7 Şubat 2017 Salı

kitap: murat atabarut: kış masalları;

inanamıyorum şu anda kendime.. dün akşam kitabı bitirdim ve bugün yayınlıyorum.. birikmiş yayınlar bitti pardon yalan olmasın bir kitap yayını kaldı onunda foto arşivleri eski telefonda kaldı, o hariç eski yayın kalmadı elimde.. çok sevindim şimdi kendi kendime :) 

kış masalları bildiğim kadarıyla yazarın tek kitabı, kendisi mimar ama yazmaya olan sevdası derinmiş ki harika bir roman çıkarmış.. kafkas'lardan uludağ'ın eteklerine uzanan aşklar, hayatlar, varlıklar, yokluklar.. bir romanın içinde ikinci bir aşk hikayesi olsa olmaz diyebilirsiniz hani asıl hikayeyi bölüyor dersiniz.. ama değil.. öyle güzel harmanlanmış ki hikaye kaç aşk hikayesi okudum hepsi aynı etkiyi yaptı bende.. 



konular ayrı değil geçmiş ve gelecekten birbirine bağlı ondan kopukluk yok.. 1700'li yıllarla 1900'lü yıllar arasında gidip geliyorsunuz.. geçmişte yaşanan gizemli bir olayın bütün kuşakları nasıl etkilediği efsanevî bir dille anlatılıyor...

daha anlatsam konuyu ortaya dökerim diye korkuyorum hala.. önceki yayınlardan biliyorsunuz hep bu yüzden tanıtım bültenlerini kullanıyorum ama bu kitap için çok şey söylemek istiyorum.. okuma tarihlerine bakıp hızlı bitmemiş sıkıldınız mı diye sormayın, ben okumaya bu sıralar vakit ayıramadım da ondan bu kadar uzun sürdü.. ayırdığım okuma zamanlarının toplamına bakarsak, üç beş günde bitti diyebiliriz.. 

bu kitabı bir kaç etkinlik önce, "altın kitaplardan bir kitap" kategorisinde almış ama okuyamamıştım.. bu etkinlikte isminden dolayı kısmet oldu ve iyi ki de okudum dedim.. rostom'u, mehmet'i.. ali'yi hiç unutmayacağım.. tabiki teressa, veruşka, mari ve buneba'yı da.. imkansız aşkların nasıl imkansız olduğunu da.. ön yargının aslında aşkların arkasında kalması gerektiğini de.. 

yazımlarda yöresel isimler kullanılmış, ilk bir iki kere neydi diyorsunuz ama sonra sanki bildiğiniz kelimelermiş gibi anlayarak okuyorsunuz.. sadece adı değil, kış etkisini çok hissettiriyor kitapta.. nerdeyse karı ayağımla çiğnedim, o kütür kütür sesi duydum, kafkas'lardan, paris'ten, bursa'dan, istanbul'dan, adalar'dan manzaralar eşliğinde müthiş bir öykü okudum, izledim, yaşadım.. 


okuma tarihlerim: 05.01.2017 - 06.02.2017
#kışokumaşenliği2017
#adındayadakonusundakışolanbirkitap

Hiç yorum yok: