24 Nisan 2017 Pazartesi

kitap: kazuo ishiguro: uzak tepeler;

Japon asıllı İngiliz yazar Ishiguro, ilk romanı Uzak Tepeler'de büyük toplumsal dönüşümlerin bireyler üzerindeki yıkıcı etkisini, görev duygusu ile özgürlük arzusu arasındaki çatışmayı ve modern çağda kimlik arayışını ustalıkla anlatıyor.

İngiltere'de yalnız başına yaşayan yaşlı Japon kadını Etsuko'nun büyük kızı Keiko intihar eder. Kısa süre sonra Etsuko'nun küçük .kızı Niki annesini ziyarete gelir ama anne kız arasındaki duygusal mesafe, Etsuko'nun anılarına gömülmesiyle daha da artar. İkinci Dünya Savaşı'nın bitişinden sonra ilk kocasıyla birlikte Nagazaki'de yaşayan Etsuko, o yıllarda komşusu Sachiko ve onun küçük kızı Mariko'yla kurduğu arkadaşlığı hatırlar. Bugünle ilgili bazı gerçekleri açıklayabilmek için, geçmişin bu dönemini gözden geçirmeye ihtiyacı vardır.



Kazuo Ishiguro, 8 Kasım 1954 doğumlu Japon asıllı İngiliz romancı. Nagazaki kentinde doğan İşiguro 1960 yılında ailesiyle birlikte İngiltere'ye göçtü. University of Kent'i bitirdikten sonra (1978) University of East Anglia'da yaratıcı yazarlık yüksek lisansı yaptı. 1982 yılında İngiliz yurttaşlığına geçti.

2005 yılında yazdığı Beni Asla Bırakma (Never Let Me Go) romanı 2010 yılında yönetmen Mark Romanek tarafından aynı adla sinemaya aktarılmıştır.

kitabın bitmesini istemedim ve ayrıca ikinci bir kitap aradım.. anlatıcının hatırlarında yaşayan o kadının hayatı ne oldu neler yaşadı acaba diye merak ettim doğrusu.. japonlara özgü geleneksel davranışlarını çok net görebildiğiniz bir eser.. yazımı baştan sizi sıkar yada kopuk gibi gelsede sabredin, keyifli bir okuma olacak merak etmeyin..


okuma tarihlerim: 19-21 Nisan 2017
#okumaşenliğibahar2017
#başharflerialfabeyegöresıralanan4kitap

2 yorum:

Mayıs Yağmuru dedi ki...

Güzel bir kitaba benziyor anlatım için teşekkürler :)

Nilgün Komar dedi ki...

rica ederim.. yazarın ikinci bir kitabını daha aldım (günden kalanlar) ama ona bu etkinlikte yer veremedim.. ♥