25 Temmuz 2017 Salı

kitap: buket uzuner: uzun beyaz bulut gelibolu;


ne yaptın sen Buket Uzuner... boğazım düğüm düğüm okudum, ağlayarak bitirdim.. okyanus ötesinden getirdin Viki'yi, Gelibolu da Aliosman ile karşılaştırdın.. conkbayırında, anzak koyundaki tarihi günleri yeniden yaşattın.. yaptığın araştırmalara, verdiğin emeklere değmiş bence.. Ata'larımız bile gurur duyardı bu kitapla.. 


okuma tarihlerim: 22 - 29 Haziran 2017 
#okumaşenliğibahar2017 #çanakkalezaferiileilgilibirkitap




Çanakkale Savaşları'nda ölen büyük dedesinin mezarını aramak için Gelibolu'ya gelen Zelandalı genç bir kadın ve Çanakkale Milli Parkı'nda bastonuyla dolaşan Türk Nine'nin akıllara durgunluk veren seksen beş yıllık sırrı…
Osmanlı teğmeni Ali Osman Bey ile Anzak Er Alistair John Taylor'ın birlikte insanlığa verdiği dehşetengiz ders…
Tarih kitaplarında yer almasına henüz hiçbir milletin izin vermeye hazır olmadığı büyük insanlık sınavı: Aynı adam aynı savaşta iki düşman ülkede savaş kahramanı olur mu? Ya da: Tarih düz okunacak bir metin midir? Ve tarih yeniden yazılmalı mıdır? Ve tarih yeniden yazılmalı mıdır?

6 yorum:

Ebemkuşağı dedi ki...

Okurken beğendiğim bir kitapla karşı karşıyayım şimdi. Emeğinize sağlık:)

ezgi dedi ki...

Nasıl güzel bir kitap çok uzun zaman önce okudum ama hala aklımda, çok etkilemişti beni.

rabiasultanipek dedi ki...

Bende onbeş sene önce çok beğenerek okumuştum. Hey gidi günler. Zaman su gibi akıyor.

Nilgün Komar dedi ki...

ebemkuşağı,
ezgi,
rabia aynen iyiki okudum ama keşke daha önce okusaydım da diyorum.. gerçekten atalarımıza hayranlığım biraz daha arttı, o günleri nasıl yaşadılar ki zaten yaşamak için değil ölmek için yaşadılar dimi?

Şule Uzundere dedi ki...

Gelibolu kitaplığımda okunmayı bekliyordu. Yaz Okuma Şenliği listeme eklemiştim. Yorumunu görünce iyi ki eklemişim dedim. Hatta Turgut Özakman'ın Diriliş kitabıyla aynı dönemde okuyup Çanakkale ruhunu sonuna kadar yaşamak istiyorum. Sonra da oraları görmek.

Nilgün Komar dedi ki...

listeye aldığına çok sevindim.. gitmek mi? hep hayalimde.. gerçi ortaokulda iken gitmiştim ama yıllarr geçti üstünden ama etkisi geçmedi orada gördüklerimin hissettiklerimin.. ama gözümdeki hatırası silinsin istemiyorum yeniden gitmek hep hayalimde bu yüzden.. kısmet olsa da birlikte gitsek! aslında 18 mart için organize olabilsek ne güzel olur!