/2017/01/okuma-senligi-ks.html

listemi hazırlamıştım ama göndermeyi unutmuşum...

Kuş yürekli dedi ki...

Bende varim☺

Nilgün Komar dedi ki...

sanırım listeye eklemediğim kimse kalmadı :) listeleri hazır olanda var olmayanda listeleri hızlı kontrolden geçirdim gözüme takılan bir yanlışlık olmadı.. örgü konulu kitap da zorlanan oldu anca bütün kategorileri okumak zorunlu değil biliyorsun ve kış temalı kitapta olduğu gibi içinde ne kadar örgü geçer ne kadar kış onu bilemeyiz okudukça hiç geçmediğine kanaat getirirseniz lütfen bildirin ve şenlik dışı olsun yada okumuş birilerini bulup iyice emin olalım bildirim yaparsanız yardımcı olmaya çalışırız..

sevgiler ♥

Unknown dedi ki...

Bende katılmak istiyorum :)

Nilgün Komar dedi ki...

büşra ekledim seni de, hayırlı olsun :) listeni bekliyorum blogun yoksa mail de atabilirsin.. sevgiler ♥

Kuş yürekli dedi ki...

Merhaba Nilgün Hanım:) Kitap Listelerimiz
Benim ve Büşra Kanat a ait. Bu şenlik için çok teşekkür ederim. İyi geceler:)
https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=6436820024750805197#allposts

leylakce dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Nilgün Komar dedi ki...

gülsüm; yayını açamadım

leyla; ekliyorum seni hemen

Nilgün Komar dedi ki...

sevgili kitapsever dostlar 15şubat da neler okuduk neler okuyoruz raporu alabilirmiyiz ne dersiniz?
info@nilgunkomar.com adresine mail atabilirseniz sevinirim.. listeleri kontrol etmeye çalışıyorum gözüme takılan yanlışlık göremedim ama okuyacağım dediklerimizden çok okuduklarımız daha net bir tablo ortaya çıkaracaktır..

sevgiler.. ♥

Derinim73 dedi ki...

2. BAKMAK, SEVGI SOYSAL, BILGI 170S.4.KARUN VE ANARSIST, İSKENDER PALA, KAPI,317 S.5.CIZGILI PIJAMALI ÇOCUK,  JOHN BOYNE,TUDEM, 200S.11.HAMLET, SHAKESPEARE, TIMAŞ, 192S.13. YEDINCI BAYRAK, AYLA KUTLU, BILGI, 470S.15.CENGIZHAN A KUSEN BULUT, C.AYTMATOV, ÖTÜKEN, 112S16. A) FIRAR,  ALICE MUNRO, CAN,351S.17.A) PARASIZ YATILI, FÜRUZAN, YKY, 169S.B) UGULTULU TEPELER, EMILY BRONTE,DIONIS 423 S.C)DORIAN GRAY IN PORTRESI,OSCAR WILDE,EVEREST, 188S.D)HANDOGAN,KEREM ALP USAL,HAYALURUNU YAY.,248S.18)C) CIMRI,MOLIERE,İŞ BANKASI, 104 S.20.A) ESIR ŞEHRIN İNSANLARI, KEMAL TAHIR, ITHAKI, 439S.B) ESIR ŞEHRIN MAHPUSU,  KEMAL TAHIR, ITHAKI, 378S.C)YOL AYRIMI, KEMAL TAHIR, ITHAKI, 493S. HESAPLAMA: 15 KITAP: 150 PUAN4254 sayfa 42 puan20. Kategoriden ekstra 30 puanTOPLAM:2322puan

Derinim73 dedi ki...

Toplam 222 olacak