2 Haziran 2010 Çarşamba

mor...


Mor duygu rengidir, çok özel bir renktir, mistik bir yücelik getirir ve metafizik gücü simgeleştirir. Mor imparatorlukların, dinlerin, ölümün, cazibenin ve sevginin sembol rengi olarak yüzyıllar boyu kullanılmıştır. Mor rengi mistikler, büyük sanatçılar, düşünürler, toplumları düşünce ve ideallerle yönlendirenler tarafından seçilir ve kullanılır. Büyük, ölümüne ve çok özel aşklar mor rengin aşklarıdır onlardan sürekli mor renk yayılır. Bu renk nedeni anlaşılmaz bir bütünlük ve birlik sağlar çünkü bu gizemli gücün önünde mor bir sis ve buğu vardır. Müzikte mor rengi veren notası'dır.
İstemediğiniz sorumluluklar sizin için çekilmezdir, bu duruma zorunlu olarak düşerseniz asla mutlu olamazsınız. Çevrenizde bu rengi yayan bir ortam bir şekilde muhakkak olmalıdır, yoksa yaşama küsebilirsiniz. Siz zor karar veren ve aslında çevreye yani sıradanlığa uyumsuz birisiniz. bu da ayrıcalığınızdır. Bütün yeni çağ aktiviteleri başta astroloji olmak üzere, parapsikoloji, kristaller ve ruhsal şifa sizin için doğal ve uygun konulardır.
Eflatun seçilmiş ve mükemmeliyetçi bir renktir, seçilmişler içindir. Manevi enerjiyi simgeler, ruhsal yetenekleri geliştirir, sır küpü olmanızı sağlar. Zeka düzeyinizi arttırır.

Mavinin ve kırmızının karışımı olan mor size korunma güdüsü sağlar, kendinizi sanki sağlam bir kalkanın arkasında gibi hissedersiniz. Bu renk kokteyli sizi sakinleştirebileceği gibi aynı zamanda da uyarıcıdır. Örneğin bu renklerin yani mavi tonların ve kırmızının yani morun hakim olduğu odalarda sevişmeyi deneyin; göreceksiniz ki çokşey farkli olacaktir.

Mor renk size güç verir, yeteneklerinizi pozitif olarak etkiler. Konsantrasyonu arttırır aynı zamanda da meditasyon için çok uygun bir renktir. Mor renkli bir ışığın veya enfraruj bir lambanın yandığı bir odada oturup kendinizi dinlemeniz ve sizi yoran düşünceleri yarım saat için olsa da kafanızdan atmanız tahmininizden öte size dinlendirecek ve sakinleştirecektir. Yanlız şunu hiç unutmayin, bu renk sizi ancak rahatsız etmediği sürece kullanmalısınız; bunun göstergesi ise uykularınızdır.

Mor renk sizi rahatsiz ediyor ve sevmiyorsaniz sizi korkutan güçler demektir; beklenmedik tehlikeler düşlüyorsunuz ve ani sürprizlerden korkuyorsunuz. İlişkilerinizin daima dengeli ve dozunda olmasını istiyorsunuz; çok sıcak ve çok soğuk ilişkiler size göre değil. kendinizi dengelemek için çevrenizde ve gardrobonuzda çimen yeşili ve pembe renkleri bulundurun.
[kaynak] [mor ciciler için fıstıkvepati'ye teşekkür ederim]

11 yorum:

Zuzu dedi ki...

Oy en sevdigim renklerden biridir kendisi =)

Sibel'in Hobi Dünyası . .. dedi ki...

Nilgüncüm en sevdiğim rengi ne de güzel anlatmışlar canım yaaa, yayınladığın için kocaman teşekkürler. Mor en sevdiğim ve tek geçtiğim bir renktir. Bir mağazaya girdiğimde ilk olarak morlara bakarım. Canım sevgiler...

nilgün komar dedi ki...

zuzum; benimde :) ne güzel ama değilmi.. kırmızı kadar cazibesi var valla !!

sibelim; rica ederimmm... ama şanlıyız biliyormusun kuzum, iki senedir moda olduğu için mor olan çok şey bulabiliyoruz :)

Mimosa Café dedi ki...

benim de en sevdiğim renk mordur! yazıyı keyifle okudum. teşekkür!

♥ rosamary♥ dedi ki...

bilgilendirme için çookk teşküürler celebi ablam bende doğum günüme denk gelen rengin mor olduğunu öğrendim dün:)) odayıda yeni mor yaptıydık iyi denk geldi:Dkırmızıyada bayılırım kıyafette gözüm hep kırmızıdadır:))

YETENEK-SİZİN dedi ki...

bu kadar küreği napcan kuzum sen:)

nilgün komar dedi ki...

rosacım; rica ederim.. oy senin doğum günün ne zamandı.. kaçırdım mı yoksa :(

yeteneklim; kardeşimde aynı şeyi sordu hatta o yuh bile dedi :) ama kuru erzaklar için aldığım kutularıma koydum çoğunu.. en büyük boy 3-4 tana küçük kaldı.. çok kullanışlılar.. kutularda küreklerde :)

nilgün komar dedi ki...

mimosacafe; rica ederim...

GÖNÜL dedi ki...

sevgili çelebi bir renk bu kadar güzel anlatılır ben de severim mor rengi sevgiler

nilgün komar dedi ki...

gönülüm; bende bu yazıyı bulduğuma çok sevindim.. ve çoğu şeyi de doğru çıktı bendee

karabidikim dedi ki...

Severim moru ama en çok aybüşüm sever mor aşığı kuzucuğum