11 Mayıs 2012 Cuma

bıldırcın yumurtası;

yerken aldığınız tat aynı hatta tavuk yumurtasından biraz daha da lezzetli.. küçük olduğu için az beyaz az sarı yiyorsunuz ağızda daha güzel bir yumurta tadı bırakıyor.. tavuk yumurtasında beyaz fazla ya :)

bir çok faydası var ama zararı da daha doğrusu fazla kullanımda dikkat edilecek noktalar.. aşağıda bir doktorun yazısı var epey detaylı bilgi vermiş saolsun..

[yumurtaları pişirdik hala'm ile güzel bir kahvaltı yaptık] 

"Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine yardımcı olan protein deposu bıldırcın yumurtasının, grip ve bronşit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına iyi geldiği kaydedildi. Bıldırcın yumurtasının en doğru tüketilme biçiminin ise rafadan yenmesi olduğu vurgulanarak, çiğ tüketilmemesi önerildi.

Hayvansal proteinler, verdikleri yüksek enerjinin yanı sıra çocuklardaki bedensel gelişimin sağlıklı olarak gerçekleşmesine yardımcı oluyor. Hayvansal kaynaklı proteinlerin başında kanatlı kümes hayvanlarının yumurtaları gelir, bu yumurtalar da ait olduğu hayvanın genetik yapıları nedeniyle çeşitlilik gösterir. Bıldırcın yumurtası içeriğindeki besleyici maddelerin yoğunluğu nedeniyle yaygın olarak tüketilen tavuk yumurtasından farklıdır.

Diğer yumurtalardan daha fazla, proteinlerin yapı taşı olan aminoasit içeren bıldırcın yumurtası, özellikle çocukların bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi ise enerjisini daha çok fiziksel büyümeye harcayan çocuklarda, hastalığa neden olan mikropların etkisini azaltmaktadır. Grip, bronşit gibi üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren çocukların, bıldırcın yumurtası yedikten sonra hastalıklardan çok daha kısa sürede kurtulduğu gözlenmektedir. Bıldırcın yumurtası, çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine yardımcı olan bir protein deposudur.

Protein Deposu Bıldırcın Yumurtası: Bıldırcın yumurtasının çocuklar tarafından en doğru tüketilme biçimi, rafadan yenmesidir. Çünkü yumurtanın rafadan olması, vücudun proteinleri en kolay ve etkili şekilde almasını sağlar. Bıldırcın yumurtasının sarısı pişirilmeden de çocuklara içirilebilir. Ancak, özel bir protein içeren yumurta akı, vücuttaki B vitaminlerini etkisizleştirme olasılığına karşı, çiğ olarak verilmemelidir."

8 yorum:

BALLI LOKMAM dedi ki...

Bıldırcın yumurtasıda böyle haşlanıp yeniliyormu??? Nedense hep pişirmeden içiriyorlarya o kalmış aklımda, öğrendiğim iyi oldu teşekkürler...

3prenses dedi ki...

bağışıklığı kuvvetlendiriyormuş ha.ben de başlıyım o zaman acaba sadece çocuklara mı faydalı?haşlanmışta çok iştah acıcı görünüyor bak:)teşekkürler canım benim..

Nilgün Komar dedi ki...

aynen öyle yeniyor tabiki eskiden eniştemin minik bir çiftliği vardı bol bol yerdik şimdi satın alıyoruz ama genede ucuz bir pakette 12 tane falan var fiyatıta 2,95 heryerde tabi birebir aynı olmaz da yani yaklaşık

Nilgün Komar dedi ki...

evet canım bizim içinde iyi tabiki astım hastalarına bile iyi geldiği söyleniyor

Demlenmisyasam dedi ki...

Ben de oğlum için tercih edip tüketiyorum...
Paylaşım için teşekkürler...

Ada Deniz dedi ki...

bir kaç ay önce Deniz pazarda görüp istemişti. Denesinler diye almıştık. Çok sevdiler. Deniz normal yumurtaya hep mıymıylık yapar bunu tüketiyor ama. Ada aynı öğünde ikisini de götürüyor:)))

Nilgün Komar dedi ki...

rica ederim

Nilgün Komar dedi ki...

bu sabah yağda pişirdim valla süper oldu :)