6 Şubat 2017 Pazartesi

hızlı bir eminönü turundan;

Gök mavi , deniz mavi , İstanbul mavi ... 
Ne güzel bir renksin sen mavi .. Ne güzel bir şehirsin sen İstanbul [hasibe]



bu şehre aşık olmak bu yüzden.. bu şehirden kaçamamak bu yüzden... içindeki dışındaki gelip geçenleriyle bir başka İstanbul'da yaşamak, bir an da olsa insanda derin izler bırakıyor.. ki yıllarını geçirince daha da bir etkili bu şehir..




  













kapalı çarşının bir kaç köşesinden birkaç kare;



 
bakımda olduğu için bu sefer eminönü cami önünde fotoğraflar çekemedim.. iş için gittim ama bandırmadan gelen yeğenimi de yanıma aldım bu koşuşturma içinde hem meydanı hem eski yapıları görme imkanı buldu.. kapalı çarşının içindeki dar alanlardaki dükkanlara şaşırdı.. renkli cıvıl cıvıl çarşılar çok hoşuna gitti.. mahmutpaşa ilginç geldi zira abiyeciler peşimizden ayrılmadı :)

balık ekmek keyfini de yaşadık döndük.. güzel bir öğlen arası oldu benim içinde.. illa ki saatler boyu gezmek, torbalarca alışveriş yapmak gerekmiyor.. kısa kısa molalar daha da iyi geliyor bence yoğun tempo arasında.. öğle arası her zaman olmaz hafta sonu bir sabah gelin de bir kahve molası verelim cami'nin orada ki kahvecilerde :)

5 yorum:

Begendim Paylastim dedi ki...

İstanbul un tarihi gezmeye doyulamıyacak yerlerinden birisi.Tarihi dokusu kokusu...Sık sık hem gezmekten hemde alışveriş yapmakdan çok keyif aldığım bir yer.

Nilgün Komar dedi ki...

evet ya iki arada bir derede iki üç metre kumaş bile aldık :)

tülin dedi ki...

Ben de gittim geçen gün :))

Hasibe İpek dedi ki...

Canım Nilgün'üm okurken yazdıklarını ben de gezdim istanbulun bu en canlı semtini, ben de soludum o mavi havasını,ruhunu... Ne güzel anlatmışsın kalemine sağlık..

Nilgün Komar dedi ki...

evet hasibeciğim birlikte de dolaşacağız merak etme :)