25 Mayıs 2017 Perşembe

kitap: devran tığlı: ahhşk;

ahhh ahhh.. ah behram ah.. mahvettin beni.. yaşadığın aşk.. içinde bulunduğun çıkmazlar.. çektiğin acılar.. bazen yersiz gururun.. bazen inatçılığın.. çok ca da sevmeyi iyi bilmen.. aşkın değerini anlaman.. nefes için birşey demiyorum o benim karşımda şu anda, anlatıcı behram olduğu için mi bilmiyorum ama ben bayan olsam da nefes'in yanında olamadım hiç.. çünkü nefes'in neler çektiğini sadece söylediklerinden biliyoruz onlarda görece olarak bişi ifade edemedi bana.. belki birde nefes'in söyledikleri ile aslında ne demek istediklerini okusaydım belki o zaman nefes'in yanında olurdum.. behram kim mi? hava kontrolörü genç yakışıklı bir delikanlı.. isminin tarihteki geldiği olayları bile anlatabiliyor.. anlattıkları ile huzur veriyor karşısındakine.. yeri geldiğinde çok uzuuun anlatıyor, çokca felsefeleştiriyor olayları ama ne demek istediğine baktığımda, duygu ve düşüncelerini bu kadar geniş geniş anlatabilen bir erkek de görmediğimi düşünüyorum :) hatası nerde derseniz inadında belkide.. 


kitabımı sevgili @uzamanamatör bacım gönderdi bana ve nesli'ye, hemde yazarından imzalı olarak.. etkinlik listesinde uygun bir yer bulup okuma takvimini kararlaştırdık ve okumaya başladık.. yazım hataları olsa da anlatım çokca geniş olduğu için takılı kalmadım bu yanlışlara.. gündelik hayatla iç içe geçsede, geçmiş hikayeler ile güzel örülmüş konular.. felsefe var, inanış var.. dünya gözü ile değerlendiriliş var.. bence aşk üzerine yazılmış incelemeli güzel bir kitap olmuş.. aşık biri alıp kitabı okusun bence, kendinden çok şey bulur ve biraz kendini de irdeler diye düşünüyorum.. 









 

kitap kalın, konu aşk olunca altı çizili cümle çok oldu haliyle.. yolda izde okuduklarımda çizmediklerim de var, ayrıca konuya dalıp çizmekle zaman kaybetmek istemediklerim de.. derken bitti ama konu bitmedi bilesiniz.. devam kitabı varmış okuyacağız bakalım neler olacak :) 

6 yorum:

Ada Deniz dedi ki...

Kitaplarda hoşuma giden yerleri kağıtla işaretleyip sonra onları düşüren, bazen yeniden dönüp arayan bir tipim. Aslında üşenmeyip not almalı...

Nilgün Komar dedi ki...

evet etiket bende taşıyorum çantamda ama minibüste yolda unutuyorum gene :) en büyük eskikliğim de o yazılar :( ilkten başladım ama yapamadım şimdi yeniden deneyeceğim bakalım

Ebemkuşağı dedi ki...

Sizi tesadüfrn keşfettim.Sayfanıza girince beni kitapların kokusu buraya çekti herhalde dedim.Altı çizilenlere bakınca güzel bir kitap olduğu duygusu uyandırdı bende.Okumaya ara verdiğinizde bir kahve içmeye bize de beklerim.:)

Nilgün Komar dedi ki...

kitap kokularının yayılmasına sevindim!

Neslihan Duysak dedi ki...

behram benim gibi sabırlı mı yoksa inatçı mı bilemedim. ama ne ettiyse kendine etti:)

Nilgün Komar dedi ki...

evet o kısım benimde çok düşüncelerimde kendimi de kıyaslıyorum aynı zamanda inatçımı sabırlı mı :) çok ince bir çizgi değil mi?