28 Aralık 2011 Çarşamba

yaşayan değerlerimiz: Türkan Kandıralı;




Türkan KANDIRALI
10.03.1957 tarihinde Kocaeli'nin Kandıra kazasında doğdu. Babası Şaşkın İsmail Lakabı ile tanınan İsmail Çalgıcıdır. 
Küçük yaşlarda baba Şaşkın İsmail ve amcası Mustafa Kandıralı'dan o kadar çok etkilendi ki ilkokul yıllarında okul çantası içinde Klarnet'ide yer aldı. İlk nota derslerini Udi Nurettin Portakal'dan aldı. Daha sonra İzmit Musiki Derneği'ne kayıt oldu. Bir süre sonra Kandıra, İzmit bölgelerinin en iyi müzisyeni olarak anılmaya başladı. 


Daha çok öğrenmek ve bilgi sahibi olmak için Üsküdar Musiki Cemiyeti'nden Emin Ongan'ı buldu. İlk sahne çalışmalarına Bebek Maksim Gazinosu 1973-74 Bülent Ersoy kadrosunda başladı. Devamında Maksim gazinolarında, Lunapark Gazinosu, Çakıl Gazinosu, Gar Gazinosu ve dönemin birçok ünlü gazinolarında sahne aldı.Yurtdışında Yurdaer Doğulu, Güzide Kasacı ile Rusya, Azerbaycan,Hülya Sözer ile Londra,Taiwan ve Bülent Ersoy ile Almanya, İsviçre, Avusturya, Fransa, Belçika ve birçok ülkede konserler verdi.
Albümü; 
My Star My Moon: Dünyaca ünlü Kompozitörlerden Theodarakis, Spheeris, Reboutsika eserleri yanı sura bu albümünde Yunan, Yahudi, Ermeni ve geleneksel Türk müziğine yer verilip ilk defa Klarnet ile Vals bir eser yorumlanmıştır. 
01 My Star My Moon.
02 Carousel.
03 VII, The Cells.
04 Yar Ko Parag
05 Sto Pa Ke Sto Xanaleo
06 Bambino
Facebook'dan takip etmek için buraya,
Web sayfasını ziyaret etmek için buraya,
Programlarından bir kesit izlemek için buraya,
Bugün Canlı dinlemek için Saat:15.00 de buraya davetlisiniz. 

Hiç yorum yok: