14 Ağustos 2016 Pazar

kitap: nazan bekiroğlu: La sonsuzluk hecesi;

ağaç eğildi üzerine iyice, dallarını yapraklarını uzattı.. adem'i sardı kucakladı.. meyveleri sanki ışıktandı, sudandı, kokudandı, hazdandı, rengarenkti, camdandı.. ateş rengi çiçekleri vardı.. gel, der gibiydi yeniden.. adem gülümsedi.. ey ağaç, dedi, nereye çağırıyorsan oradan geliyorum ben.. 

okuma tarihlerim: 29 Temmuz - 14 Ağustos
#yazokumaşenliği2016
#motifçilerokuyor #birlikteokuyalım
#bağımsızcanımızınistediğibirkitap

sevgili zeynep'in önerisi ile motifsever dostlarla birlikte okuk bu ktiabı,
ne de iyi oldu biliyormusunuz..
hem güzel bir kitap okumuş oldum, hem nazan bekiroğlu'ndan ilk kitabı okumuş oldum,
hem de kabilden ne farkım var diye sorguladım kendimi..
tabiki onun yaptığını yapmadım da şeytana uyup kanması kendini şeytandan alamaması
hatta şeytanı bile kabul etmeyip hepsinin kendi fikri olduğunda ısrar etmesi beni benden aldı..
kötülük bildirgesini okumak bile zul geldi bana..
iyi değilsek de iyi olmaya çalışarak yaşıyoruz ya ona şükrettim valla :)
rabbim bizi yolundan ayırmasın!!

Nazan Bekiroğlu (d. 3 Mayıs 1957), Türk yazar ve akademisyen. 1997 yılından beri hikâye, deneme, roman ve incelemelerini yayımlamaktadır. 2006 yılında Cam Irmağı, Taş Gemi adlı hikâyesiyle Türk Yazarlar Birliği hikâye ödülü'nü almıştır. Şu anda Zaman gazetesinde Kültür-Sanat sayfasında köşe yazıları yayımlanmaktadır. 3 Mayıs 1957 günü Trabzon'da doğdu. Edebiyata ilgi duyan bir ailenin üç çocuğundan en küçüğüydü. Babası, “Hedef” adlı mahallî bir gazetenin sahibiydi ve edebiyatın yanı sıra Osmanlı tarihine ilgisi vardı. 14 yaşında iken babası vefat etti. Babası, İçinde Bir Sızı Var adlı hikâyesinin kahramanı olmuştur.
İlk ve orta tahsilini Trabzon'da yaptıktan sonra Erzurum'a giderek Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi (1979). Öğrencilik yıllarında halk edebiyatı ve Orta Asya estetiğinin peşinde idi. Bunu bir ölçüde ilk hikâyelerine de yansıttı. (Hava Hanım Öldü). Gerek sanatkâr, gerekse akademik kişiliğinin gelişmesinde hocası Orhan Okay'dan teşvik ve destek gördü. Dört yıl lise öğretmenliği yaptıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Bölümü'ne öğretim görevlisi olarak girdi (1985). Orhan Okay yönetiminde sürdürdüğü Halide Edib Adıvar'ın Romanlarının Teknik Açıdan Tahlili konulu doktorasını 1987 yılında tamamladı. Aynı bölümde öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. Şair Nigâr Hanım konulu çalışmasıyla doçent oldu (1995).
İlk kitabı olan Nun Masalları'nı 1997 yılında yayımladı. 1998'den itibaren Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde açılan Türkçe eğitimi bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmakta olan Nazan Bekiroğlu, 4 Mayıs 2001'de profesör olmuştur. Çeşitli dergilerde çok sayıda bilimsel makale, deneme ve öyküsü yayımlanmıştır. İki çocuk annesidir.

5 yorum:

Hilal dedi ki...

Altı çizili yerleri okumayı çok severim:) iyi ki paylaşmışsın

Nilgün Komar dedi ki...

daha çok çizik vardı buraya sığmazdı :D ben sana ara sıra yollarım :)

Neslihan Duysak dedi ki...

hala etkisindeyim ben de. İyiki okumuşuz

Gonca dedi ki...

Ne iyi oldu okuduğumuz dünya ve cennet yaradılış insan ve şeytan iyilik ve kötülük bir kitaba sığmaz elbette ama Nazan bekiroglu çok güzel anlatmış herkes okumalı bu kitabı

Nilgün Komar dedi ki...

goncam, neslim; iyi ki okuduk gerçekten ama bi zaman sonra yine okuyalım bence.. yada kısım kısım okumalar yapalım.. kötülük bildirgesinde bittim ben zaten.. içim ürperdi.. adem'in af dilediği dönem beni benden aldı.. bir ısırık elma için edilen tövbenin büyüklüğüne baktım da biz şimdi başlasak tövbeye ömrümüz yeter mi acaba? dedim.. !!!