17 Mayıs 2017 Çarşamba

kitap: harper lee: tespih ağacının gölgesinde;

bülbülü öldürmek'i yazan harper lee'nin ikinci devam kitabı: tespih ağacının gölgesinde.. o döneme damgasını vuran siyahi ırk ayrımı ve kasabada yaşananlardan sonra yirmi yıl geçiyor ve kahramanların ve olayların ve ırk ayrımının geldiği noktayı, asi kızımız jean louise'nin gözünden anlatıyor.. kitap taslak olarak aslında basıma ilk romanla gitmiş ama yayıncı yayınlamayıp bekletmiş sonrada gaip olmuş ve yıllar sonra yazarın eline tekrar geçmiş ve basılmış.. duyduğum hikayesi bu.. gelecekte neler olmuş anlatıyor ama anılara da geri dönüşler yaparak bizi de aydınlatıyor.. insanlık dersleri veren çokca noktaya değiniyor.. inanan insanların bile yaradanın yarattığı varlıkları ayrıştırmak ne denli acımasızca önümüze seriyor..  keyif alarak gerçekleştirdiğimiz bir birlikteokuma daha bitmiş oldu.. @alonenesli @birelifbirgonca ile başladık ben sona kaldım ama olsun :) bitti sonunda..



 

 


okuma tarihlerim: 26 Nisan - 16 Mayıs
#okumaşenliğibahar2017
#başharflerialfabeyegöresıralanan4kitap
#motifçilerbirlikteokuyor

10 yorum:

Handan dedi ki...

Ya niyeyse benim bu kitabı hiç okuyasım gelmiyor. Bülbülü Öldürmek'i kaç kere okudum saymadım, sanki ondan sonra bu fasa fiso kalacak gibi hissediyorum.

Nilgün Komar dedi ki...

handanım; bülbülü öldürmek heyecanı yüksek bi kitapdı ne olacağını merak ettikçe de olayları ve kişileri de ilk kez tanıdıkça daha da okunası geldi ve tekrar tekrar okuduk okuyoruz filmi izledim iki kez daha da izlerim.. bu ikinci kitap hem gelecekte adamlara nolmuş, konunun ileriki zamanlardaki yansıması ne olmuş ve ayrıca geçmişe gidip bazı anıları canlandırarak kişlerin yaşamı nasıl gelişmiş onu anlatıyor.. edebi değeri olarak diyecek sözüm yok bence bülbülü öldürmek kadar güzel yazılmış.. çok edebi laflar edemiyorum ama biraz da içsel bir yolculuk ve bunu bana da yaptırdı.. gelecekte neler olmuş diye merak edenler için güzel bir kitap.. zamanın olursa oku mutlaka..

Mert dedi ki...

Kitap yazıları! :)

Handan dedi ki...

Bendeki sürprizini gördün mü?

ezgi dedi ki...

Şu sıralarda Bülbülü öldürmek 'i okusam mı diye düşündüm. Nasıl buldunuz, tavsiye eder misiniz? Onu okuduktan sonra kesin devamı olarak bu kitabı da okuyacağım

Nilgün Komar dedi ki...

mert evet yazılar yazılar biraz daha kendimi eğitmem lazım :)

handanım! ya nasıl bir süpriz bu! çok şaşırdım ama şaşkınlığım geçti mi nedir hemen de mail attım adresimi :) süprizi kaçırmak istemedim sanırım :)

ezgi; kesinlikle "bülbülü öldürmek"i oku sonra devam kitabı için bi yoklama çekelim bakalım okumak isteyecekmisin?

2cocukluhayat dedi ki...

Birlikte okumalar çok keyifli oluyor :)
Sürekli gördüğüm bir kitap ama ne itiyor beni bilmiyorum okumaya hiç yanaşmadım :/

Nilgün Komar dedi ki...

çocuklu hayat; sanırım birincisinde olan heyecan yok ondan dolayıdır..

Neslihan Duysak dedi ki...

yineharikaydı. ayrıca senden gelmişti bidaha teşekkür ediym dimiama:)

Nilgün Komar dedi ki...

rica ederim canım benim louise i sevdim ama ben çok mert bir kız.. keşke yaşlılığını da yazsaydı :) ayrıca maycomb'a gitmeyi çok istedim ikinci kitabı da okuyunca.. keşke fırsatımız olsa..