26 Nisan 2017 Çarşamba

kitap: mehtap soyuduru çiçek: yolcu;

Gözlerini kapadı. Ben de kapıya yöneldim. Gittiğimi görmemek için gözlerini kapadığını düşündüğüm saniyelerde, "Menekşe!" diye seslendi. Dönüp baktığımda ona, "İlkbaharda senin gibi mor çiçekler açacağım, söz veriyorum," diye vaad etti bana. Şefkatle titredi kalbim sözlerine. "Kıyamam ben senin o iğneli yapraklarına, ben seni öyle sevdim," dedim ve kapıdan çıktım.

Bir doğu treninde başlayan 'Yolcu' hikâyesinin mor menekşe ile çam ağacının aşkına bürünmüş nostaljik hali...



Yusuf, yarını bilinmeyen bir hayatın iflah olmayan Yolcu'su. Ona, iğneli yaprakları ile âşık olacak menekşesini tanıdıktan sonra hayatının seyri değişir. Yeni hayatında ise istasyon değiştirmek eskisi kadar kolay olmayacaktır. 

Leyla, bir doğu treninin varacağı istasyona bağladığı umutlarının, hayalini dahi kuramadığı bir masala dönüşmesine engel olamayan fedakâr mor menekşe.

Onun fedakârlığı ve aşkı, vazgeçilmesi imkânsız bir sevdaya dönüşecektir.
(Tanıtım Bülteninden)


okuma tarihlerim: 19-26 Nisan 2017
#okumaşenliğibahar2017
#dahaönceokumadığımtürkkadınyazardanbirkitap
#motifçilerbirlikteokuyor

okumamızı eşzamanlı olarak sevgili alonenes ile yaptık.. birlikte okuduğum güzel bir kitap olarak kayda geçti.. okurken içinde yaşadım ben, heyecanını hissettim, şimdi yıldığım yıkıldığım anlar oldu desem, şurada çok ağladım falan desem, kahraman ile birlikte umut ettim desem yine spoi vericem o yüzden yazarın başka kitaplarını da okuyabiliriz diyorum, nesli :) listeye alalım bir sonraki etkinlikler için.. 


2 yorum:

Neslihan Duysak dedi ki...

mutlaka okuyalım dğer kitaplarını da

Nilgün Komar dedi ki...

okuyalım canım önümüzdeki etkinliklerde :)