15 Şubat 2017 Çarşamba

pratik koltuk kılıfı dikimi;

elinizde bir kalıp yok ise, yada kaplanacak koltuk kalıp çıkarılması için bir hayli zor bir modele sahip ise, en iyisi kumaşı üzerine monte ederek kalıp almaktır.. yani kılıf olacak kumaşı sanki üzerine kaplar gibi koltuğa iğne ile tutturun.. mümkün ise teyelleme işlemini bu sırada yapın, iğneleri çıkardığınızda kılıf dikilmeye hazır olarak elinizde olacaktır.. ama zor ise iğneleri koltuktan ayırıp yerlerinden kaydırmadan iğneli hali ile kılıfı koltuğun üzerinden kaldırın..


kılıf kendi başına kaldığında iğneli yerlerden sağlamca teyelleyerek dikişe hazırlayabilirsiniz.. koltuğa birer bir iğnelenmiş kılıfa biraz gevşeklik kazandırmak için makine dikişini geçerken yarım santime kadar dikiş yerini kaydırın.. bu yeterli bir rahatlığı verecektir, yeterli gelmez derseniz ölçüyü artırın bu sizin tercihinize kalmış.. (ayrıca kumaşı kullanmadan önce mutlaka yıkayın ki dikişten sonra çekip kılıf küçülmesin) sonrası makinede dikiş, iç kısımların temizliği, kenar paylarının overlok yada zigzag ile temizliği.. 


7 yorum:

Ada Deniz dedi ki...

Nilgün sonuç süper olmuş:)))

bahar006 dedi ki...

Nilgün Abla bayıldım, ellerine sağlık:)

Kız Kardeşler Arasında dedi ki...

Gerçekten çok güzel olmuş bizde kız kardeşimle çalışma odamızdaki koltuğu kaplatmak istiyorduk en iyi kendimiz yapalım :)

Nilgün Komar dedi ki...

beğendiğinize sevindim
kızkardeşler sonucu bekliyorum :)

Mutlu Eller dedi ki...

Elinden her iş geliyor, bravo!

Nilgün Komar dedi ki...

semiciğim teşekkür ederim nacizane bişiler yapmaya çalışıyoruz bunları duymak çok güzel!! ♥

Adsız dedi ki...

Harika olmus.bu koltuk icin ne kadar kumas kullandiniz?