20 Haziran 2010 Pazar

böğürtlenim/menekşem/eti pufffflarımm

cuma günü yani dün işten eve geldim ve hafta sonuna kendimi hazırlamak için öylece hiç bişi yapmadan oturdum uzun bir süre.. sonra aldım kupamı elime ve attım içine balık tutulan çayımı :) hani bir zamanlar bir dizi vardı yılan hikayesi; meltem cumbulum başroldeydi.. ve o muzip ve sevimli konuşmalarıyla memoliden rica ederdi bana balık tutulan çaydan yap diye.. bende her çayı poşetinden çıkarıp suyun içine saldığımda onun sözlerini hatırlıyor ve hatta sesli olarak da tekrar ediyorum; bugün içtiğim yani suya saldığım oltanın ucundaki doğadan böğürtlen çayı.. yumuşak ve tatlı içimi olan bir çeşit bu.. çok seviyorum ben böğürtleni.. çay olarak da tüketmek çok hoşuma gidiyor.. hele akşam otururken uykum gelmek üzereyken :) daha bir lezzetli geliyor tadı :) çayımı demlerken baktımda ben evde yokken yalnız kalan mor menekşem; gene sararmış bir iki yaprağı ile bana bakıyordu :( cam kapı kapatıp gidiyoruz; zavallıcık sıcakdan havasızlıktan kavruluyor.. her akşam suyunu versemde yeterli olmuyor.. ama ısrarla ondan vazgeçemiyorum.. evimizin ilk çiçeği kendisi.. evde olmadığımız için gün içinde ve çok gezdiğimiz için :) bazen iki gün üç gün susuz kalıyor yazın çiçeğimiz :) bu sıra gözüm hep üstünde ama çocuğum açmı susuzmu diyen anneler gibi ilgileniyorum onunla ama bakalım başarabilecekmiyim :) bunlarda benim puflarım; pembişler.. şekerler.. tatlılarr.. harikalar.. kendilerini marketten kucaklayıp aldım vallahi.. o anda sevgili şehribursadan'ımdan aldığım tarifi yapmak için kolları sıvamış modundaydım :) ama eve geldiğimde bir malzemenin noksan olduğunu farkettim :) bakalım tamamlamak ve yapmak ne zaman kısmet olacak bugün doluydu ve yarında dolu hadi bakalım kısmet :)
... sevgiler ...

15 yorum:

uğurböceği dedi ki...

SLM.CANIM ÖNCEDEN MİMLENDİNMİ BİLMİYORUM AMA ELİMSEN DİYORUM SANA

karabidikim dedi ki...

Tatlım bende bitki çayı içmeyi seviyorum ve tabi pufları.Tarifide merak ettim sen yap bende denicem

♥ rosamary♥ dedi ki...

menekşeye öpücükler solmasın hep çiçek açsın:))

nilgün komar dedi ki...

uğuröcüğü; geldim aldım yayınlıcam.. muck

karabidiğim; evet deneyince hemen haber vereceğim şekerim..

rosacığım; oda seni öpüyor valla bugün daha bir güzel görünüyor sayende :))

Zuzu dedi ki...

hihi balik tutan cay bende cok izlerdim =)

nilgün komar dedi ki...

evet ya zuzum; şimdikiler abuk subuk o hem öğretici hem eğlendirici dizelerden biriydi..

CEYLAN dedi ki...

YAA VARYA BİR ÇAYI BİLE ÖYLE GÜZEL ANLATIYOSUNKİ SANKİ O ÇAY DÜNYANIN EN GÜZEL TADI GİBİ GELİYOR İNSANA....NE OLDU BURSA YA GELME İŞİN FISTIK...

nilgün komar dedi ki...

ceylanım; canım benim.. sınavdan sonra geleceğim.. 26nda sınavım var ondan sonra bakıcam en uygun günde oradayım..

eb dedi ki...

Ben de çok severim böğürtlen çayını hatta rejim yaptığım günlerde hep elimin altında olur içim kıyıldıkça içerim (:

eslemce dedi ki...

hmmmm pek keyifli...ben neden hiç bulamıyorum şu elimde fincan keyif saatini:(:(
Menekşende pek ciciymiş.Bendede bir çiçek var öyle,aylardır gözünün içine bakıyorum,ama o bana hiç bakmıyor.Bir hafta annemlere bıraksam canlanıveriyor.Çiçekler bana küsmüş galiba...

Ghanima dedi ki...

heheh eskiden biz pufunu ayrı bisküvisini ayrı o minik pembelerini ayrı yerdik ne günlerdi:)

nilgün komar dedi ki...

eb'ciğimmm; evet ya harika tadı vazgeçilmezimiz oldu.. teknolojiyi bu konularda seviyorum işte.. yoksa nerde bulcaksın gecenin yarısı böğürtleni, frambuazı da çay yapıcaksın!

eslemcem; canım benim kızın uyuyunca hemen al fincanı eline otur ilk bulduğun yere hızlı hızlı da olsa iç.. sonraı gelir kendiliğinden daha yavaş içmeye zaman ayırırsın! :))

ghanimacım; evet ya çok keyifli olurdu öyle yaaa çokomelide öyle yerdikkk :)))

Bahar YORGUN dedi ki...

kız rejime ne oldu ??????

nilgün komar dedi ki...

baharımmm; misafirlerim için yapacaktım ama onlarda gelmediler benimde lorum eksikdi gelmiyorlar diyede almadım ki kendi başıma yemeye kalkmayayım diye ben salata ve zeytinyağlılarla idare ediyorum merak etme :) kardeşim zaten gardiyan gibi hergün bişi diyor :) e ama kanşekerim düşüyor bir lokmacık çuku da yiyemicekmiyim diyorum hayır diyor :))

Damak Tadı dedi ki...

Çocukluk günlerimi hatırladım..))


Sevgiler..