15 Mayıs 2017 Pazartesi

kitap: ali arhan: zeynep;

sizi bilmem ama benim bildiğim ilk; diziden sonra yazılan kitap: zeynep.. star tv'de yayınlanan "Anne" dizisinin reklamını görmüş ama izlemeye başlayamamıştım.. oysa ki hem Vahide Gördüm'ü hemde Cansu Dere'yi çok severim.. mutlaka izlemem lazım diyene kadar çok duygusal kesin ağlarsın, çok gergin darlanırsın sözlerini de işittim etrafımdan.. nihayet ritmi tutturup izlemeye başlayınca, kopamadım ve heyecanla izlemeye devam ediyorum.. neyse kitap nasıl çıktı onu anlatayım ben :) 
karakterlerden gazeteci Ali, canı pahasına bir çocuğa annelik yapmaya çalışan Zeynep'in hikayesini kaleme almaya karar verir.. o uyurken kitabı tamamlar ve uyanınca da basıma verir.. hatta kapak tasarımını birlikte seçerler.. diziyi bu sahneden sonrasında kesik kesik izledim ve dizinin içinde gördükçe o kitap gerçek olsa, yada hangi gerçek kitabı alıp kullandılar acaba diye kendi kendime düşünmemle bir kitap satış sayfasına karşıma çıkması ile şaşırmam bir oldu :) yarım yamalak izlediğim bölümlerde demek kaçırdım kitabın gerçekten basıma verildiğini.. hemen koşup aldım.. zira okuma şenliğinde de 2017 basım bir kitap kategorisi boş duruyordu :) 


buraya kadar anlattıklarım kitabın tanıtım olduğu için spoi verdiğimi düşünmüyorum.. izlemeyen diziyi izlesin.. okumak isteyen kitabı okusun ama kitap Zeynep'in uyandığı yerde bitiyor ama dizi hala devam ediyor, bu yüzden eleştirenler oldu ama başka türlü olması da mümkün değil bana göre o yüzden bana makul geldi.. kitaptan sonunu okusak diziyi izleyemezdik, dizinin bundan sonrasını izleyecek olanlar ise önceki kısmı okuyarak telafi edebilir ve izleyerek de devamını öğrenir diye düşünüyorum.. 


Öğretmen ve bekar olan Zeynep, görev yerinde annesinden uzaktadır ama orada yanında yaşadığı halde annesine uzak bir kız çocuğu ile tanışır.. kendi öğrencisidir ve günün birinde üvey babası ile birlikte annesi tarafından çöpe atılır, ceza olarak :( öğretmeni tarafından bulunur manevi anne kız olurlar ve macera başlar.. çıkmazların içinde verilen kararlar ile bazen illegal konuma da düşseler yeni ana kız yeni hayatlarını yaşamak için büyük bir mücadele içine girerler.. daha anlatırsam büyüsü kaçar yarın akşam saat 20:00 de yeni bölümde buluşalım :)





kitabın yazarı Ali Arhan dizideki yazarı olan gazeteci yazmış gibi basılmış ve gerçek yazarı beyan edilmemiş..

okuma tarihlerim: 5 - 8 Mayıs
#okumaşenliğibahar2017
#2017yılındabasılmışbirkitap

8 yorum:

Handan dedi ki...

Kitabın öyküsü çok ilginçmiş :)

ezgi dedi ki...

Kitabı okumadım ama diziyi izliyorum, çok severek de izliyorum.. O küçücük kızın oyunculuğuna hayranım ama bazen de kızmadan edemiyorum o kadar küçük kız hiç etkilenmiyor mudur diye? Şahsen onun sahnelerinde benim üzüntüden boğazım ağrıyor.
Sevgiler,
Ezgi

Nilgün Komar dedi ki...

aynen handanım :)

ezgi hoşgeldin.. bende düğüm düğüm oluyorum ya bazı sahnelerde.. o ağlarken de ağlayacak gibi oluyorum dikkatimi başka yerlere çekiyorum :) ama güzel oyucu bence etkilenmemeyi öğretiyorlardır..

ezgi dedi ki...

Hoşbulduk :)

bahar006 dedi ki...

Şu an izlediğim tek dizi ve evet kitabın gerçekte de olduğunu görünce çok şaşırmıştım ben de. Ancak bu sezon bitiyormuş, orjinaline sadık kalacaklar sanırım.

Nilgün Komar dedi ki...

evet kitapta tamamı olsa daha iyi olurdu dimi :) sonu bilmek açısından demiyorum olduğu gibi bütün hikayeyi kitap olarak elimizde tutabiliyor olacaktık.. şimdi kitabın sonuna finali elle yazacağım galiba :)

Neslihan Duysak dedi ki...

diziyi zlemediğimden olaya fransızım:)

Nilgün Komar dedi ki...

ben sana özet geçerim :) bence dizi bitince sinemasını yapsalar güzel olur!