24 Ekim 2014 Cuma

bazen eskise de atılmayan eşyalar vardır: yenilenir;

yıllar önce etek astarımı unutup rabia'ya kalmaya gitmiştim.. etek beyaz bende onu giyeceğim diye diretince rabia bana kendi astarını vermişti.. namı diğer jüpon :) namı diğer iç etek :) kimbilir nerelerde ne isim ile anılıyordur? rabia öğrencilik yıllarında makinesi yokken elinde dikerek bir astar yapmış.. çok marifetlidir kendisi.. neyse bizim astarı; ben kendiminkine kavuşsam da rabia o zaten eski at artık onu demiş se de sakladım.. geçenlerde kumaş yığınlarının içinden bana görününce elime aldım; el dikişlerini makine dikişi ile yeniden yaptım.. lastiğini atıp yeniden lastik geçirdim.. ete ucuna da dantel diktim.. pratik işlerimden biri buda o yüzden yırtmaç kenarına danteli dikme şeklim bir hayli hareketli oldu :) hiç kesmeden sağa sola kıvırıp üçgen bir kapanışla işi bitirdim.. dantel elastik olduğu için ince bir zigzag dikiş kullandım esneklik versin diye.. böylece o güzel günleri yadederek yeniden kullanacağım bir iç eteğim oldu.. 





6 yorum:

ANTİGONE dedi ki...

çok güzelmiş, atılır mı bu zaten ;))

Nilgün Komar dedi ki...

:)) merciii

SMİLENA dedi ki...

Eline sağlık eskiden ne çok giyilirdi :)

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

:)) pantalon düşkünlüğümüzden bunları fazla kullanmaz olduk ama her zaman lazım olur diye 2-3 tane dikmiştim bir kenarda tutuyorum :)
ellerine sağlık canım

Dolunay -Alanayarts dedi ki...

yine süper bir değerlendirme olmuş.ben hala kullanıyorum iç eteği :)) sadece senin gibi elden geçirip boylarını biraz kısaltıp daraltmıştım :)
ellerine sağlık ve güle güle giyin.

Nilgün Komar dedi ki...

smilena evet ya bir ara onsuz yaşayamayacağım sanırdım :)

haticem; sakla samanı gelir zamanı :)

alanayım; sende güle güle giymeye devam et...♥