25 Temmuz 2017 Salı

bahar okuma şenliği: analiz;

bahar okuma şenliğine katılan herkese ve katılamayıp neler okuduğumuzu takip edenlere teşekkür ediyorum.. benim için neşeli, keyifli ve başarılı bir şenlik oldu.. 22 kitap, 5217 sayfa okumayı başardım.. 

onsekiz kitap sever ile şenlik süresince 114 yayınevinden çıkmış, 250 yazar tarafından yazılmış 360 kitap, 98608 sayfa okumuşuz..


şimdiye kadar hiç okumadığımız yazarlardan kitaplar seçtiğimiz kategoride 62 kitap ile lider.. ikinci sırada 61 kitap ile kendimizin belirlediği serbest kategori var.. en çok sevilen kategoride o sanırım.. baş harfleri alfabeye göre sıralanmış kitaplar okuduğumuz kategoriye 54 kitap girmiş.. kapağındaki renklere göre seçerek okuduğumuz 42 kitap en renkli kategorideki yerini aldı.. 200 sayfadan az olan kategoriyi neredeyse herkes tamamlamış.. 


en çok okunan kitap 4 kişi tarafından okunan Tespih Ağacının Gölgesinde..  Ahhşk, Bugün Bize Kim Geldi, Bir Çöküşün Öyküsü, Dönüşüm, Otomatik Portakal, Rotasız Seyyah, Kabuk Adam üçer kere okunan kitaplar..

En çok kitabı okunan yazar: Debbie Macomber: 13 kitabı okundu.. 9 kitap ile Julia Quinn ve Stefan Zweig ikinci sıradalar.. Zülfü Livaneli 8 kitap, Aslı Erdoğan 7 kitap, Harper Lee ve Devran Tığlı 5er kitap ile listenin üst sıralarındaki yazarlar.. Tosltoy, Sezgin Kaymaz, Paulo Coelho, Nazan Bekiroğlu, Murathan Mungan, Mehmet Genç Josh Malerman, Halil Cibran, Franz Kafka, Victor Hugo, Ayşe Kulin, Anthony Burgess Agatha Christie 'nin birden fazla kitabı okunan yazarlar..

En çok tercih edilen yayınevi ise 20şer kitap ile Yapı Kredi Yayınları ve İş Bankası Kültür yayınları oldu.. Everest ve Can Yayınları 18er kitap ile ikinci sırada yer alıyorlar.. Ephsesus ve Doğan Kitap 14 kitap, Arkadya Yayınları 13 kitap, Pegasus ve İthaki Yayınları 11er kitap, Sel Yayıncılık, Novella ve Artemis Yayınları 10ar kitap, Epsilon, Altın Kitaplar 9 kitap ile listenin üst sıralarındaki yayınevleri ...

Beşyüzden fazla sayfası olan kitapları okuduğumuz kategoriye GGizem, Saadet Uslu, Belle'nin Kütüphanesi, Hilal Timur, Alonenes, Arkeoloji16, Gülay Cansever katılmışlar, kendilerini tebrik ediyorum.. İki kere tebrik etmek istediğim kişi aynı zamanda şenliğinde en çok sayfalı kitabını: 816 sayfa okuyan sevgili GGizem!

Okunan beyaz perdeye aktarılmış kitaplar; Ateşi Yakalamak, İstanbul Kırmızısı, Bir Geyşanın Anıları, Fakat Müzeyyen bu Derin bir Tutku, Marslı, Trendeki Kız, 12Yıllık Esaret, Fatih Harbiye, Sineklerin Tanrısı, Masumiyet Çağı.

Şenliğin en çok okuyanı; 26 kitap 9252 sayfa ile Belle oldu.. şenliğin puanlama şeklinden dolayı listenin birinci sırasına 28 kitap 9032 sayfa ile Arkeoloji16 yerleşti... 518 puan ile Saadet Uslu ikinci ve 504 puan ile Gülay Cansever üçüncü oldu..

şenliğin sürprizleri var mı, yok mu diye hiç bahsetmedim.. ne yapabilirim diye düşündüm biraz da ondan :) kafa yoğun işler yoğun pek hızlı hareket edemedim bu konuda.. bu sefer farklı bir seçim yaptım ve şenliğin en çok kitap okuyanı (29 kitap) Saadet Uslu, en çok sayfa okuyanı (9252 sayfa) Belle'nin Kütüphanesi, en çok sayfalı (816 sayfa) kitabı okuyan GGizem'i seçtim.. adreslerinizi mail olarak göndermenizi bekliyorum!!  

sayıların bir önemi yok her zaman dediğim gibi "bir sayfada olsa okumadan uyumayalım!"

yaz şenliği yeni başladı biliyorsunuz, katılmak isteyenleri bekleriz..

sevgiler..

6 yorum:

Belle'nin Kütüphanesi dedi ki...

Resmen rekora koşmuşum ben :D Ben okuduklarımı excel olarak da yollayacaktım değil mi 😅 Artık bir dahakine diyelim :)

GGizem arkadaşımızı da tebrik ederim. 816 sayfa kitap güzel olsa da kalınlığından dolayı kaçardım :D

isnag dedi ki...

Çok güzel bir analiz olmuş :)

Nilgün Komar dedi ki...

belle excele gerek kalmadı listenden aldım sonuçları biraz zamanımı alsada güzel sıralamışsın en azından o işime yaradı teşekkür ediyorum.. bir daha ki sefere excel tablo dağıtacağım yine hepinize..

isnag teşekkür ederim.. daha farklı nasıl analiz edebiliriz bilmiyorum, belki her katgoriyi ayrı ayrı da bir değerlendirebiliriz hiç okunmayan kategori olmadı mesela onu belirtmedim :)

Şule Uzundere dedi ki...

Ya bu ne güzel bir yazı böyle. Bayılırım istatistik bilgilere :-) Ne kadar uğraşmışsındır kim bilir. Emeğine sağlık. Çok teşekkür ederim kendi adıma.

Nilgün Komar dedi ki...

rica ederim biraz uğraştırıcı ama zevkli bir iş :) bende güzel vakit geçirdim analiz ederken.. ne güzel kitaplar da tanıdım duydum gördüm.. güzel oluyor bu şenlik.. pınar'ın sayesinde güzel bir ortamın içindeyim..

Gülay Akbal dedi ki...

Süper bir analiz. Kendimizi tebrik ediyorum ;)