24 Mayıs 2017 Çarşamba

kitap: halil cibran: ermiş

Lübnan asıllı ressam, şair ve filozof; Halil Cibran'ın 1920'lerde yazdığı hala en çok okunanlar arasında olan kitabı.. Günlük hayatın merkezindeki aşk, evlilik, dostluk, güzellik ve tutku gibi pek çok konuyu ele alıyor. Cibran, bu ilham verici yapıtında Doğu gizemciliği ile dinsel inancı ve felsefeyi harmanlayarak, sevgi yoluyla kutsal olana ulaşma mesajını veriyor.

okuma tarihlerim: 13Nisan - 17Mayıs
#okumaşenliğibahar2017
#200sayfadankısabirkitap



 

 

kitabevi görevlisinin tavsiyesi ile yazarın ilk okuduğum kitabı, okuma zamanın hayli uzun gibi olsa da kitap yalnızca 54 sayfa.. ama kısalığı sizi yanıltmasın ilk başladığımda hızlı okur gibi oldum, durup okuduğumu anlamadığımı fark ettim ara verdim.. sonra devam ettiğimde neredeyse bütün satırların, cümlelerin altını çiziyor olduğumu fark ettim, gene durdum.. sonra @alonenesli ve @urfatutkunu ile birlikte okuyarak tamamladım.. 

ister inançsal olarak bakın, ister felsefik farketmez çok doğru tespitler ve nasihatler var kitapta.. herhangi bir inancınız yoksa bile dünya gözüyle okuyun örnek alınacak çok şey bulacaksınız.. ikinci kez okunacaklar arasına girdi benim listemde.. 


3 yorum:

Neslihan Duysak dedi ki...

ikinciyi de birlikte okuruz cano

Nilgün Komar dedi ki...

bakayım ikinci hangisi :)

Nilgün Komar dedi ki...

buldum; Ermiş'in Bahçesi.. Fuar da bulursak alırız canım :)