12 Kasım 2016 Cumartesi

kitap: elif şafak: firarperest;

..insan ki eşrefi mahlukattır, içindeki semavi özü keşfetmekle yükümlüdür..


Çıkacaksın yollara, kendine doğru git gidebildiğin kadar. Keşif boynumuzun borcudur. Kendimizi keşfetmek, aşkı keşfetmek, dünyayı keşfetmek, Öteki'ni keşfetmek... 






Çakılı kalmamak sırf alışkanlıklardan ötürü demir attığın koylara. Çıkmak oralardan, geçmek dalgakıranların beri tarafına, bilmediğin memleketlere varmak, tatmadığın yemekler yemek, sözlerini anlamadığın şarkılarla içlenmek, risk almak, dağılmak ve parçalanmak ve hasret çekmek buram buram, gurbetin tadına bakmak ve kendini yabancının gözünden görmek, şaşırmak yeniden, şaşırmak bir çocuk gibi dünyanın hallerine, çeşitliliğine, güzelliğine, acımasızlıklarına... şaşırmak ölene kadar... şaşırma kabiliyetini hiç yitirmemek... budur son tahlilde Âdemoğullarına, Havvakızlarına kendilerini keşfettirten serüven. (Tanıtım Bülteninden) 


okuma tarihlerim: 22Ekim - 12Kasım
#güzokumaşenliği2016
#şimdiyekadarhiçokumadığımdörtyazardanbirerkitap







elif şafak ilk kez okudum, ancak tam da okumuş saymıyorum kendimi, çünkü bu kitap köşe yazılarından oluşan bir ansiklopedi gibi bir sürü konu gündemden, güncel hayattan yada güncel hislerimizden yada geçmişe ait anlardan oluşuyor.. okuması o yüzden uzun sürdü benim için.. yani kenarda dursa bir yazıyı okusam onun üstünde düşünsem yada birileri ile tartışsam yada konu ile ilgili araştırma yapıp bilgimi artırayım desem bu anlamda yol gösterici bir kitap.. yani bir anafikri yok kitabın ama her yazının kendine has bir anafikri var.. 


4 yorum:

nalan dedi ki...

Ben de okudum bu kitabını.Hatta var kitaplıkta demek ki çocuklardan gelmiş ve geri almamışlar :) Ben en son Ustam ve Ben i okudum galiba. ya da onun tadı kalmış d(i)amağımda :)

Nilgün Komar dedi ki...

bende ilk kez elif şafak okudum.. her konu ayrı gerçeklerle parmak basan bir kitapmış fırsatım olursa ustam ve ben i de listeye alırım seneye :) bu yılki kapasite doldu :)

Neslihan Duysak dedi ki...

sevmemiştim:)

Nilgün Komar dedi ki...

yani neslim kitap olarak sevilecek bir kitap değil kesintili olduğu için akıp giden bir okuma da olmuyor bence sohbetlerde yanına alıcaksın bir konu okuyup onun üzerinde sohbet ediceksin bu işe yarar :D